Databanken van de week


XpertHR heet nu: Brightmine
De naam en toegangs-URL van deze databank zijn veranderd, maar de inhoud is hetzelfde gebleven.

 

Van Dale Onlinewoordenboeken
Deze zijn toegankelijk via SURFconext maar ook via IP-herkenning. Tip: maak een snelkoppeling op je bureaublad met deze link om de woordenboeken altijd snel beschikbaar te hebben.

 

EZproxy
Bij de meeste databanken moet je inloggen via EZproxy voor off-campus toegang. Om de beveiliging te vergroten verloopt de inlog op EZproxy voortaan via SURFconext. De eerste keer dat je hier gebruik van maakt zie je een scherm om toestemming te geven voor het doorsturen van je inloggegevens.

 

Databankenoverzicht en Safari
Het databankenoverzicht is niet te gebruiken via de browser Safari, met name via iPhones / tablets. Gebruik daarom een andere webbrowser zoals Firefox.

 

Browserondersteuning
De minimale browser vereisten om EBSCO databanken te kunnen gebruiken zijn: de recente versie van de browser of één voorgaande versie. Dit kan voor meer databanken gelden.

 

Zoeksystemen en tools
Behalve de bibliotheekcatalogus zijn dit de belangrijkste zoeksystemen / tools om documentaire informatie te vinden: het verbeterde databankenoverzichtE-Publication Finder en de drie browsertools: Lean LibraryLibKey Nomad en EndNote Click. Zie de Toolgids voor meer informatie.

 

Bibliotheekapp
De pushnotificaties van de H/Library app werkt niet naar behoren. De bibliotheek is hiervan op de hoogte, helaas zijn wij afhankelijk van een externe leverancier. In februari zal er een update komen van de app. Zodra de nieuwe app beschikbaar is, zal dit kenbaar gemaakt worden via de bibliotheekwebsite en social media.

 

 Bijgewerkt: vrijddag  31 mei 2024