Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

De Haagse Hogeschool Pro erkent de grote veiligheidsuitdagingen die cyberspace stelt aan onze samenleving.

Wij zijn vanaf het begin intensief betrokken geweest bij de vorming van de Cyber Security Academy en van The Hague Security Delta. De CSA is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de TU Delft en De Haagse Hogeschool. Het doel? Ontwikkelen van zo goed mogelijke masterprogramma’s op het gebied van cybersecurity. Het Europees veiligheidscluster The Hague Security Delta is een netwerkorganisatie waarin kennisinstellingen, publieke en private organisaties onderzoek doen en kennis delen op het brede terrein van veiligheid.

Tijdens deze masteropleiding kun je dus vissen in een rijk gevulde vijver. Tegelijkertijd blijf je heel dicht bij de praktijk op de werkvloer. Ook dat is een waarde van onze hogeschool. Je leert ICT-gerelateerde security-oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. Oplossingen die óók passen bij jouw organisatie. Die je daar kunt implementeren. Je oefent verder je onderzoeksvaardigheden. Daarmee ben je in staat om steeds accuraat in te spelen op de voortdurende ontwikkelingen in cyberspace.

Iets voor jou?

Jij bent een professional op hbo- of academisch niveau. Je hebt na je bacheloropleiding al de nodige sporen verdiend in het bedrijfsleven. En dan vooral op het gebied van cybersecurity. Je ziet welke uitdagingen er liggen om de talloze data-uitwisselingen in onze digitale samenleving veilig te maken en te houden. Dat is hard nodig. We zijn steeds afhankelijker geworden van cyberspace. Dit domein trekt als een sterke magneet allerlei criminele organisaties aan. Om de uitdagingen het hoofd te bieden, wil jij binnen jouw organisatie graag doorgroeien naar de rol van leidend technisch specialist op het gebied van cybersecurity. Jij wilt graag investeren in die toekomst. De Master Cyber Security Engineering verschaft je daarvoor de juiste ondergrond.

Alles over toelating

Toelatingseisen

Om de Master Cyber Security Engineering te mogen volgen, moet je in het bezit zijn van een geldig bachelor diploma en minimaal 2 jaar relevante werkervaring.

Een intakegesprek maakt deel uit van de inschrijfprocedure. Na inschrijving voor de opleiding word je uitgenodigd voor dit gesprek.

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Waarom deze opleiding?

 • Cybersecurity wordt steeds belangrijker in onze hyperconnected samenleving.
 • Je wilt graag doorgroeien naar de rol van leidend technisch specialist in cybersecurity.
 • Je bent straks de spil in jouw organisatie zodra het gaat over digitale veiligheid.
 • Deze master is samen met de Universiteit Leiden en de TU Delft ontwikkeld om het beste van het beste te bieden op het gebied van cyber security engineering.

Iedere organisatie van enige omvang heeft ze. Kritische data. Het verlies en/of het misbruik daarvan zou ernstige schade toebrengen aan de bedrijfsvoering en kan zelfs het voortbestaan van de organisatie in gevaar brengen. Jij weet er alles van, omdat je je al enige jaren serieus bezighoudt met cybersecurity in jouw organisatie. Daarin wil je graag de specialist worden. De persoon die de organisatie veilig weet te loodsen langs alle gevaarlijke klippen van de cyberspace. De Master Cyber Security Engineering biedt jou voor deze mooie ambitie de juiste ondergrond. De opleiding is met zeer veel kennis van technische IT en cybersecurity ontwikkeld en staat heel dicht bij de werkvloer.

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum7 februari 2025
Duur24 maanden
Lessen6 uur op vrijdag
Tijdsinvestering16 tot 18 uur per week (6 lesuren en 10 tot 12 uur zelfstudie)
Kosten in één keer€ 25.900
Kosten in termijnen€ 26.400
Boekengeld€ 1.500

* Over deze master hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze master integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de Master Cyber Security Engineering komen de volgende onderwerpen aan bod:

Jaar 1
Jaar 2
Werkvormen

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je deze master succesvol hebt afgerond:

 • krijg je het diploma Master Cyber Security Engineering;
 • mag je de titel Master of Science voeren;
 • kun je binnen je organisatie een centrale rol spelen als het gaat om cybersecurity;
 • ben je een deskundige gesprekspartner op directie- en/of bestuursniveau als het gaat om de veiligheid van kritische data.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Cyber Security Management Cyber Security Management

Cyber Security Management

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 15 weken
Je verdiept je verder in cybersecurity en leert hoe je adequate maatregelen treft tegen risico's en cyberdreigingen.
Ga naar Risicomanagement A proffesional female presenting data on a large screen with one male reviewing her presentation

Risicomanagement

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 9 maanden
Als specialist geef je het management van jouw organisatie straks onderbouwde adviezen op het gebied van risicomanagement.
Ga naar MBA Big Data Analytics Two colleagues working together

MBA Big Data Analytics

 • Master
 • deeltijd
 • 2 jaar
Deze Engelstalige deeltijdmaster leert jou hoe je organisaties efficiënter kunt laten werken dankzij big data.