Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Als professional op hbo- of academisch niveau heb je een duidelijke affiniteit met bedrijfskundige onderwerpen. Je schrikt niet terug voor complexe zakelijke vraagstukken, integendeel. Je hebt de ambitie om jezelf zodanig te bekwamen dat je daarin krachtig kunt optreden.  

Je wilt je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen en je carrière naar een hoger plan brengen. Na je bacheloropleiding op hbo- of academisch niveau heb je je sporen al verdiend als manager, teamleider of adviseur in het bedrijfsleven, bij de overheid, in de zorg of in het onderwijs. Met deze MBA wil je meer uit jezelf, je baan en je organisatie halen. Deze master geeft je daarvoor alle handvatten.

Zakelijke uitdagingen? Jij gaat ze niet uit de weg. Sterker nog, ze prikkelen jou tot stevig leiderschap. Je ziet hoe het bedrijfsleven continu verandert. Hoe zorg- en onderwijsinstellingen zoeken naar nieuwe wegen. Daarbij kijken we steeds meer naar wat buiten onze grenzen gebeurt. Gaan we mee, blijven we achter of kiezen we een andere koers? Zijn we trendsetter of volger? Wat betekent dit voor onze concurrentiepositie, ons financieel-economische beleid en onze organisatie-ethiek? Dit zijn complexe afwegingen die vragen om krachtig leiderschap met een brede visie. Het leiderschap dat jij vorm kunt geven met een Master of Business Administration.

Welke variant je ook kiest, de MBA bij De Haagse Hogeschool Pro is meer op de praktijk gericht dan bij veel andere hogescholen en universiteiten. Tijdens je studie werk je aan diverse cases en ondersteun je organisaties bij bedrijfskundige problemen. Zo groei je uit tot een flexibele leider op senior niveau met inzicht in mondiale kwesties, omgevingsfactoren en innovatie. De Master of Business Administration aan De Haagse Hogeschool Pro biedt veel meer dan pure bedrijfskunde. De opleiding heeft een internationale focus – óók de Nederlandstalige variant. In die internationale setting maak je praktijkopdrachten samen met andere professionals uit diverse sectoren, waarbij je ook veel van elkaar leert.

Alles over toelating en aanmelding

Toelatingseisen

Dit zijn de vereisten voor deze masteropleiding: 

 • Je kunt een bachelordiploma laten zien.
 • Je hebt een test gedaan in het International English Language Testing System (IELTS) of een gelijkwaardige test, waarbij 6.0 je minimumscore was op alle subonderdelen en je een gemiddelde had van minimaal 6.5.
 • Je hebt twee jaar relevante professionele werkervaring (MBA PT 3 jaar). 
 • Je voert een verplicht intakegesprek, waarin je meer vertelt over je motivatie. 
 • Je kunt een aanbevelingsbrief overhandigen. 
 • Je levert een actueel curriculum vitae in.
Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Kosten en startdata

Wat kost de opleiding per jaar?

Startdatum5 september 2024
Introweek29 augustus 2024
Kosten in één keer*€ 21.995
Kosten in termijnen**€ 22.495
Kosten studiemateriaal€ 800

*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.  

**Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Waarom deze opleiding?

 • Met deze master geef je je carrière een krachtige impuls. 
 • Deze MBA biedt veel kennis en besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. 

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2

Jouw tijdsinvestering

2

jaar

6

uur college per week

11

uur zelfstudie per week

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO): 

 • Officiële opleidingsnaam: Master in Business Administration
 • Naam internationaal: Master in Business Administration; MBA
 • Opleidingscode (Isat): 70024
 • Instellingscode (Brin): 27UM
 • Graad: Master in Business Administration (MBA)

De graad, officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.  

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).  

Diploma en erkenning

Wanneer je deze master succesvol hebt afgerond:

 • krijg je het MBA-diploma;  
 • mag je de titel Master of Business Administration voeren;  
 • kun je een belangrijke sturende en visievormende rol spelen binnen je organisatie; 
 • kun je leiding geven aan je organisatie in een snel veranderende wereld. 
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar International Communication Management master International communication management deeltijd

International Communication Management

 • Master
 • deeltijd
 • 2 jaar
In deze Engelstalige deeltijdmaster groei je uit tot een professional met een internationaal perspectief op communicatie.
Ga naar Financial Controller A women sitting behind a table with her laptop holding a red pen

Financial Controller

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 9 - 12 maanden
Een praktische insteek is eigen aan iedere master en post-hbo-opleiding van De Haagse Hogeschool Pro.
Ga naar Business Controller A group of 4 people having a meeting in a large room

Business Controller

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 9 - 12 maanden
Na deze Engelstalige studie ben jij dé schakel in de bedrijfsvoering en de sturing van de organisatie door het management.