Databanken van de week

 

Verwijdering uit databankenoverzicht
NARCIS wordt opgeheven per 1-3-2023. Gebruik in plaats daarvan bijv. OpenAIRE. Ook het Woordenboek der Nederlandsche Taal wordt per 1-3-2023 niet meer in het overzicht opgenomen.

 

Problemen bij databankenoverzicht
De hogeschoolwebsite is vernieuwd. Er wordt nog gewerkt aan de pagina’s van de bibliotheek. Met name het databankenoverzicht is nog niet zoals vereist. Bij vragen neem contact op met de bibliotheek via bibliotheek@hhs.nl of 070-445 7882. Excuses voor het ongemak.

 

Van Dale Onlinewoordenboeken
De toegang tot deze uitgebreide online collectie meertalige woordenboeken is gewijzigd, dit is de nieuwe URL.

 

Zoeksystemen en tools
Behalve de bibliotheekcatalogus zijn dit de belangrijkste zoeksystemen / tools om documentaire informatie te vinden: het verbeterde databankenoverzichtE-Publication Finder en de drie browsertools: Lean LibraryLibKey Nomad en EndNote Click. Zie de pagina Tools voor toegang volledige tekst voor meer informatie.

 

Bibliotheekapp
De pushnotificaties van de H/Library app werkt niet naar behoren. De bibliotheek is hiervan op de hoogte, helaas zijn wij afhankelijk van een externe leverancier. In februari zal er een update komen van de app. Zodra de nieuwe app beschikbaar is, zal dit kenbaar gemaakt worden via de bibliotheekwebsite en social media.

 

 Bijgewerkt: vrijdag 3 februari 2023