Van Vivaldi tot Einstein

Dit college is onderdeel van de open collegereeks Liberal Arts bij The Lighthouse. Docent Simon Burgers neemt je op aansprekende en interactieve wijze mee langs een breed scala aan onderwerpen. Onderwerpen die veelal geen deel uitmaken van het reguliere curriculum van onze opleidingen of die net op een wat andere manier worden benaderd. Onderwerpen zijn: mens en recht, psychologie, filosofie, beeldende kunst, muziek, film en materie en kosmos.  

Meer informatie & aanmelden

Film

Dit college neemt je mee in de geschiedenis van de film.

We beginnen bij het allereerste begin: de gebroeders Lumière te Parijs. Via Hollywood komen we terecht bij de communistische propagandafilm Pantserkruiser Potemkin en de beruchte fascistische propagandafilm Triumph des Willens. We bespreken op welke wijze deze films de toeschouwer manipuleren.

Vervolgens behandelen we de laatste ‘stomme’ film, Charley Chaplins sprankelende Modern Times, het eerste gebruik van een steady cam, in The Shining en we sluiten af met de wonderlijke wereld van de niet-westerse film, het science fiction meesterwerk Solaris.

Dit is een evenement van The Lighthouse

The Lighthouse biedt een programma vol interessante activiteiten over actuele vraagstukken en wereldwijde issues.

The Lighthouse - Ilja Leonard Pfeijffer