European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd

De wereld verandert. Steeds meer en steeds sneller. In deze tijd van globalisering en verandering zoeken werkgevers professionals die zich snel kunnen aanpassen. Die hun bedrijf of organisatie draaiende houden, vertegenwoordigen en adviseren. Met de 4-jarige Engelstalige opleiding European Studies begin je goed voorbereid aan jouw droomcarrière. Houd je van een short version en voldoe je aan de eisen? Kies dan voor de 3-jarige variant.
Welke route je ook kiest: jij wordt een internationale professional in management of marketing. Of je stoomt door naar een internationale master. De wereld ligt aan je voeten!

Studenten aan het woord

Karina Delgado Lara

Over business en politiek

Guus van de Ven

Over netwerken

Anthony Scott

Using global procedures in my daily life

Sleep opzij

Toelatingseisen

European Studies 4 jaar, 2019-2020

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding European Studies (ES) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.

De Engelstalige opleiding European Studies heeft ook een 3-jarige variant. Er gelden hiervoor andere toelatingseisen. Bekijk de 3-jarige variant.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Je bent met ieder profiel rechtstreeks toelaatbaar. De opleiding sluit het best aan bij studenten die een open houding hebben en die geïnteresseerd zijn in een veelzijdig programma dat politiek en business combineert. Het belangrijkst is dat je graag vreemde talen leert, goed bent in multitasking en staat te trappelen om de wereld te verkennen. Zelfs als dat betekent dat je uit je comfortzone moet stappen.

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

  • Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
  • Een Europees of International Baccalaureate diploma

Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding European Studies heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

Mocht je (nog) niet aan de toelatingseisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.

Alle European Studies-studenten volgen vakken in een van de volgende vreemde talen: Frans, Spaans of Duits. Als je van het mbo komt is het mogelijk om in een van deze vakken een beginnerscursus te volgen. Je mag ook een gevorderde cursus aanvragen, maar in dat geval moet je eerst een intake-examen doen voor de start van het studiejaar zodat we er zeker van zijn dat je het niveau aankunt.

Bij deze opleiding ben je toelaatbaar met alle profielen, er is geen extra vakkeneis.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

2 november 2019

Open Dag

Ontmoet studenten, docenten en proef de sfeer op de Open Dag. Je hoort hoe huidige studenten hun eigen programma kiezen en wat afgestudeerden nu voor werk doen. Welke stage loop jij straks? En waar ga jij heen op uitwisseling? Check ook meteen onze studievereniging HEBOS en andere activiteiten die je buiten de opleiding kunt doen.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie European Studies valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan