Vragen?

Neem contact op

Introductie

De Haagse Hogeschool Pro geeft haar post-hbo-opleidingen en nascholingstrajecten altijd een zeer praktische insteek.

Ook in de opleiding Big Data Analist maakt praktijkgericht onderzoek een belangrijk deel uit van het hele traject.

‘Data is het nieuwe goud.’ Het is een veel gehoorde uitdrukking. Veel organisaties worstelen met de vraag hoe zij uit alle intern en extern beschikbare data waarde kunnen creëren. Zij zoeken medewerkers die hierin geschoold zijn. De post-hbo-opleiding Big Data Analist biedt de scholing waarmee je als data-analist een rol van betekenis kunt spelen bij organisaties die data driven willen werken.

De kennis en vaardigheden die je opdoet zijn direct toepasbaar. Wat je op vrijdag leert, breng je op maandag in de praktijk. Je maakt kennis met de diverse tools en technieken die zijn ontwikkeld om (big) data om te zetten in waardevolle informatie.

De wereld van data-analyse verandert heel snel. Daarom evalueren we deze opleiding ieder jaar met studenten en de adviescommissie van The Hague Graduate School. Daarmee garanderen we dat de opleiding actueel en op niveau blijft.

Voor jou?

In je functie krijg je steeds meer te maken met big data, met de vraag welke informatie daarin verborgen ligt. Als marketeer, als specialist in de FinTech-wereld, als inkoper bij een supermarktketen of als ambtenaar bij een ministerie, om maar enkele voorbeelden te noemen. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en dat je deze wilt vinden in de wereld van de data-analyse.

Ben je een professional op hbo- of academisch niveau met de nodige werkervaring? Heb je affiniteit met het analyseren van gegevens? En zet je graag je tanden in een probleem? Dan is deze post-hbo-opleiding echt iets voor jou.

Toelatingseisen

Toelatingscriteria

Om de post-hbo-opleiding Big Data Analist te mogen volgen, moet je vooral nieuwsgierig zijn en geen allergie hebben voor computers of getallen. Je beschikt verder over hbo-werk- en -denkniveau. 2 jaar werkervaring is een pré. Daarnaast krijg je een intakegesprek, waarin onder meer jouw motivatie en ambities aan bod komen.

Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

  • Je hebt in je werk te maken met data-analyse en wilt hierin verder getraind worden.
  • Je wilt een carrièreswitch maken in de richting van (big) data-analyse.
  • Je bent nieuwsgierig naar informatie die in data verborgen ligt.
  • Je wilt op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen in het veld van data-analyse.

Organisaties in de 21e eeuw beschikken over enorme hoeveelheden data. Zowel vanuit interne als externe bronnen. Dit doet de vraag toenemen naar specialisten die uit al deze data waarde weten te creëren. In de post-hbo-opleiding Big Data Analist maak je kennis met diverse tools om data om te zetten in waardevolle informatie. Zo leer je de waarde kennen van sociale media-analyses. Je leert SAP te gebruiken als Business Intelligent Systeem en data te analyseren en te visualiseren met het wereldwijd in de datawereld populaire open source-programma R. Steeds gericht op het toepassen in de (eigen) beroepspraktijk.

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 10 februari 2023
Duur 6 maanden
Lessen Om de week 6 uur op vrijdag
Tijdsinvestering 11 tot 16 uur per week (5 tot 10 uur zelfstudie)
Kosten in één keer € 6.395
Kosten in termijnen € 6.645
Boekengeld € 50
Meer over de kosten

De kosten voor deze post-hbo-opleiding bedragen € 6.395 bij betaling in 1 keer en € 6.645 bij betaling in termijnen. Houd er rekening mee dat je € 50 aan softwarelicenties kwijt bent. Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Inhoud van de studie

In de Post-hbo Big Data Analist komen de volgende onderwerpen aan bod:

Werkvormen

Blended learning

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je de post-hbo opleiding succesvol hebt afgerond:

  • krijg je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool;
  • kun je op operationeel niveau een rol spelen in de overgang van een traditionele naar een datagedreven organisatie;
  • ben je binnen je organisatie een deskundige gesprekspartner op het gebied van big data-analyse.