European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd

De wereld verandert. Steeds meer en steeds sneller. In deze tijd van globalisering en verandering zoeken werkgevers professionals die zich snel kunnen aanpassen. Die hun bedrijf of organisatie draaiende houden, vertegenwoordigen en adviseren. Met de 4-jarige Engelstalige opleiding European Studies begin je goed voorbereid aan jouw droomcarrière. Houd je van een short version en voldoe je aan de eisen? Kies dan voor de 3-jarige variant.
Welke route je ook kiest: jij wordt een internationale professional in management of marketing. Of je stoomt door naar een internationale master. De wereld ligt aan je voeten!

Kom kijken of het klikt

De scholen zijn dicht. Geen open dagen. Terwijl jij juist nú op zoek bent naar de opleiding die het beste bij jou past. Dat wordt dus een online ontdekkingstocht. Mooi dat je al surfend en klikkend op de website van De Haagse Hogeschool bent aangeland. Wij hebben heel veel online mogelijkheden om jou verder te helpen in je zoektocht. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Beloofd: wij gaan er alles aan doen om jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Kom lekker kijken of het klikt tussen ons!

 • Meer weten? Vraag een student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met Simran Khan, student European Studies en voorzitter van onze studievereniging ESCAPE. 
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze virtuele open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding. 
 • Alles weten over European Studies? Klik en lees The Big Book!
  The Big Book is het grote boek over European Studies. Je komt op een leuke manier heel veel te weten over deze opleiding.
 • Volg ons op social media 
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons! Op Instagram, op Facebook of Youtube
 

Studenten aan het woord

Karina Delgado Lara

Over business en politiek

Guus van de Ven

Over netwerken

Anthony Scott

Using global procedures in my daily life

Sleep opzij

Toelatingseisen

European Studies 4 jaar, 2020-2021

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding European Studies (ES) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.

De Engelstalige opleiding European Studies heeft ook een 3-jarige variant. Er gelden hiervoor andere toelatingseisen. Bekijk de 3-jarige variant.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Je bent met ieder profiel rechtstreeks toelaatbaar. De opleiding sluit het best aan bij studenten die een open houding hebben en die geïnteresseerd zijn in een veelzijdig programma dat politiek en business combineert. Het belangrijkst is dat je graag vreemde talen leert, goed bent in multitasking en staat te trappelen om de wereld te verkennen. Zelfs als dat betekent dat je uit je comfortzone moet stappen.
Iedereen studeert Frans, Duits of Spaans bij European Studies. Dat kan op beginnersniveau or op hoog niveau. Studenten die geen ervaring hebben met talen leren kunnen als beginner starten, maar studenten die Frans, Duits of Spaans in hun eindexamen hadden worden geadviseerd om door te gaan met die taal, om het volgende:

· Doorgaan met je taal op hoog niveau betekent dat je af kan studeren met professionele vaardigheden, een plus punt voor je CV

· Een hoog niveau in Frans, Duits of Spaans verbreedt de mogelijkheden voor uitwisseling.

· Studenten die een taal op hoog niveau doen mogen meedoen met speciale projecten en (buitenlandse) excursies.

Studenten die ervaring hebben met Frans, Duits of Spaans mogen een verzoek doen voor een andere taal, maar alle studenten moeten weten dat er beperkte ruimte is bij beginners talen en wij kunnen niet garanderen dat er genoeg ruimte is om alle verzoeken te honoreren.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding European Studies heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

Alle European Studies-studenten volgen vakken in een van de volgende vreemde talen: Frans, Spaans of Duits. Als je van het mbo komt is het mogelijk om in een van deze vakken een beginnerscursus te volgen. Je mag ook een gevorderde cursus aanvragen, maar in dat geval moet je eerst een intake-examen doen voor de start van het studiejaar zodat we er zeker van zijn dat je het niveau aankunt.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

7 november 2020

Open Dag

Ontmoet studenten, docenten en proef de sfeer op de Open Dag. Je hoort hoe huidige studenten hun eigen programma kiezen en wat afgestudeerden nu voor werk doen. Welke stage loop jij straks? En waar ga jij heen op uitwisseling? Check ook meteen onze studievereniging HEBOS en andere activiteiten die je buiten de opleiding kunt doen. Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie European Studies valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan