International Public Management - Engels - Voltijd

Wil jij écht iets veranderen? Op het gebied van mensenrechten, vrede, veiligheid, internationale handel of de opwarming van de aarde? Je leert hoe je dat kunt doen tijdens de 4-jarige hbo-opleiding International Public Management (IPM). In het Engels leer je alles over overheidsbedrijven, non-profitorganisaties en commerciële spelers in de markt. Na de opleiding ga je lokaal of internationaal als projectmanager, consultant of beleidsmaker aan de slag. Of je studeert door, natuurlijk. Als IPM’er leer je kritisch nadenken, oplossingen zoeken en maak je de wereld een beetje beter.

Studenten aan het woord

Ivona Hristova

Over kritisch denken

Sleep opzij

Toelatingseisen

International Public Management, 2019-2020

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding International Public Management (IPM) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

 

Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij het begin van het nieuwe studiejaar? Onze studieadviseur Gerard de Koning vertelt je graag meer. Je kunt hem bereiken via g.j.dekoning@hhs.nl.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding International Public Management heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

1 februari 2020

Open Dag

Kom langs op de Open Dag en maak kennis met de Engelstalige opleiding International Public Management. Bekijk de campus en ontmoet onze studenten, docenten en studieadviseurs. Check ook meteen de presentaties over de opleiding.

17 februari - 4 maart 2020

Proefstuderen

 

Meelopen

Loop mee met een IPM-student en ervaar hoe het is om op De Haagse Hogeschool te studeren. Je doet mee met discussies in werkgroepen en woont colleges bij.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
International Public Management - Engels - Voltijd?

Meld je aan