Tijdelijke expositie Koloniaal Den Haag
maandag 29 januari  - donderdag 1 februari 2024
Concrete Corner, links van het Centraal Restaurant, Hoofdvestiging

Wie door Den Haag loopt, komt overal sporen van het koloniale verleden tegen. Denk maar aan gebouwen als het voormalige ministerie van Koloniën, of aan de vele Indische en Surinaamse restaurants en de straatnamen in het Bezuidenhout en de Archipelbuurt. Ook de samenstelling van de Haagse bevolking maakt dit verleden zichtbaar. 

Het Haags Historisch Museum stond in 2023 stil bij dit verleden met de tentoonstelling Koloniaal Den Haag, een onvoltooid verleden. Van 29 januari t/m 1 februari 2024 zijn enkele verhalen uit deze tentoonstelling te bekijken in een presentatie in de Concrete Corner van de Haagse Hogeschool. 

Wil je de gehele tentoonstelling herbeleven? Ga dan naar https://virtualtours.360totaal.nl/tour/koloniaal-den-haag

Deze tentoonstelling is onderdeel van de afsluiting van de hogeschoolbrede minor ‘Ingesloten, Uitgesloten. Racisme en Discriminatie op de werkvloer en in de samenleving’. Tijdens de minor leren studenten mechanismen van in- en uitsluiting en machtsstructuren te herkennen en om hier actie op te ondernemen en daarbij de opgedane kennis te vertalen naar beleidsadvies en interventies binnen een organisatie. De minor wordt begeleid door Katja Rusinovic, lector Grootstedelijke Ontwikkelingen en Naomi van Stapele, lector Inclusive Education. 

Meer informatie: J.S.Rambaran@hhs.nl (faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid)

Dit is een evenement van The Lighthouse

The Lighthouse biedt een programma vol interessante activiteiten over actuele vraagstukken en wereldwijde issues.

Ontdek meer
The Lighthouse - Ilja Leonard Pfeijffer