European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd

De wereld verandert. Steeds meer en steeds sneller. In deze tijd van globalisering en verandering zoeken werkgevers professionals die zich snel kunnen aanpassen. Die hun bedrijf of organisatie draaiende houden, vertegenwoordigen en adviseren. Met de 4-jarige Engelstalige opleiding European Studies begin je goed voorbereid aan jouw droomcarrière. Houd je van een short version en voldoe je aan de eisen? Kies dan voor de 3-jarige variant

Welke route je ook kiest: jij wordt een European professional die zowel de publiek of privaat sector in kan, of in staat is om die sectoren bij elkaar te brengen voor collaboratie. Of je stoomt door naar een internationale master. De wereld ligt aan je voeten!

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

 • Meer weten? Vraag een student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met Simran Khan, student European Studies en voorzitter van onze studievereniging ESCAPE. 
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze virtuele open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding. 
 • Alles weten over European Studies? Klik en lees The Big Book!
  The Big Book is het grote boek over European Studies. Je komt op een leuke manier heel veel te weten over deze opleiding.
 • Volg ons op social media 
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons! Op Instagram, op Facebook of Youtube
 

Studenten aan het woord

Karina Delgado Lara

Over business en politiek

Guus van de Ven

Over netwerken

Anthony Scott

Using global procedures in my daily life

Sleep opzij

Toelatingseisen

European Studies 4 jaar, 2022-2023

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding European Studies (ES) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.

De Engelstalige opleiding European Studies heeft ook een 3-jarige variant. Er gelden hiervoor andere toelatingseisen. Bekijk de 3-jarige variant.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Je bent met ieder profiel rechtstreeks toelaatbaar. De opleiding sluit het best aan bij studenten die een open houding hebben en die geïnteresseerd zijn in een veelzijdig programma dat politiek en business combineert. Het belangrijkst is dat je graag vreemde talen leert, goed bent in multitasking en staat te trappelen om de wereld te verkennen. Zelfs als dat betekent dat je uit je comfortzone moet stappen.
Iedereen studeert Frans, Duits of Spaans bij European Studies. Dat kan op beginnersniveau of op hoog niveau. Studenten die geen ervaring hebben met talen leren kunnen als beginner starten, maar studenten die Frans, Duits of Spaans in hun eindexamen hadden worden geadviseerd om door te gaan met die taal, om het volgende:

· Doorgaan met je taal op hoog niveau betekent dat je af kan studeren met professionele vaardigheden, een plus punt voor je CV

· Een hoog niveau in Frans, Duits of Spaans verbreedt de mogelijkheden voor uitwisseling.

· Studenten die een taal op hoog niveau doen mogen meedoen met speciale projecten en (buitenlandse) excursies.

Studenten die ervaring hebben met Frans, Duits of Spaans mogen een verzoek doen voor een andere taal, maar alle studenten moeten weten dat er beperkte ruimte is bij beginners talen en wij kunnen niet garanderen dat er genoeg ruimte is om alle verzoeken te honoreren.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation Programme – bij The Hague Pathway College
Heb je hulp nodig met je Engels? Als je nog niet het juiste Engels niveau hebt dat nodig is voor de bachelor- of masteropleiding die je zou willen doen, kun je je inschrijven voor het English Academic Preparation Programme. Na succesvolle afronding van het programma ben je niet alleen klaar voor een bachelor- of masteropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding European Studies heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

Alle European Studies-studenten volgen vakken in een van de volgende vreemde talen: Frans, Spaans of Duits. Als je van het mbo komt is het mogelijk om in een van deze vakken een beginnerscursus te volgen. Je mag ook een gevorderde cursus aanvragen, maar in dat geval moet je eerst een intake-examen doen voor de start van het studiejaar zodat we er zeker van zijn dat je het niveau aankunt.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Veelgestelde vragen

Volgens informatie uit ons alumninetwerk en een pas gehouden enquête, doet bijna de helft van onze afgestudeerden na de opleiding een master. De meeste alumni die daar niet voor kozen, hebben een baan. Vaak zelfs bij hun stagebedrijf: maar liefst een op de drie studenten krijgt een baan aangeboden na de stage. Onze alumni zijn overwegend positief over de impact van de opleiding op hun carrière. Velen blijven met ons in contact door bij te dragen aan events of studentprojecten. Sommige alumni geven zelfs les bij ons.

