Kenniscentrum Mission Zero

Lectoraat Circular Business

Het lectoraat Circular Business ontwikkelt en verstrekt hulpmiddelen voor het modelleren van bedrijfsprocessen die op verschillende manieren waarde weten te creëren. De groep richt zich vooral op de circulariteit van het ecosysteem; (cross-sectorale) samenwerking binnen en buiten de waardeketens die nodig zijn om de cirkel rond te maken.

Jaarverslag 2019 (pdf)
Over het lectoraat

Over de lector

dr. Kim Poldner

Kim is sinds 1 januari 2019 lector bij de faculteit Business, Finance & Marketing (BFM) aan de Haagse Hogeschool. Ze is ook aangesloten bij de Universiteit van Wageningen, waar ze het Circular Fashion Lab heeft opgericht. Door het samenbrengen van wetenschappers en ontwerpers levert het Circular Fashion Lab een bijdrage aan het creëren van nieuwe ‘categorieën’ materialen die voorheen onbekend waren in de mode-industrie, baanbrekende technologieën die de leveringsketen in de textielsector herdefiniëren en geïnspireerde organisatorische processen waardoor concurrenten veranderen in gelijkwaardige partners. Kim is gepromoveerd aan de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland en heeft negen jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Ze heeft omvangrijke onderzoekservaring en kennis op het gebied van ondernemerschap, esthetica en duurzaamheid. Ook heeft ze bekroonde case studies geschreven over duurzame modepioniers zoals Veja en Osklen. Voorafgaand aan haar academische carrière richtte Kim in 2005 de eerste ecologische modewinkel in Nederland op en was ze de initiatiefneemster van het online platform Eco Fashion World. Haar groene garderobe, met onder meer haar geupcyclede trouwjurk, werd tentoongesteld in de expositie Wear I Am in 2017. Zie: www.wur.eu/circularfashion

+31 (0)6 - 39 08 20 85
k.a.poldner@hhs.nl
De transitie naar een circulaire economie is minder een transitie van materialen en technologieën, en meer een transitie van mensen en waarden.

Intreerede lector Kim Poldner

Op donderdag 18 juni heeft Kim Poldner, lector Circular Business haar intreerede kunnen delen via een YouTube première. Dit event is duurzamer dan ooit te voren want niemand hoeft er voor te reizen en we hoeven geen overgebleven catering weg te gooien. De online sessie had bijna 200 kijkers en duurde 20 minuten, gevolgd door de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen. De meest prikkelende vragen zullen het uitgangspunt vormen voor een podcast serie die Kim met haar team gaat ontwikkelen.
Bekijk de intreerede op YouTube.

Kim Poldner heeft ook een vereenvoudiging van deze visie gemaakt, een speelse fabel , hier vind je deze speelse fabel De Fenix en de Beer.

Indien je geïnteresseerd geraakt bent in het gehele verhaal inclusief bijdragen van de betrokken onderzoekers bij het lectoraat Circular Business, download hier de publicatie:
Entrepreneuring a regenerative society (pdf)

Job Opportunity:

Student/Research Assistant Centre of Expertise Mission Zero (MZ)

For MZ we are looking for a motivated, creative and research-oriented student assistant who can start from September 1. We are looking for someone for 10 hours a week for the entire academic year 2020-2021. In principle, your working times are flexible and usually distance based.  You can respond till Friday the 26th of June.