Databanken van de week

 

IEEE Xplore Digital Library
In verband met gepland onderhoud zal IEEE Xplore Digital Library op vrijdag 22 september tijdelijk niet beschikbaar zijn tussen 20.00 - 22.00 uur.

 

EZproxy
Bij de meeste databanken moet je inloggen via EZproxy voor off-campus toegang. Om de beveiliging te vergroten verloopt de inlog op EZproxy voortaan via SURFconext. De eerste keer dat je hier gebruik van maakt zie je een scherm om toestemming te geven voor het doorsturen van je inloggegevens.

 

Databankenoverzicht en Safari
Het databankenoverzicht is niet te gebruiken via de browser Safari, met name via iPhones / tablets. Gebruik daarom een andere webbrowser zoals Firefox.

 

VMN Media databanken
Bij De Architect, Cobouw, Facto.nl en Gawalo is de zoekbalk niet altijd zichtbaar. En het zoekresultaat heeft geen EZproxy link meer waardoor er off-campus geen toegang tot het artikel is. On-campus is er wel toegang.

 

Browserondersteuning
De minimale browser vereisten om EBSCO databanken te kunnen gebruiken zijn: de recente versie van de browser of één voorgaande versie. Dit kan voor meer databanken gelden.

 

Zoeksystemen en tools
Behalve de bibliotheekcatalogus zijn dit de belangrijkste zoeksystemen / tools om documentaire informatie te vinden: het verbeterde databankenoverzichtE-Publication Finder en de drie browsertools: Lean LibraryLibKey Nomad en EndNote Click. Zie de pagina Tools voor toegang volledige tekst voor meer informatie.

 

Bibliotheekapp
De pushnotificaties van de H/Library app werkt niet naar behoren. De bibliotheek is hiervan op de hoogte, helaas zijn wij afhankelijk van een externe leverancier. In februari zal er een update komen van de app. Zodra de nieuwe app beschikbaar is, zal dit kenbaar gemaakt worden via de bibliotheekwebsite en social media.

 

 Bijgewerkt: dinsdag 19 september 2023