Tijdens European Studies 4 en European Studies 3 doe je dezelfde kennis en vaardigheden op, maar op een andere manier. Omdat de 3-jarige opleiding korter is, is het programma uitdagender en vraagt het meer zelfstudie.

De eerste 2 jaar van de opleiding krijgen alle studenten een supervisor. Met deze docent spreek je regelmatig af voor begeleiding van je studietraject. Daarna krijg je een aparte studiebegeleider toegewezen voor projecten, de uitwisseling, de stage en de eindopdracht. Bij European Studies kun je ook meedoen aan een tutoring- en een languagepartner- programma. Je ondersteunt elkaar dan in studentenkoppels.

We houden een maximum aan van 31 studenten per klas, maar de meeste klassen bestaan uit zo’n 25 studenten. Vanwege het diverse en interdisciplinaire karakter van de opleiding, hanteren we verschillende lesvormen. Soms heb je grote colleges met 2 of 3 klassen, soms heb je seminars met alleen je eigen klas en soms heb je les in kleinere werkgroepen. De meeste lessen zijn interactief.

De manier waarop we je kennis en vaardigheden toetsen, is heel divers. Je kunt examens verwachten met open vragen of multiple choice, je schrijft rapporten, je houdt presentaties en schrijft essays. Op die manier krijg je verschillende vaardigheden onder de knie én bedienen we studenten met verschillende leerstijlen. Waar mogelijk toetsen we je kennis en vaardigheden aan de hand van een professioneel product. Je schrijft bijvoorbeeld een marketing- of exportplan, of een beleidsadvies.

European Studies is een internationale opleiding. We willen iedereen daarom een internationale ervaring bieden. Vanaf dag 1 werk je in multiculturele groepen met studenten van verschillende achtergronden. Zo ontwikkel je meteen de essentiële Engelse vaardigheden voor een succesvolle internationale carrière.

We verwachten dat je Engels spreekt en schrijft op havo/vwo-niveau. Maar je Engels hoeft echt niet perfect te zijn. Als je openstaat voor onze internationale omgeving en bereid bent er energie in te steken, kost communicatie al gauw weinig moeite. De Engelse taal komt ook aan bod tijdens de lessen in communicatievaardigheden. Sommige internationale studenten hebben een certificaat van bekwaamheid nodig om toegelaten te worden. Kijk voor meer informatie op deze pagina of neem contact op met het bureau voor inschrijving: csi@hhs.nl.

Student voor een dag

13 november 2021

Open Dag

Kom naar ons toe op zaterdag 13 november tussen 10.00 en 15.00 uur en maak kennis met onze docenten, studenten en locaties. Onze Open Dag staat in het teken van ontmoeten, doen en kijken of De Haagse het voor jou heeft.

Online sessies
Start jouw Open Dag alvast online! In de week van 8 t/m 12 november worden door bijna alle opleidingen dagelijks online sessies aangeboden waar je vrijblijvend aan deel kan nemen. Door zo’n sessie (of meerdere) te volgen, bereid je je optimaal voor op je Open Dag bezoek van zaterdag 13 november.

16 december 2021

Proefstuderen

In het studiejaar 2021-2022 zullen er weer Proefstudeerdagen georganiseerd worden.

Meelopen

In het studiejaar 2021-2022 zullen er weer meeloopdagen georganiseerd worden door de opleidingen.

Evenementen

 1. 13 november 2021
  Bezoek onze Open Dag
 2. 16 december 2021
  Proefstuderen
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan