Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Heb jij een passie voor sport? Ben je een teamplayer en houd je van zakendoen? Tijdens de Engelstalige opleiding International Sport Management stort je je op de organisatorische kant van sport. Een goede basis voor een succesvolle carrière.

Je oefent je leiderschapsskills, leert kritisch en zakelijk denken en je verkent internationale sportnetwerken. Kickstart je toekomst in sport!

  Alles over toelating

  Toelatingseisen
  Vooropleiding Vereiste profiel
  Havo Niet toelaatbaar
  Vwo
  • C&M
  • E&M
  • N&G
  • N&T
  Mbo Niet toelaatbaar

  Om te worden toegelaten tot de 3-jarige Engelstalige opleiding International Sport Management (ISPM), moet je goed zijn in Engels en heb je een vwo-diploma nodig. Hierboven zie je met welk vwo-profiel je aan deze studie kunt beginnen. 

  Toelatingsprocedure

  Als je voldoet aan de toelatingseisen en je hebt je aangemeld via Studielink, nodigen we je uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek vragen we je naar je passie voor sport en waarom je deze opleiding wilt volgen. Zo willen we ervoor zorgen dat de studenten die aan ISPM deelnemen allemaal net zo gemotiveerd zijn. Zo’n gesprek klinkt misschien een beetje spannend, maar maak je geen zorgen, je hoeft geen topatleet te zijn om je voor ISPM aan te melden. Een liefde voor sport, gevoel voor business en een internationale blik zijn de belangrijkste voorwaarden.

  Benodigde Engelse taal- en schrijfvaardigheid
  Als je geen Nederlandse vooropleiding hebt, zul je in veel gevallen een taaltoets aan moeten leveren. Afhankelijk van het soort diploma en waar het diploma is behaald kan het zijn dat je vrijstelling krijgt. Op onze toelatingseisen pagina kan je meer informatie vinden.

  Overige situaties

  Niet direct toelaatbaar

  Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

  Toelatingsonderzoek

  Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
  Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

  Hulp nodig met je Engels?

  Heb je hulp nodig met je Engels? Als je nog niet het juiste Engels niveau hebt dat nodig is voor de bachelor- of masteropleiding die je zou willen doen, kun je je inschrijven voor het English Academic Preparation Programme. Na succesvolle afronding van het programma ben je niet alleen klaar voor een bachelor- of masteropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool. 

  The Hague Pathway College

  Voldoe je niet aan de vooropleidingseis van een 3-jarige opleiding, dan is er The Hague Pathway College. Tijdens het International Foundation Programme, met een instroommoment in januari en september, versterk je je kennis van een aantal vakken (zoals wiskunde, economie of natuurkunde, afhankelijk van de opleiding die je aan De Haagse gaat volgen), verbeter je je Engels en werk je aan je academische vaardigheden. Na het foundation year stroom je door naar een 3-jarig bachelorprogramma zonder dat je nog aanvullende examens (zoals IELTS) hoeft af te leggen.

  Je hebt een buitenlands of internationaal diploma

  Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding International Sport Management heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

  Uitspraken over je toelating

  Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

  Inhoud van de studie

  Wat ga je doen?

  Jaar 1
  Jaar 2
  Jaar 3
  Werkvormen

  Colleges, seminars, studiebezoeken, zelfstudie en projectgroepen

  Tijdens de 3-jarige Engelstalige opleiding International Sport Management krijg je theorie en doe je veel groepsprojecten, begeleid door internationale docenten. Daarnaast werk je aan casestudies bedacht door experts uit de internationale sportwereld. Verder loop je stage bij (internationale) organisaties, zoals de Union of European Football Associations (UEFA), de Fédération Internationale de Volleyball (FIVB) of de International Tennis Federation (ITF). Bovendien volg je colleges op de Sportcampus Zuiderpark en ondersteun je de gemeente Den Haag tijdens internationale sportevenementen in de stad.

  Minors

  Minoren zijn keuzemodules waarmee je je opleiding een persoonlijk tintje geeft. Je selecteert ze zelf, soms in overleg met je studieloopbaanadviseur. Maak zelf een goed plan, dan bieden wij ondersteuning waar we kunnen.

  Na je studie

  Wat kun je worden?

  • Sportondernemer

  • Sportjournalist

  • Venuemanager

  • Sportmarketeer

  • Eventmanager

  • Sportcorrespondent bij een omroep

  • Sport Development Manager

  • Coördinator/manager

  • Sportanalist

  • Sporteconoom

  Doorstuderen

  Nog meer leren? Dat kan in het buitenland, waar je vaak direct kunt instromen in een master. Let op: als je in Nederland doorstudeert, moet je meestal een premaster volgen, voordat je aan de universiteit kunt beginnen.

  Praktische info

  Wat moet je verder nog weten?

  Inschrijven en aanmelden

  Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

  Studiekosten-en financiering

  Collegegeld

  De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

  Studiefinanciering

  Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

  Hulp bij studiekeuze

  Wat als je nog twijfelt?

  Het kan zijn dat je helemaal enthousiast wordt over deze opleiding. Het kan ook zijn dat je nog na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog twijfelt. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt. Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor: 

  Hulp tijdens je studie

  Studeren doe je niet alleen

  Je staat er niet alleen voor tijdens de 3-jarige opleiding International Sport Management. Een persoonlijke coach houdt (samen met jou) de voortgang van je studie in de gaten en stuurt je in de goede richting voor een mooie carrière. Ook als eventuele persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, staat je coach voor je klaar. Ook coaching-assistenten, meestal tweede- of derdejaarsstudenten, zijn er voor je. Ze helpen je bijvoorbeeld met plannen of vinden voor jou de juiste personen binnen de opleiding International Sport Management.

  Officiële opleidingsnaam

  Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):

  Officiële opleidingsnaam: Sportkunde
  Opleidingsnaam internationaal: Sport Studies
  Opleidingscode (Isat): 34040
  Instellingscode (Brin): 27UM

  De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld. 

  Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

  Downloads
  Bindend studieadvies (BSA)

  Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (ECTS) behalen. Daarnaast stellen sommige opleidingen extra eisen om je door te laten naar het tweede studiejaar. Bijvoorbeeld een bepaald vak dat je behaald moet hebben en dat meetelt binnen de 50-puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA). 

  Behaal je minder dan 50 studiepunten en voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd.

  Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort bijzondere omstandigheden zich voordoen, dit meteen doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

  Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

  Toch op zoek naar een andere opleiding?

  Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

  Ga naar Sportkunde Drie studenten in overleg

  Sportkunde

  • Bachelor
  • voltijd
  • 4 jaar
  Wil jij als sportmanager mensen in beweging brengen? Met jouw organisatietalent wordt het virtuele bedrijfsuitje een succes.
  Ga naar HALO HALO

  HALO

  • Bachelor
  • voltijd
  • 4 jaar
  Bij de HALO leer je hoe je van jouw passie je beroep maakt. Word een sportleraar in hart en nieren!
  Ga naar International Business Vier studenten bespreken aan tafel met laptop

  International Business

  • Bachelor
  • voltijd
  • 4 jaar
  Geef je carrière een droomstart en leer tijdens deze Engelstalige opleiding de principes van internationaal zakendoen.