Wat gaan we doen?

Samen lezen we een afgesproken boek. Als we het uit hebben, wisselen we onze ervaringen tijdens het lezen van het boek tijdens een gezellige live bijeenkomst met een drankje en een snack. We proberen hier per keer een leuke invulling aan te geven. Denk aan bijvoorbeeld het uitnodigen van een spreker of zelfs de auteur of misschien kijken we wel de verfilming van het boek. Goed voor je lees skills en sociale contacten!

In één studiejaar lezen we 3 verschillende boeken. Je kunt je per boek aanmelden, dus je zit er niet gelijk een jaar aan vast. We hopen natuurlijk dat je wel bij alle edities bent!

Ons eerste boek was De eerlijke vinder van auteur Lize Spit. Ons tweede boek is Alles wat er was van auteur Hanna Bervoets. Op 13 februari as is Hanna Bervoets op De Haagse om ondermeer over dit boek te praten. 
We starten nu met de inschrijving voor boek 3, Sonny Boy van Annejet van der Zijl.

NB Voorlopig lezen we Nederlandse titels, als de boekenclub wat steviger op haar poten staat onderzoeken we hoe we ook Engelstalige titels kunnen kiezen.

Zo werkt The Lighthouse Boekenclub

 1. Meld je aan via dit formulier. Aanmelding is nu gesloten.
  Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de data en locatie voor de bijeenkomsten. En ben je lid van de online groep The Lighthouse Boekenclub op Teams. Hier blijven we in contact met elkaar tijdens het lezen van het boek. Aanmelden kan t/m 8 februari 2024.
 2. Wat kost het je? De eerste 15 studenten (nee, géén medewerkers 😉) die zich aanmelden, ontvangen het te lezen boek gratis! Met dank aan sponsoring van het Taalpunt van De Haagse. Deze studenten krijgen een bericht wanneer ze het boek kunnen ophalen bij The Lighthouse & Events. Voorwaarde voor het ontvangen van het boek is dat je het boek daadwerkelijk leest en bij de bijeenkomst(en) aanwezig bent. 

  Anders dien je zelf het boek in bezit te krijgen; aanschaffen van papieren versie; een e-book of lenen van een bekende of via de Openbare Bibliotheek. Daarnaast tijd om te lezen en om het boek achteraf te bespreken met de andere leden van de Boekenclub.
  In de online bibliotheek is Sonny Boy als luisterboek en e-boek te vinden. Als je lid bent van de bibliotheek, kan je daar het boek gratis lenen. Onze eigen bibliotheek heeft ook 2 exemplaren om te lenen.

 3. Wat levert het je op? Nieuwe contacten en inzichten, gezelligheid, live bijeenkomsten met een drankje en een snack. Een nieuw boek in je boekenkast en misschien wel de mogelijkheid om je favoriete auteur te interviewen…

The Lighthouse Boekenclub wordt gezamenlijk georganiseerd en gefaciliteerd door het Taalpunt, De Haagse Leest & The Lighthouse.

 

 

DERDE EDITIE Sonny Boy (2004) van auteur Annejet van der Zijl

The Lighthouse Boekenclub (wit logo)

Wanneer zien we elkaar?

 • Boek ophalen bij The Lighthouse voor eerste 15 studenten: vanaf 8 februari 2024, OV 0.01
 • Startbijeenkomst en kennismaking op 13 februari 2024 van 12.15 - 13.00 uur (online via Teams)
 • Boekbespreking van het boek op 21 maart 2024 van 16.00 - 17.30 uur (Innovation Playground)
 • Eindbijeenkomst op 25 april 2024 van 16.00 - 17.30 uur (Speakers‘ Corner met Annejet van der Zijl)
Annejet van der Zijl - copyright Anja van Wijgerden

Over Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schreef tot dusver zeven non-fictieboeken en één fictieboek, die allen bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

In 2004 publiceerde Annejet de liefdesgeschiedenis Sonny Boy, waarvan alleen in Nederland al inmiddels al meer dan 700.000 exemplaren zijn verkocht. Ook dit boek werd bekroond en (in 2011) verfilmd. De feestelijke zestigste druk verscheen in 2021. Het boek werd in allerlei talen vertaald en vooral in Amerika, waar het in 2019 verschenen onder de titel The Boy between Worlds, een bestseller.

Foto: © Anja van Wijgerden

Cover boek Sonny Boy

Over het boek Sonny Boy

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.