
Introductie
Het lectoraat Designing Value Networks helpt organisaties en professionals om invloed uit te oefenen en innovatie te bevorderen binnen het ecosysteem waarin zij actief zijn.
Daarvoor ontwikkelt het lectoraat kennis en expertise over toegepaste modellen. Om ook in de toekomst succesvol te kunnen blijven, is het essentieel dat de leden van een ecosysteem hun onderlinge relaties kritisch bekijken en waar nodig bijstellen. Dat doen zij door de knooppunten (leden) en de connectoren (relaties) van hun netwerk via tools in kaart te brengen.
Over het lectoraat
Binnen het lectoraat zijn dit de belangrijkste onderzoeksvragen:
- Hoe kunnen we een samenwerking zó ontwerpen dat die waarde en innovatie bevordert, binnen en buiten een ecosysteem?
- Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de leden binnen een ecosysteem impact kunnen hebben via zinvolle en innovatieve interacties?
- Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de waarde op lange termijn behouden blijft?
- Welke nieuwe vormen van netwerkgedrag en relationele tools maken dit mogelijk?
- Welke rol speelt design hierin en wat zijn de beperkingen van onze ontwerpen?
Het onderzoek van het lectoraat Designing Value Networks richt zich op vele vormen waarin organisaties en professionals met elkaar samenwerken. Een deel hiervan is al verkend door het lectoraat Innovation Networks.
De onderzoeksgroep stimuleert waardeontwerp binnen de regio en daarbuiten. Dat doen we door de interesse en expertise die er al is te ondersteunen.

Over de lector
dr. ir. Liliya Terzieva
Liliya Terzieva is gepromoveerd op het gebied van economische en organisatorische wetenschappen van vrije tijd en toerisme. Daarbij besteedt zij bijzondere aandacht aan de combinatie van ervaringen, innovatie en concurrentievermogen. Ze heeft zo’n 20 jaar internationale ervaring opgedaan in diverse sectoren: van non-profit tot zakelijk. Daarbij stond haar werk in het teken van ondernemend leren, waardecreatie, leiderschap, innovatief onderwijs en leren, ontwikkeling en kwaliteitsborging binnen toerisme en vrije tijd, ondernemerschap, strategisch ontwerp, imagineering, institutionele capaciteitsopbouw en organisatieontwikkeling.
Liliya is lid van de redactieraad van diverse (wetenschappelijke) tijdschriften. Ze is een actieve partner en lid van de Worldwide Association of Female Professionals. Daarnaast werkt ze als externe beoordelaar en co-creator van projecten die door de EU worden gefinancierd. Liliya werkt samen met onder meer de Beijing International Studies University, de Bulgarian Chamber of Education, Science and Culture, Fachhochschule Graubünden, de University of Montpellier en Fachhochschule Joanneum. Ze wordt vaak uitgenodigd als spreker op (inter)nationale academische en toegepaste onderzoeksconferenties. Daarnaast levert zij een bijdrage aan diverse fora op haar vakgebied.