Voor het schrijven, redigeren of corrigeren van teksten kun je gebruik maken van het gecontracteerde tekstbureau Het Nederlands Tekstbureau (HNT). Met hen zijn prijsafspraken gemaakt. Het Nederlands Tekstbureau biedt ook de mogelijkheid tot transcriberen aan - het uitschrijven van een gesproken opname. Hiervoor gelden andere tarieven dan voor tekstschrijven.

Je leest meer over deze diensten op het medewerkersnet: Tekstschrijven, corrigeren en redigeren. Daar vind je ook de stijl- en schrijfwijzer van De Haagse Hogeschool.

Hou rekening met de AVG wetgeving  in dit geval de verwerkingsovereenkomst wanneer het transcriberen wordt uitbesteed. HNT is een derde partij die persoonsgegevens zal verwerken. Op de pagina Privacy  vind je meer informatie, hulpmiddelen en de procedure voor het melden van verwerkingen. Specifieke vragen over de verwerkingsovereenkomst stel je aan de HHs Privacy Officer . 

Amberscript

Amberscript is een handige tool om opnames van gesprekken of interviews automatisch om te zetten naar geschreven tekst (transcriberen). Hoewel dit niet foutloos gaat, kan het gebruik van deze tool tijd en kosten besparen vergeleken met handmatige transcriptie of uitbesteding daarvan. Amberscript voldoet aan de AVG wetgeving. 

Bekijk de bibliotheekwebsite voor meer informatie en de aanvraag van Amberscript.