Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Iedere organisatie krijgt kansen. Aan de verzilvering daarvan zijn altijd risico’s verbonden. Je wilt de bedreigingen en de kansen binnen je organisatie in kaart brengen. Niet alleen dat: voorzien van een onderbouwde strategie wil je het risicobeleid óók vormgeven.

Om dat te kunnen doen, wil je je theoretische kennis vergroten en je praktische vaardigheden verstevigen. De post-hbo-opleiding Risicomanagement geeft je alle handvatten die je daarvoor nodig hebt. Je brengt de realisatie van de organisatiedoelen dichterbij door structureel risicomanagement toe te passen. Als specialist maak je straks je organisatie wegwijs in de mogelijkheden die risicomanagement biedt. Je bent na de afronding van de studie uitstekend in staat om collega’s, raad van bestuur of managementteam een onderbouwd advies te geven over de implementatie ervan. 

Iets voor jou? 

Je bent een professional met ambities. Zo wil je veel meer te weten komen over risicobeheersing. Het kan zijn dat je controller bent of beveiligingsdeskundige. Het kan ook zijn dat je toegevoegde waarde op dit moment in een andere functie ligt. In ieder geval zie je risicomanagement als een structureel middel om de doelen van je organisatie te behalen. In je huidige functie kun je de verschillende interne belangen scherp onderscheiden. Kun je zien wie welke focus en voorkeuren heeft. Je hebt ook oog voor omgevingsfactoren die van invloed zijn op de doelen. Dit alles wil je graag in een theoretisch kader plaatsen, waarbij je gebruik kunt maken van de praktijkervaring van anderen. 

Alles over toelating

Toelatingseisen

Om de post-hbo-opleiding Risicomanagement te volgen, beschik je over een hbo-werk- en -denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. In een intakegesprek bespreken we onder meer je motivatie en ambities. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • Je wilt beschikken over een goede basis in risicobeheersing. 

 • Risicomanagement is een structureel middel om je organisatiedoelen te behalen. 

 • Je wilt de opgedane kennis direct in praktijk brengen. 

 • Je wilt een opleiding risicomanagement volgen met veel aandacht voor het menselijk aspect. 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum26 september 2024
Duur9 maanden 
Lessen4 uur per week, op donderdag 
Zelfstudie 5 tot 10 uur per week 
Tijdsinvestering9 tot 14 uur per week 
Kosten in één keer€ 9.000
Kosten in termijnen€ 9.250
Boekengeld€ 250,- 

* Over deze registeropleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.  

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de post-hbo Risicomanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:

Onderwerpen
Werkvormen

Blended Learning 
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat 
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van jouw organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Het resultaat

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:

 • ontvang je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool; 

 • krijg je toegang tot het genootschap van risicomanagers; 

 • kun je je toegevoegde waarde op het gebied van risicomanagement en kansenbenutting gebruiken in je werk.