Soorten opleidingen

Kies wat bij je past

Onze Bachelors (deeltijd) en Masters

De Haagse Hogeschool Pro biedt jou de kans om naast je werk een volledige bachelor of master te halen. Sommige masters kun je ook in voltijd doen. Een verdieping en verbreding van je kennis en goed voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Bekijk al onze deeltijd bacheloropleidingen
Bekijk al onze masteropleidingen

Titels en diploma

Al onze bachelor- men masteropleidingen zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Dit betekent dat je na een bacheloropleiding officieel de titel BSc of BA en na een masteropleiding de titel MSc of MA mag voeren.

Sommige opleidingen of modules leveren ook permanente educatiepunten (PE-punten) op. Dat is vooral van belang in die branches die van jou verwachten dat je door de jaren heen jouw deskundigheid actueel en op peil houdt.

Bekostigd of niet-bekostigd

In Nederland bestaan bekostigde en niet-bekostigde masters. Voor de bekostigde masters stelt de overheid jaarlijks het wettelijk collegegeld vast en voor de niet-bekostigde wordt het collegegeld door de instelling bepaald. De Haagse Hogeschool Pro biedt voornamelijk niet-bekostigde masters aan. Een aantal bekostigde (doorstroom)masters is in ontwikkeling, zoals de master Integrale Bedrijfsvoering.

Lees meer over bekostigde en niet-bekostigde masters.

Onze Associate degrees

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding. Het eindniveau ligt tussen mbo niveau 4 en hbo in. Wil je na het behalen van een Ad doorstuderen voor een volledige hbo-bachelor? Dan krijg je vrijstelling voor de vakken die je al hebt gevolgd.

Bekijk al onze Associate degrees

Onze mastermodules

Het kan zijn dat je een deel van een masteropleiding wilt volgen. Dat kan. Je volgt dan 1 of 2 modules met steeds een afrondende opdracht. Zo doe je specifieke kennis op die je nodig hebt voor jouw professionele ontwikkeling. Nadat je een module met succes hebt afgerond, ontvang je een certificaat. Besluit je na enkele jaren om alsnog de volledige masteropleiding te volgen, dan kun je vrijstelling krijgen voor de modules die je eerder hebt gevolgd.

Bekijk onze mastermodules

Onze post-hbo-opleidingen

Hbo-opgeleide professionals, of mensen met aantoonbaar hbo werk- en denkniveau, kunnen zich verder specialiseren en ontwikkelen in hun vakgebied door een post-hbo studie te volgen. Het niveau van een post-hbo opleiding is hbo+.

Erkenning

Bij enkele post-hbo-opleidingen krijg je een erkenning. Bijvoorbeeld omdat een opleiding een branchegerelateerde erkenning heeft gekregen. Kijk voor de specifieke registraties en erkenningen op de opleidingspagina’s. Naast eventuele erkenningen van externe instanties, ontvang je een post-hbo-certificaat van De Haagse Hogeschool Pro.

Bekijk onze post-hbo-opleidingen

Onze masterclasses

Zoek je een korte training om je kennis op te frissen of om nieuwe kennis op te doen? Dan is een masterclass wellicht wat voor jou.

Een masterclass maakt geen onderdeel uit van een volledige masteropleiding of van een post-hbo-opleiding. Een masterclass onderscheidt zich ook van een mastermodule. Een korte masterclass van 1 of enkele dagen biedt jou de kans om je kennis in een bepaald vakgebied te vergroten. Met sommige masterclasses kun je extra permanente educatiepunten (PE-punten) behalen.

Bekijk alle masterclasses

Korte modules en cursussen

Wil je snel nieuwe kennis en inzichten op een bepaald gebied opdoen, maar heb je geen tijd om een complete opleiding te volgen? Met onze korte modules en cursussen spijker je je in no time bij op relevante ontwikkelingen in je vakgebied.

Bekijk alle korte modules en cursussen

Praktijkgerichte leeropbrengsten

Al onze deeltijdopleidingen zijn sterk gericht op de praktijk. Je werkt bijvoorbeeld aan actuele vraagstukken die spelen in jouw werkveld of doet praktijkgericht onderzoek waar de organisatie waar je voor werkt daadwerkelijk wat aan heeft. Zo doe jij kennis en ervaring op, en heeft je werkgever tegelijkertijd écht iets aan jouw leeropbrengsten!

Werkplek of werkervaring

De praktijk is een onmisbaar onderdeel in de opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro.

Wil je een deeltijd bachelor volgen, dan moet je vaak een geschikte werkplek hebben om tijdens je studie je kennis direct in de praktijk te brengen. Wil je een deeltijd master volgen, dan moet je vaak al een aantal jaar werkervaring hebben. Dat betekent dat je niet altijd direct kunt doorstromen van een bachelor- naar een masteropleiding.

Werk je niet op een relevante werkplek of heb je onvoldoende relevante werkervaring, dan kun je bij ons casestudies volgen om de opleiding van jouw keuze toch te kunnen doen.

Studieadviesgesprek

Ben je geïnteresseerd in het aanbod deeltijdopleidingen bij De Haagse Hogeschool Pro? Wil je weten welke mogelijkheden er zijn om je kennis en vaardigheden te verbreden en verdiepen? Neem voor meer informatie contact met ons op voor een vrijblijvend studieadviesgesprek. Wij helpen je graag.