Aan De Haagse Hogeschool haalde Philip eerst in deeltijd zijn propedeuse Facility Management. Bijna had hij de hogeschool vaarwel gezegd, totdat hij hoorde over Bedrijfskunde voor de multidisciplinaire professional. Deze deeltijdopleiding is hem op het lijf geschreven en integreert drie opleidingen: Bedrijfskunde, Facility Management en Human Resource Management. “Versneld en flexibel studeren is precies wat ik wilde en dat was doorslaggevend voor mijn keuze.”  

Internationale en dynamische omgeving

Naast zijn studie werkte Philip een tijdlang voor Woonstad Rotterdam als inkoopmedewerker. “Ik hield me vooral bezig met het professionaliseren van de afdeling inkoop, zocht nieuwe bouwpartners en voerde een klanttevredenheidsonderzoek uit.” Philip werkte ook even als supervisor operations bij een boodschappenbezorger, maar mistte daar het meewerken aan verbeteringen. Nu is hij op zoek naar een baan in een internationale en dynamische omgeving.  

Laatbloeiers

Philip merkt dat er soms onbegrip is dat mensen op latere leeftijd gaan studeren. “Er is niets mis met laatbloeiers. Waarom moet alles in een vaste volgorde van eerst leren en dan werken? Juist door te studeren naast mijn baan, kan ik op mijn werk gericht en toegepast onderzoek doen. Je ontdekt zo veel beter wat je leuk vindt en wat bij je past, doordat je meer levenservaring hebt. Met een hbo-deeltijdstudie weet je hoe het er in de praktijk aan toe gaat en wat het betekent om verantwoordelijk te zijn op je werk.”  

Voorsprong opbouwen 

“Het eerste jaar van de studie Bedrijfskunde is algemeen, daarna bepaal je je eigen richting. De docenten zijn enthousiast en spelen snel in op veranderende behoeften”, vertelt Philip. Over zijn drukke leven is hij kort: “Wie A zegt, moet ook B zeggen.” Opdrachten voor zich uitschuiven doet de bedrijfskundestudent dan ook niet. Sterker nog, op een whiteboard schrijft hij al zijn taken en doelen op. Intussen heeft Philip een voorsprong opgebouwd, die hij wil vasthouden en volhouden. “Zo loop ik niet achter de feiten aan en kan ik snel corrigeren of bijsturen.”