HBO-ICT - Voltijd

Jij vindt het leuk om websites te bouwen, te gamen of te programmeren? Of misschien vind je big data en cybersecurity spannende onderwerpen? Dan is de opleiding HBO-ICT iets voor jou. Nee hoor, je hoeft geen whizzkid te zijn voor deze studie, want je kunt alle kanten op: van supertechneut tot bedrijfsadviseur. In de snelle ontwikkeling van de automatisering ben jij straks iedereen steeds een stapje voor, omdat jij die ontwikkeling samen met je collega’s bedenkt. Bij De Haagse helpen we je je weg te vinden naar de life changing ICT die bij jou past. Je kunt kiezen uit Business & Data Management (Den Haag), Information Security Management (Zoetermeer), Innovative Development (Zoetermeer), Network & Systems Engineering (Delft) en Software Engineering (Den Haag). Het eerste halfjaar is het basissemester, en is op alle locaties gelijk: je krijgt les in alle studierichtingen en zo leer je ICT in de volle breedte kennen. Je differentiatiekeuze  hoef je pas na het eerste half jaar te maken. Ook volg je een stage en een minor en kun je kiezen uit 8 afstudeerprogramma’s om jouw unieke HBO-ICT-profiel te creëren dat past bij jouw interesse en talenten.

HBO-ICT studenten over de 5 differentiaties

Met ICT kun je alle kanten op, maar vooral de juiste: die waar jij het meeste plezier aan beleeft. Daarom maak je in het eerste halfjaar kennis met alle studierichtingen, zodat je na een half jaar een goede keuze kunt maken wat je het leukst vindt én waar je het liefst studeert. HBO-ICT biedt vijf differentiaties op drie locaties.

Studenten aan het woord

Janneke de Graaff

Over het switchen van studie naar HBO-ICT

Shera Guiliano Doekhi

Over de uitdaging die bij je past

Dion Rust

Over wat te doen als je twijfelt

Savannah Nurmohamed

Over vooroordelen

Sleep opzij

Toelatingseisen

HBO-ICT Voltijd, 2023-2024

Om met de bacheloropleiding HBO-ICT Voltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Mbo opleiding(en) die goed aansluiten zijn technische opleidingen zoals Elektrotechniek of Informatica of daaraan gerelateerde opleidingen. Dit is echter geen vereiste.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Als je nu op een (technische) universiteit of een andere hogeschool zit en wilt overstappen naar De Haagse, dan kan dat alleen aan het begin van een nieuw studiejaar. Voor meer informatie kun je terecht bij onze studentenadministratie via itd@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Heeft De Haagse het ook voor jou?

 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.
 • Kijk even verder of het klikt: afspeellijsten vol video’s!
  Op het YouTube-kanaal van HBO-ICT vind je clips van docenten, gastdocenten, studenten en oud-studenten. Ook video’s over de verschillende differentiaties binnen de opleiding.
 • Laat je inspireren.
  Volg ons op Instagram en LinkedIn. Proef het hele jaar door waar onze studenten mee bezig zijn! En lees onze opleidingsbrochure en ter verdieping onze Studiegids met informatie over de vakken en het onderwijs waar je tijdens de studie mee te maken krijgt. 
 • Bekijk hier de film van de opleidingspresentatie voorafgaande aan de Online Open Dag
  Bekijk hier de presentatie van de opleiding.

Student voor een dag

4 februari 2023

Bezoek onze Open Dag

Kom naar ons toe op zaterdag 4 februari tussen 10.00 en 14.00 uur en maak kennis met onze docenten, studenten en locaties. Onze Open Dag staat in het teken van ontmoeten, doen en kijken of De Haagse het voor jou heeft.

15 december 2022

Proefstuderen

Kom tijdens onze proefstudeerdagen op donderdag 15 en vrijdag 16 december 2022 ervaren hoe een studie is. Hiervoor kan je je nu aanmelden bij de opleiding(en) van jouw voorkeur.

Meelopen

Wil jij weten hoe de studie écht is. Gewoon een dagje meekijken in het leven van een huidige student bij de opleiding die jou interessant lijkt. Dat kan! Met onze meeloopdag die kosteloos en vrijblijvend door onze opleidingen wordt aangeboden.

Evenementen

 1. 15 december 2022
  Proefstuderen
 2. 16 december 2022
  Proefstuderen
 3. 4 februari 2023
  Bezoek onze Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
HBO-ICT - Voltijd?