Communication & Multimedia Design - Voltijd

Je scant je boodschappen zelf bij de Albert Heijn, laat een sensor je helpen bij het inparkeren van je auto en loopt je favoriete concert binnen met een digitaal kaartje op je iPhone. De ontwikkeling van techniek gaat razendsnel en internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En dat komt goed uit. Als Interaction Designer ontwerp jij de slimste en gebruiksvriendelijkste oplossingen voor onze digitale samenleving. Jij bent de creatieve schakel tussen technologie en gebruiker.

Studenten aan het woord

Het belangrijkst is dat je kunt onderbouwen wat je doet.

Berrak Gündoğdu

Over projecten

Arpiar Melikjan

Over de wereld veranderen

Berrak Gündoğdu

Over werkwijzen

Sleep opzij

Toelatingseisen

Communication & Multimedia Design, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Communication & Multimedia Design te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Om toegelaten te worden tot de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) heb je minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. CMD is een pittige studie. Daarom moet je goede basiskennis hebben van wiskunde. Kom je van de havo met het profiel Cultuur en Maatschappij, dan moet je Wiskunde A of Wiskunde B in je pakket hebben.
Lees hoe je je kunt aanmelden voor deze opleiding.
Kom je van het mbo? Dan moet je niveau 4 hebben en een middenkader- of specialistenopleiding hebben gevolgd. De best aansluitende mbo-opleiding is de richting Multimedia Vormgeven van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot het hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.

In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel drie mogelijkheden tegenkomen:

  • Groen vinkje: Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Voor de wet moet je deze achterstand eerst inhalen, voor je aan de studie mag beginnen. Deficiënties kunnen worden weggewerkt door het behalen van een staatsexamen (havo of vwo). Let op: je kan je t/m 31 december aanmelden voor een staatsexamen. De Haagse Hogeschool accepteert ook enkele andere certificaten, bekijk de pagina Toelatingseisen voor meer info.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan in sommige gevallen. Samen met onze studievoorlichters bekijk je wat de mogelijkheden zijn. Voor sommige vakken van de opleiding Communication & Multimedia Design krijg je wellicht vrijstelling. Onze studievoorlichters Leo Uijthoven en Johan Jongeneel vertellen je graag meer. Je kunt hen bereiken via 06-86800606 en 06-86805406 of voorlichtingcmd@hhs.nl
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

2 november 2019

Open Dag

Laat je rondleiden langs ons Apple Lab, het Fotolab, de bibliotheek en de collegezalen. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook onze opleidingspresentaties bijwonen. En praten met CMD-studenten en -docenten. Geef je wel even op, dan weten we dat je langskomt.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Communication & Multimedia Design - Voltijd?

Meld je aan