Introductie

Iedere organisatie krijgt kansen. Aan de verzilvering daarvan zijn altijd risico’s verbonden. Je wilt de bedreigingen en de kansen binnen je organisatie in kaart brengen. Niet alleen dat: voorzien van een onderbouwde strategie wil je het risicobeleid óók vormgeven.

Om dat te kunnen doen, wil je je theoretische kennis vergroten en je praktische vaardigheden verstevigen. De post-hbo-opleiding Risicomanagement geeft je alle handvatten die je daarvoor nodig hebt. Je brengt de realisatie van de organisatiedoelen dichterbij door structureel risicomanagement toe te passen. Als specialist maak je straks je organisatie wegwijs in de mogelijkheden die risicomanagement biedt. Je bent na de afronding van de studie uitstekend in staat om collega’s, raad van bestuur of managementteam een onderbouwd advies te geven over de implementatie ervan. 

Iets voor jou? 

Je bent een professional met ambities. Zo wil je veel meer te weten komen over risicobeheersing. Het kan zijn dat je controller bent of beveiligingsdeskundige. Het kan ook zijn dat je toegevoegde waarde op dit moment in een andere functie ligt. In ieder geval zie je risicomanagement als een structureel middel om de doelen van je organisatie te behalen. In je huidige functie kun je de verschillende interne belangen scherp onderscheiden. Kun je zien wie welke focus en voorkeuren heeft. Je hebt ook oog voor omgevingsfactoren die van invloed zijn op de doelen. Dit alles wil je graag in een theoretisch kader plaatsen, waarbij je gebruik kunt maken van de praktijkervaring van anderen. 

Alles over toelating

Toelatingseisen

Om de post-hbo-opleiding Risicomanagement te volgen, beschik je over een hbo-werk- en -denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. In een intakegesprek bespreken we onder meer je motivatie en ambities. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

  • Je wilt beschikken over een goede basis in risicobeheersing. 

  • Risicomanagement is een structureel middel om je organisatiedoelen te behalen. 

  • Je wilt de opgedane kennis direct in praktijk brengen. 

  • Je wilt een opleiding risicomanagement volgen met veel aandacht voor het menselijk aspect. 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 21 september 2023
Duur 9 maanden 
Lessen 4 uur per week, op donderdag 
Zelfstudie  5 tot 10 uur per week 
Tijdsinvestering 9 tot 14 uur per week 
Kosten in één keer € 9.000
Kosten in termijnen € 9.250
Boekengeld € 250,- 

Over deze registeropleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.  

Inhoud van de studie

In de post-hbo Risicomanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:
Onderwerpen
Werkvormen

Blended Learning 
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat 
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van jouw organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Het resultaat

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:

  • ontvang je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool; 

  • krijg je toegang tot het genootschap van risicomanagers; 

  • kun je je toegevoegde waarde op het gebied van risicomanagement en kansenbenutting gebruiken in je werk.