Kenniscentrum Health Innovation

Lectoraat Oncologische zorg

Patiënten hebben meestal maar één wens: dat ze zo snel en goed mogelijk worden geholpen met hun gezondheidsproblemen. Op dat ‘zorgpad’ willen ze geen barrières ervaren. In de praktijk blijken ziekenhuisopname en -ontslag echter knelpunten te zijn. Terwijl er met een betere voor- en nabehandeling vaak nog veel gezondheidswinst te behalen is.

Over het lectoraat

Het lectoraat Oncologische Zorg slaat een brug tussen de eerste en tweede lijn en doet onderzoek naar praktische toepassingen die (kanker)patiënten ten goede komen. Fysiotherapie om zo vitaal mogelijk te blijven tussen twee chemokuren. Huidtherapie om pijn aan operatielittekens te voorkomen of verlichten. Thuisconsulten met behulp van Google Glass. Allemaal oplossingen die de zorg minder duur maken en op lange termijn waarschijnlijk leiden tot gezondheidswinst en een betere kwaliteit van leven.

Het lectoraat Oncologische Zorg werkt nauw samen met Haaglanden Medisch centrum (HMC) en zorginstituten in de regio. We zetten onderzoek op in samenwerking met deze partners. Zo is het mogelijk om door je masters of tijdens je duale opleiding opleiding in contact te komen met onderzoek en daardoor een verdere verdieping van je vak. We faciliteren onderzoeksplekken in de regio en werken daar nauw samen met de opleidingen Revalidatie, Technologie voor Gezondheid en Voeding en Diëtetiek. 

21 november 2019

Opening van de Ziekenhuiskamer van de Toekomst

Lees meer

Over de lector

dr. Joost van der Sijp MD

Joost van der Sijp is sinds 1993 werkzaam als chirurg. Van der Sijp is opgeleid in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het UMC in Utrecht. Voor zijn promotieonderzoek werkte hij één jaar in het St. Mark’s Hospital in Londen. Na zijn opleiding was hij werkzaam in het AMC te Amsterdam, de Daniël den Hoed-kliniek in Rotterdam en het VUmc in Amsterdam. Vanaf 2005 is hij chirurg-oncoloog in Haaglanden Medisch Centrum. Zijn belangstelling en expertise liggen vooral op het vlak van borstkanker en de oncologische chirurgie van het maag-darmstelsel. Van der Sijp vervult meerdere bestuurlijke functies, zowel binnen als buiten het ziekenhuis en heeft zitting in diverse adviesorganen op het gebied van oncologische zorg.

+31 (0)6 - 53 68 58 50
j.r.m.vandersijp@hhs.nl
Met een betere voor- en nabehandeling kunnen we nog een wereld winnen voor onze patiënten.
Projecten