Communication & Multimedia Design - Voltijd

Je hebt interesse in de voltijdopleiding Communication & Multimedia Design. Wij vinden het geweldig om jou het komende studiejaar als student te kunnen verwelkomen. Belangrijk is dan wel dat jij je keuze weloverwogen hebt gemaakt. Op basis van een reëel beeld van de opleiding. Dat gaan we je hier geven.

Communication & Multimedia Design leidt nieuwe ontwerpers op. Jonge mensen die al tijdens de opleiding laten zien dat ze lef hebben. Die ontwerpen met impact willen maken. Die nieuwsgierig zijn en een open blik op de samenleving hebben. En die bij een uitdaging een veelheid aan ideeën krijgen.

Binnen de opleiding leggen wij twee accenten: Interaction Design (Nederlandstalig, 4 jaar, vooropleiding havo/mbo-4) en User Experience Design (Engelstalig, 3 jaar, vooropleiding vwo). De interaction designer onderzoekt de beleving van de gebruiker en ontwikkelt slimme toepassingen die direct bruikbaar zijn. De user experience designer is veel meer de uitvinder van concepten. Hij is op zoek naar een zo goed mogelijke kwaliteit van interactie tussen mens en systeem. Beide richtingen leiden op tot dezelfde eindkwalificatie.

In onze opleiding staat het leerproces van de studenten centraal. Dat proces zal voor iedereen anders zijn. Om alle studenten goed te begeleiden in dat proces, is een evenwichtige samenwerking nodig tussen studenten en docenten. Studenten leren afwisselend vanuit theorie en vanuit de praktijk. Ze leren kritisch te reflecteren op hun ontwerpproducten en op het leerproces.

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

  • Online meelopen bij Communication & Multimedia Design? Kom kijken of het klikt!
    Een dag meelopen is een prima middel om te weten te komen of het klikt tussen jou en de opleiding die je wilt gaan volgen. Dat gaat in deze omstandigheden niet lukken. Maar online college volgen wel! Maak gebruik van die mogelijkheid! Schrijf je nu in.
  • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
    Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.

Studenten aan het woord

Xiu Xiu van der Meer

Over steeds beter worden

Erhun Yilman

Over nieuwe inzichten

Sleep opzij

Toelatingseisen

Communication & Multimedia Design, 2020-2021

Je wilt de bacheloropleiding Communication & Multimedia Design gaan volgen. Dan moet je natuurlijk wel met de juiste voorkennis aan de startlijn verschijnen. Met een havo- of mbo-diploma en met het juiste profiel. Welk profiel dat kan zijn, zie je in de tabel.
HAVO
C&M (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Om toegelaten te worden tot de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) heb je minimaal een havo- of vwo-diploma nodig. CMD is een pittige studie. Daarom moet je goede basiskennis hebben van wiskunde. Kom je van de havo met het profiel Cultuur en Maatschappij, dan moet je Wiskunde A of Wiskunde B in je pakket hebben.
Lees hoe je je kunt aanmelden voor deze opleiding.
Kom je van het mbo? Dan moet je niveau 4 hebben en een middenkader- of specialistenopleiding hebben gevolgd. De best aansluitende mbo-opleiding is de richting Multimedia Vormgeven van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot het hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt.  Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan in sommige gevallen. Samen met onze studievoorlichters bekijk je wat de mogelijkheden zijn. Voor sommige vakken van de opleiding Communication & Multimedia Design krijg je wellicht vrijstelling. Onze studievoorlichters Leo Uijthoven en Johan Jongeneel vertellen je graag meer. Je kunt hen bereiken via 06-86800606 en 06-86805406 of voorlichtingcmd@hhs.nl
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

7 november 2020

Open Dag

Twijfel je nog? Doe dan eens een paar stapjes terug en kijk in hoeverre deze opleiding past bij jouw interessegebied. Bezoek een (online) Open Dag en praat met docenten en studenten van de opleiding. Of volg een online college, zodat je daar een goed beeld van krijgt.
Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van het Study & Career Centre van onze hogeschool. Deze mensen organiseren allerlei activiteiten die het kiezen voor jou makkelijker maken. Zodat je zeker weet dat je keuze echt bij jou past.
Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Communication & Multimedia Design - Voltijd?

Meld je aan