Wat gaan we doen?

Samen lezen we een afgesproken boek. Als we het uit hebben, wisselen we onze ervaringen tijdens het lezen van het boek tijdens een gezellige live bijeenkomst met een drankje en een snack. We proberen hier per keer een leuke invulling aan te geven. Denk aan bijvoorbeeld het uitnodigen van een spreker of zelfs de auteur of misschien kijken we wel de verfilming van het boek. Goed voor je lees skills en sociale contacten!

In één studiejaar lezen we 3 verschillende boeken. Je kunt je per boek aanmelden, dus je zit er niet gelijk een jaar aan vast. We hopen natuurlijk dat je wel bij alle edities bent!

Het eerste boek hebben we al gekozen: De eerlijke vinder van auteur Lize Spit zodat we van start kunnen. 

NB Voorlopig lezen we Nederlandse titels, als de boekenclub wat steviger op haar poten staat onderzoeken we hoe we ook Engelstalige titels kunnen kiezen.

Zo werkt The Lighthouse Boekenclub

  1. Meld je aan via dit formulier. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de data en locatie voor de bijeenkomsten. En ben je lid van de online groep The Lighthouse Boekenclub op Teams. Hier blijven we in contact met elkaar tijdens het lezen van het boek. 
  2. Wat kost het je? De eerste 20 studenten (nee, géén medewerkers 😉) die zich aanmelden, ontvangen het te lezen boek gratis! Met dank aan sponsoring van het Taalpunt van De Haagse. Deze studenten krijgen een bericht wanneer ze het boek kunnen ophalen bij The Lighthouse & Events. Voorwaarde voor het ontvangen van het boek is dat je het boek daadwerkelijk leest en bij de bijeenkomst(en) aanwezig bent. 

    Anders dien je zelf het boek in bezit te krijgen; aanschaffen van papieren versie; een e-book of lenen van een bekende of via de Openbare Bibliotheek. Daarnaast tijd om te lezen en om het boek achteraf te bespreken met de andere leden van de Boekenclub.

  3. Wat levert het je op? Nieuwe contacten en inzichten, gezelligheid, live bijeenkomsten met een drankje en een snack. Een nieuw boek in je boekenkast en misschien wel de mogelijkheid om je favoriete auteur te interviewen…

Meld je aan!

The Lighthouse Boekenclub wordt gezamenlijk georganiseerd en gefaciliteerd door het Taalpunt, De Haagse Leest & The Lighthouse.

EERSTE EDITIE De eerlijke vinder (2023) van auteur Lize Spit

The Lighthouse Boekenclub (wit logo)

Wanneer zien we elkaar?

  • Boek ophalen bij The Lighthouse voor eerste 20 studenten: tussen 21 september en 2 oktober 2023
  • Startbijeenkomst en kennismaking op 3 oktober 2023 van 12.15 - 13.00 uur (online via Teams)
  • Boekbespreking van het boek op 26 oktober 2023 van 16.00 - 17.30 uur (Innovation Playground)
  • Eindbijeenkomst op 23 november 2023 van16.00 - 17.30 uur (Speakers‘ Corner met Lize Spit)
Lize Spit - De eerlijke vinder

Over het boek De eerlijke vinder

Eind jaren negentig, de Vlaamse Kempen. Jimmy, die thuis een moeilijke tijd doormaakt, leeft helemaal op als de zoon van een gezin Kosovaarse vluchtelingen naast hem in de klas komt zitten. Jimmy is de slimste maar ook eenzaamste van zijn klas. Hij ziet het als zijn missie Tristan Ibrahimi door het schooljaar heen te helpen. Alle tijd die hij niet besteedt aan het verzamelen van flippo’s, brengt hij door bij het Kosovaarse gezin. Wanneer de Ibrahimi’s na een jaar plotseling uitgewezen worden, verzint Tristan een plan dat veel van Jimmy zal vragen.

De eerlijke vinder is in 2023 uitgebracht als Boekenweekgeschenk.

Foto van Lize Spit

Over Lize Spit

Lize Spit (1988) groeide op in de Antwerpse Kempen, maar woont sinds 2005 in Brussel. Ze behaalde een master Scenarioschrijven aan het RITSC. Ze won zowel de publieks- als juryprijs bij Write Now! in 2013.

Haar proza en poëzie verscheen in verschillende literaire tijdschriften. In 2016 verscheen haar debuutroman Het Smelt, waarvan meer dan 215 000 exemplaren werden verkocht. Er volgden vertalingen in vijftien landen en een verfilming. 

Het boek won de Bronzen Uil, de Boekhandelsprijs, de Hebban-Debuutprijs, werd NRC boek van het jaar en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs en de Premio Strega Europeo. In december 2020 verscheen haar tweede roman Ik ben er niet

Lize Spit werkt als gastdocent creatief schrijven voor LUCA School Of Arts en RITSC. Ze is columnist bij De Morgen.