Databanken van de week


O'Reilly 
In de ochtend van maandag 19 februari wordt technisch onderhoud uitgevoerd aan de databank O'Reilly. Tussen 11.00 en 12.00 uur kan de databank daardoor verminderd beschikbaar zijn. Om inlogproblemen te voorkomen is het van belang om na 12.00 uur de browser cache en cookies te verwijderen. De login zal pagina er iets anders uitzien, gebruikers kunnen op dezelfde wijze inloggen.
 

Van Dale Onlinewoordenboeken
Deze zijn toegankelijk via SURFconext maar ook via IP-herkenning. Tip: maak een snelkoppeling op je bureaublad met deze link om de woordenboeken altijd snel beschikbaar te hebben.

 

EZproxy
Bij de meeste databanken moet je inloggen via EZproxy voor off-campus toegang. Om de beveiliging te vergroten verloopt de inlog op EZproxy voortaan via SURFconext. De eerste keer dat je hier gebruik van maakt zie je een scherm om toestemming te geven voor het doorsturen van je inloggegevens.

 

Databankenoverzicht en Safari
Het databankenoverzicht is niet te gebruiken via de browser Safari, met name via iPhones / tablets. Gebruik daarom een andere webbrowser zoals Firefox.

 

Browserondersteuning
De minimale browser vereisten om EBSCO databanken te kunnen gebruiken zijn: de recente versie van de browser of één voorgaande versie. Dit kan voor meer databanken gelden.

 

Zoeksystemen en tools
Behalve de bibliotheekcatalogus zijn dit de belangrijkste zoeksystemen / tools om documentaire informatie te vinden: het verbeterde databankenoverzichtE-Publication Finder en de drie browsertools: Lean LibraryLibKey Nomad en EndNote Click. Zie de Toolgids voor meer informatie.

 

Bibliotheekapp
De pushnotificaties van de H/Library app werkt niet naar behoren. De bibliotheek is hiervan op de hoogte, helaas zijn wij afhankelijk van een externe leverancier. In februari zal er een update komen van de app. Zodra de nieuwe app beschikbaar is, zal dit kenbaar gemaakt worden via de bibliotheekwebsite en social media.

 

 Bijgewerkt: maandag  12 februari 2024