Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Hoe maken internationale organisaties als banken en multinationals winst? En hoe draagt zo’n organisatie tegelijkertijd bij aan een betere wereld? Ga voor de 4-jarige Engelstalige opleiding International Business en leer hoe je geld verdient én een verschil maakt in de maatschappij. 

Dat noemen we business + impact. Tussen studenten en docenten van ruim 40 nationaliteiten leer je alles over international business management. Breid je netwerk uit en bereid je voor op een glansrijke carrière als business manager, consultant of manager of change. Ga je liever voor een versneld traject? Bekijk dan de 3-jarige variant van International Business.

Met de 4-jarige Engelstalige opleiding International Business bereid je je voor op een internationale carrière. Waar dan ook ter wereld. Je bouwt aan een stevige basis van economie, marketing, sales, finance en management. Tijdens colleges en workshops doe je kennis op en leer je hoe het is om in een internationaal team te werken. Je brengt je kennis de praktijk tijdens je stage bij een internationaal bedrijf en sluit je opleiding af met een scriptie.

Alles over toelating

Toelatingseisen
Vooropleiding Vereiste profiel
Havo
 • C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie of Wiskunde A of Wiskunde B)
 • E&M
 • N&G
 • N&T
Vwo
 • C&M
 • E&M
 • N&G
 • N&T
Mbo Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Om mee te kunnen draaien met het 3-jarige Engelstalige programma van International Business moet je een middelbareschooldiploma hebben dat gelijk is aan (of hoger dan) een Nederlands vwo-diploma. Zie ook bovenstaande tabel.

Instroomadvies

Engels en wiskunde worden ten zeerste aangeraden voor mbo-studenten. Het best passende profiel voor havo en vwo-leerlingen is Economie & Maatschappij (E&M). 

Als je een niet Nederlandse diploma hebt, klik hier.

Niet rechtstreeks toelaatbaar?
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.  Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Benodigde Engelse taal- en schrijfvaardigheid
Als je geen Nederlandse vooropleiding hebt, zul je in veel gevallen een taaltoets aan moeten leveren. Afhankelijk van het soort diploma en waar het diploma is behaald kan het zijn dat je vrijstelling krijgt. Op onze toelatingseisen pagina kun je meer informatie vinden.

English Academic Preparation Programme – bij The Hague Pathway College
Heb je hulp nodig met je Engels? Als je nog niet het juiste Engels-niveau hebt dat nodig is voor de bachelor- of masteropleiding die je zou willen doen, kun je je inschrijven voor het English Academic Preparation Programme. Na succesvolle afronding van het programma ben je niet alleen klaar voor een bachelor- of masteropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

Je hebt een buitenlands of internationaal diploma
Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding International Business heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Studie in cijfers

60

studiepunten per jaar

14-18

uur colleges per week

10

uur projecten per week

16 - 20

uur zelfstudie per week

Hulp bij studiekeuze

Doe mee aan onze studiekeuzeactiviteiten en ontdek of De Haagse het heeft voor jou.

groep studenten in atrium

Open Dag

Zaterdag 9 november 2024

Go to Open Dag

Open Dag

Zaterdag 9 november 2024

Heeft De Haagse het ook voor jou? Een Open Dag bezoeken is dé manier om dat te ontdekken. 

Go to Open Dag
Groepje studenten zit buiten bij elkaar

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Go to Meelopen

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Geen op maat gemaakt programma, gewoon de studie zoals die echt is. Loop een dagje mee met een student.

Go to Meelopen

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2
Jaar 3
Jaar 4

Na je studie

Wat kun je worden?

 • Investment advisor

 • Junior financial analyst

 • Financial consultant

 • Client reporting specialist

 • Marketing manager

 • Junior associate

 • Assistant accountant

 • Corporate communications manager

 • Regional financial analyst

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Studeer verder! Dat kan ook aan De Haagse Hogeschool Pro, als post graduate. Wat dacht je van een Master of Business Administration (MBA)Master of Financial Management and Control of van een Master in International Communication Management?

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Hulp bij studiekeuze

Wat als je nog twijfelt?

Het kan zijn dat je helemaal enthousiast wordt over deze opleiding. Het kan ook zijn dat je nog na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog twijfelt. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt. Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor: 

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Als International Business-student krijg je een mentor. Hij of zij helpt je met je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Op De Haagse en daarbuiten. Je mentor is er voor je als je iets kwijt wilt en staat voor je klaar als je moet wennen aan de internationale opleiding of zelfs aan een heel nieuw land en een andere cultuur. Ook later in de opleiding krijg je hulp van je mentor. Bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt, op school of privé. Of als je tijdens je stage of uitwisseling vragen hebt.

Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.
 

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):

Officiële opleidingsnaam: International Business
Opleidingsnaam internationaal: International Business
Opleidingscode (Isat): 30029
Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld. 

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Downloads
Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar International Financial Management & Control

International Financial Management & Control

 • Bachelor
 • voltijd
 • 4 jaar
Tijdens deze Engelstalige opleiding leer je hoe je de financiën van een organisatie verbetert en werkt aan duurzame groei.
Ga naar International Business Studenten krijgen les in klaslokaal

International Business

 • Bachelor
 • voltijd
 • 3 jaar
Hoe breng je Nederlandse producten op de internationale markten? Je leert het in deze 3-jarige Engelstalige opleiding.
Ga naar International Communication Management Twee vrouwelijke studenten lachen met op de achtergrond een groep studenten aan het werk

International Communication Management

 • Bachelor
 • voltijd
 • 3 jaar
De wereld snakt naar internationale communicatiespecialisten. Deze 3-jarige Engelstalige opleiding bereidt jou daarop voor.