HBO-ICT - Voltijd

Wat deed jij toen je wakker werd? Whatsappen, een foto op Snapchat zetten? Later checkte je waarschijnlijk in met je ov-chipkaart, nam je vluchtig het nieuws door en maakte je nog even een tientje over naar je vrienden voor die avond in de kroeg. Dit alles is mogelijk dankzij life changing ICT. Jij kickt op technologie, combineert creativiteit met functionaliteit en wil dingen bedenken, ontwikkelen en programmeren binnen een van de 5 richtingen van de voltijdopleiding HBO ICT.

Studenten aan het woord

Tino João

Over een hechte club

Eline Eradus

Over de docenten

Savannah Nurmohamed

Over vooroordelen

Sleep opzij

Toelatingseisen

HBO-ICT Voltijd, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding HBO-ICT Voltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Mbo opleiding(en) die goed aansluiten zijn technische opleidingen zoals Elektrotechniek of Informatica of daaraan gerelateerde opleidingen. Dit is echter geen vereiste.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Als je nu op een (technische) universiteit of een andere hogeschool zit en wilt overstappen naar De Haagse, dan kan dat alleen aan het begin van een nieuw studiejaar. Voor meer informatie kun je terecht bij onze studentenadministratie via itd@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

1 februari 2020

Open Dag

Kom langs op de Open Dag van de voltijdopleiding HBO ICT. Maak kennis met de 5 differentiaties die je binnen de opleiding kunt volgen en de verschillende locaties Den Haag, Delft en Zoetermeer. Ook kun je onze collegezalen, vaklokalen, werkplekken en koffiecorners bekijken. En opleidingspresentaties bijwonen. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Meelopen

Loop een dagje mee met een HBO ICT student. Je ontmoet studenten en docenten, maakt kennis met verschillende werkvormen en ziet aan welke praktijkopdrachten je straks werkt. Stel al je vragen over de 5 differentiaties, zodat je alvast weet waar je uit kunt kiezen.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


  1. 17 februari 2020
    Proefstuderen
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
HBO-ICT - Voltijd?

Meld je aan