Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Een praktische insteek is eigen aan iedere master en post-hbo-opleiding van De Haagse Hogeschool Pro.

Voor de opleiding Financial Controller betekent dit dat je kennis opdoet die je direct kunt toepassen in controllervraagstukken in je eigen werkomgeving.  

Tijdens de colleges werk je samen met medestudenten uit diverse organisaties, zowel in de profit- als de not-for-profitsectoren. Zo krijg je vanzelf een brede blik op de toepasbaarheid van de theorie in een diversiteit aan organisaties. 

Iets voor jou? 

Je hebt een bachelordiploma en werkt al 2 jaar of langer in een financiële functie op een uitvoerend niveau. Het is jouw ambitie om door te groeien naar een functie op tactisch niveau. Om als financial controller vanuit een bedrijfskundig perspectief het management te kunnen adviseren. Je hebt een (bedrijfs-)economische, financiële of bedrijfskundige achtergrond. In de achterliggende jaren heb je ook in de praktijk laten zien dat je kunt werken en denken op hbo-niveau. De post-hbo-opleiding Financial Controller aan De Haagse Hogeschool Pro is voor jou een logische keuze. 

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om de post-hbo-opleiding Financial Controller te mogen volgen, moet je beschikken over een bachelordiploma en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • De functie van Financial Controller wordt steeds belangrijker. 

 • Je wilt je graag ontwikkelen van uitvoerend niveau naar tactisch niveau. 

 • De opgedane kennis wil je direct combineren met een control vraagstuk op je werk. 

Het beroep van Financial Controller wordt steeds belangrijker. In die functie ben je een onmisbare schakel in de bedrijfsvoering en de sturing van de organisatie door het management. Je doet je werk onafhankelijk en gedegen. Niet voor niets is de Financial Controller een deskundige sparringpartner, informant en adviseur voor de board van ieder groot bedrijf. De post-hbo-opleiding Financial Controller bereidt je diepgaand voor op deze boeiende functie. 

Deze opleiding is een mooie opstap naar een master in het domein Finance & Control. 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 3 september 2024
Duur 9 tot 12 maanden 
Lessen 32 uur per module (colleges en werkgroepen) Opdrachten, groepswerk, examens kunnen in Nederlands worden gedaan, terwijl de lessen worden verzorgd in het Engels.
Tijdsinvestering 420 uur, naast je werk 
Kosten in één keer € 7.250
Kosten in termijnen € 7.500
Boekengeld circa € 250

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren. 

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 23 januari

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 23 januari

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de post-hbo Financial Controller komen de volgende onderwerpen aan bod:

Beschrijving
Onderwerpen
Werkvormen

Blended Learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond: 

 • krijg je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool Pro;  

 • kun je op beleidsniveau advies geven op basis van grondige analyse van de bedrijfsprocessen;  

 • ben je binnen je eigen organisatie of voor de klant een deskundige gesprekspartner op het gebied van financiën en bedrijfsprocessen;  

 • heb je 3 van de 9 modules van de master Financial Management and Control afgerond. Deze resultaten blijven 5 jaar geldig, mocht je besluiten alsnog de volledige masteropleiding te volgen.