De Haagse Hogeschool verwelkomt nieuw lid RvT: Jenke ter Horst

Op 4 oktober heeft de Raad van Toezicht (RvT) Jenke ter Horst verwelkomd als nieuw lid. Ter Horst volgt binnen de RvT Louis de Quelerij op, die afscheid neemt van de hogeschool nu het maximum van twee aanstellingstermijnen van 4 jaar is bereikt.

Jenke ter Horst Ter Horst, die lid wordt van de RvT-commissie- Onderwijs en Onderzoek, is decaan en directeur van TIAS School for Business and Society. Daarnaast is hij hoogleraar Finance bij Tilburg University. Hij studeerde Econometrie aan de Rijksuniversiteit van Groningen behaalde zijn PhD in Financial Econometrics bij Tilburg University.   

De Raad van Toezicht zocht een kandidaat met ruime kennis en ervaring op het gebied van het hoger onderwijs en praktijkgericht onderzoek. Iemand die bekend is met de werkprocessen bij grootstedelijke onderwijsinstellingen, die kennis heeft van en een visie heeft op de actuele ontwikkelingen in het hoger onderwijs. De leden van de RvT zijn verheugd met de benoeming van ter Horst, die goed op dit profiel aansluit. 

Ter Horst heeft veel zin om zijn nieuwe rol bij De Haagse Hogeschool te gaan vervullen. “De wijze waarop De Haagse studenten uitdaagt spreekt mij zeer aan, en sluit bijna geheel aan bij de missie van het instituut waar ik dagelijks leiding aan mag geven. Gegeven mijn achtergrond verwacht ik, naast de ervaring die ik inbreng op gebied van onderwijs en (praktijkgericht) onderzoek, een extra bijdrage te kunnen leveren op het gebied van het verankeren van het leven lang leren en ontwikkelen bij De Haagse.” 

Marjet van Zuijlen, voorzitter van de raad: “Louis (de Quelerij) heeft zich vele jaren ingezet voor onze hogeschool. Mijn collega’s en ik hebben hem leren kennen als iemand met een enorme passie voor het hoger onderwijs, iemand die stevig op de inhoud is maar ook weet te overtuigen met humor en flair. Wij danken Louis voor zijn inzet voor de hogeschool, waaronder als voorzitter van de RvT-commissie Onderwijs en Onderzoek. En wij zijn blij te kunnen aankondigen dat wij in Jenke een opvolger gevonden hebben met diezelfde passie voor goed onderwijs.“