Simone Hackett en Jos Beelen treden toe tot EAIE Commissie
19 november 2024
HHS-onderzoekers Simone Hackett en Jos Beelen treden toe tot de EAIE Research Committee, met Simone als voorzitter. Hun leiderschap versterkt de wereldwijde impact van De Haagse en bevordert onderzoek naar...
De European Association for International Education (EAIE) heeft een gloednieuw Research Committee opgericht dat zich richt op het bevorderen van internationalisering in het hoger onderwijs. HHS-onderzoeker Simone Hackett en lector Jos Beelen (lectoraat Global Learning) zijn gekozen om zitting te nemen in deze commissie, waarbij Simone is benoemd tot voorzitter van de commissie. Deze leiderschapsrol onderstreept hun expertise en invloed op het gebied van internationalisering en positioneert hen om onderzoek en beleid in de voorhoede van het wereldwijde hoger onderwijs vorm te geven.
De Europese vereniging voor internationaal onderwijs (EAIE)
De EAIE, opgericht in 1989, is Europa's grootste en invloedrijkste netwerk voor internationaal onderwijs, dat professionals over de hele wereld met elkaar in contact brengt om samenwerking te bevorderen en de kwaliteit van het hoger onderwijs te verbeteren. Met meer dan 7.000 deelnemers aan de jaarlijkse conferentie en meer dan 3000 leden is het EAIE een centrum voor netwerken, professionele ontwikkeling en kennisdeling in het hoger onderwijs. De nieuwe onderzoeksagenda van de vereniging richt zich op belangrijke gebieden zoals wereldwijde mobiliteit, gelijkheid, beleidsbeïnvloeding, onderwijsmethoden, interculturele communicatie, digitalisering en ecologische duurzaamheid. Het doel is om diepgaande inzichten te verschaffen in internationalisering en onderzoek, beleid te sturen, contacten te leggen en de professionele groei van mensen in het veld te ondersteunen.
Wat betekent dit voor De Haagse Hogeschool?
De rol van Simone en Jos binnen de EAIE Research Committee levert De Haagse aanzienlijke voordelen op. Hun leiderschap verhoogt het internationale profiel van de hogeschool en positioneert haar als een belangrijke speler in het onderzoek naar internationalisering. Ze hebben directe invloed op de richting van het internationaliseringsonderzoek en zorgen ervoor dat De Haagse aan de spits staat van wereldwijde trends. Deze betrokkenheid biedt waardevolle inzichten om de eigen internationaliseringsstrategie van de De Haage Hogeschool te onderbouwen en haar wereldwijde concurrentiepositie te versterken. In haar hoedanigheid als voorzitter zal Simone de richting van de onderzoekscommissie bepalen, samenwerken met andere voorzitters van de EAIE-commissies en de EAIE Board raadplegen om belangrijke kwesties in het internationaliseringsonderzoek te bespreken. Via de commissie zullen Simone en Jos contacten leggen met vooraanstaande internationale experts, beleidsmakers en academici, wat de deur opent naar potentiële onderzoekssamenwerkingen en partnerschappen. Deze positie zal helpen om de zichtbaarheid van De Haagse op het wereldtoneel te vergroten en onderzoeksfinanciering, academici en samenwerkingspartners aan te trekken.
Hoe kunnen onderzoekers van De Haagse hiervan profiteren?
Voor HHS-onderzoekers biedt lidmaatschap van de EAIE toegang tot een schat aan onderzoeksmiddelen met betrekking tot internationalisering, waaronder een uitgebreide bibliotheek en wereldwijde samenwerkingsmogelijkheden. Leden van EAIE kunnen ook bijdragen aan de blog en het driemaandelijkse tijdschrift van de vereniging, en zo hun eigen onderzoek promoten bij een internationaal publiek. Voor het indienen van artikelen is geen lidmaatschap vereist, maar toegang tot sommige exclusieve bronnen van EAIE wel. De Haagse Hogeschool maakt deel uit van een institutioneel EAIE-lidmaatschap, dus onderzoekers kunnen financieringsmogelijkheden verkennen via hun programma's of persoonlijke ontwikkelingsfondsen om de lidmaatschapskosten te dekken. Bovendien geldt er een kortingstarief voor professionals onder de 35 jaar.
Wil je meer weten of betrokken raken?
Neem contact op met Simone ([email protected] )of Jos ([email protected]) om te ontdekken hoe je kunt profiteren van de middelen van EAIE en je internationale onderzoeksnetwerk kunt uitbreiden.