Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Zakelijke uitdagingen? Jij gaat ze niet uit de weg. Sterker nog, ze prikkelen jou tot stevig leiderschap. Je ziet hoe het bedrijfsleven continu verandert. Hoe zorg- en onderwijsinstellingen zoeken naar nieuwe wegen.

Daarbij kijken we steeds meer naar wat buiten onze grenzen gebeurt. Gaan we mee, blijven we achter of kiezen we een andere koers? Zijn we trendsetter of volger? Wat betekent dit voor onze concurrentiepositie, ons financieel-economische beleid en onze organisatie-ethiek? Dit zijn complexe afwegingen die vragen om krachtig leiderschap met een brede visie. Het leiderschap dat jij vorm kunt geven met een Master of Business Administration.

Je kiest ervoor deze master bij ons te volgen om verschillende redenen:

3 varianten

MBA is een van oudsher Amerikaanse opleiding en wordt wereldwijd gegeven in het Engels. Ook bij De Haagse Hogeschool Pro. Wij bieden een Engelstalige voltijd- én deeltijdvariant aan. Daarnaast kun je kiezen voor een Nederlandstalige deeltijdvariant. Kortom, De Haagse Hogeschool Pro biedt jou de MBA-variant die het beste past bij jouw situatie:

  • Als Engelstalige voltijdopleiding met veel internationale studenten.
  • Als Engelstalige parttime opleiding met vooral expats die tijdelijk in Den Haag zijn neergestreken.
  • Als Nederlandstalige parttime variant: samen met Nederlandse medestudenten en vooral kleinschalig van opzet.

Zeer praktijkgericht

Welke variant je ook kiest, de MBA bij De Haagse Hogeschool Pro is meer op de praktijk gericht dan bij veel andere hogescholen en universiteiten. Tijdens je studie werk je aan diverse cases en ondersteun je organisaties bij bedrijfskundige problemen. Zo groei je uit tot een flexibele leider op senior niveau met inzicht in mondiale kwesties, omgevingsfactoren en innovatie.

Den Haag

Er is geen stad waar je beter je MBA kunt volgen dan in Den Haag: het centrum van Nederland in politiek, bedrijfskundig en internationaal opzicht. De Haagse Hogeschool Pro zoekt voor iedere opleiding de verbinding met het bedrijfsleven. Kies je bij ons voor de MBA, dan heb je het internationale bedrijfsleven binnen handbereik.

Van elkaar leren

De Master of Business Administration aan De Haagse Hogeschool Pro biedt veel meer dan pure bedrijfskunde. De opleiding heeft een internationale focus – óók de Nederlandstalige variant. In die internationale setting maak je praktijkopdrachten samen met andere professionals uit diverse sectoren, waarbij je ook veel van elkaar leert.

Iets voor jou?

Als professional op hbo- of academisch niveau heb je een duidelijke affiniteit met bedrijfskundige onderwerpen. Je schrikt niet terug voor complexe zakelijke vraagstukken, integendeel. Je hebt de ambitie om jezelf zodanig te bekwamen dat je daarin krachtig kunt optreden. Je wilt je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen en je carrière naar een hoger plan brengen. Na je bacheloropleiding op hbo- of academisch niveau heb je je sporen al verdiend als manager, teamleider of adviseur in het bedrijfsleven, bij de overheid, in de zorg of in het onderwijs. Met deze MBA wil je meer uit jezelf, je baan en je organisatie halen. Deze master geeft je daarvoor alle handvatten.

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om deze Master of Business Administration te mogen volgen, heb je een bachelordiploma nodig plus minimaal 3 jaar relevante werkervaring als bijvoorbeeld manager, adviseur of bedrijfsspecialist. Daarnaast krijg je mogelijk een intakegesprek. Tijdens dit gesprek toetsen we onder andere je motivatie en startkwalificaties.

 

Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

  • Met deze master geeft je je carrière een krachtige impuls. 
  • Deze MBA biedt veel kennis en besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum

Startdatum: Introductiedagen 29 augustus 2024

Startdatum: 5 september 2024

Duur24 maanden
Lessenelke donderdag van 14:00 – 21:00
Tijdsinvestering16 tot 18 uur per week (6 uur les, 10 tot 12 uur zelfstudie) Opdrachten, groepswerk, examens kunnen in Nederlands worden gedaan, terwijl de lessen worden verzorgd in het Engels.
Kosten in één keer€ 21.995
Kosten in termijnen€ 22.495
Boekengeld€ 800

De kosten voor deze masteropleiding bedragen € 21.995 in één keer tot € 22.495 als je in termijnen betaalt. Daarover hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze master integraal als zakelijke onkosten opvoeren. Reken daarnaast op een bedrag van € 800 voor de boeken. 

Handig om te weten 

Bij deze opleiding heb je de mogelijkheid om na de startdatum (meestal februari) flexibel in te stromen in maart en mei. 

Ben je geïnteresseerd in een lening? Lees dan meer over ‘LevenLangLerenKrediet’ bij de Dienst Uitvoerend Onderwijs.  

Heb je een onderwijsbevoegdheid óf ben je leraar in het hbo en heb je minimaal een diploma op bachelorniveau, dan kun je aanspraak maken op de lerarenbeurs. 

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 23 januari

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 23 januari

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de Master of Business Administration komen de volgende onderwerpen aan bod:

Blok 1
Blok 2
Blok 3
Blok 4
Werkvormen

Blended learning 
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

Een oplossing op maat 
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Taal
De lezingen zijn in het Engels. Studenten kunnen het examen en de opdrachten in het Nederlands afleggen.

Het resultaat

Wanneer je deze master succesvol hebt afgerond:

  • krijg je het MBA-diploma;  

  • mag je de titel Master of Business Administration voeren;  

  • kun je een belangrijke sturende en visievormende rol spelen binnen je organisatie; 

  • kun je leiding geven aan je organisatie in een snel veranderende wereld.