Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

In veel sectoren groeit de behoefte aan risicomanagement op een hoger niveau. De Master Risicomanagement is een professionele, praktijkgerichte deeltijdstudie die jou opleidt tot een breed georiënteerde risicomanager.

In die functie ben je voortdurend bezig om risico’s te identificeren en te beoordelen en om vervolgstappen te definiëren. Risicomanagement kun je toepassen op verschillende gebieden. Om deze aanpak van risicomanagement te integreren in de bedrijfsvoering, is het van belang dat organisaties hun risicobereidheid samen met hun doelstellingen bepalen, communiceren en monitoren.

De insteek van de Master Risicomanagement is bedrijfskundig. We besteden aandacht aan de inhoudelijke beheersing van risicomanagement en zeker ook aan interpersoonlijke vaardigheden. Denk daarbij aan adviesvaardigheden, beïnvloeden, overtuigen en communiceren. Met deze Master Risicomanagement verleg je jouw grenzen, verdiep je je kennis en vergroot je je vaardigheden. Door praktijkgericht bezig te zijn, verrijk je dagelijks je ervaring. Zo til je het risicobeleid van jouw organisatie naar een hoger niveau.

Iets voor jou?

De meeste studenten die ervoor kiezen om de Master Risicomanagement in deeltijd te gaan volgen, werken al een paar jaar bij een grote organisatie. De master heeft een brede scope. We leiden je op voor een risicomanagementfunctie, waarin je een duidelijke visie hebt op alle facetten van risicomanagement. Primair richt onze opleiding zich op medewerkers die actief zijn binnen de tweede lijn van het Three Lines Model en die graag nauwer samen willen werken met de eerste en tweede lijn van dit model. Uitgangspunt is dat je – na een succesvolle afronding van de Master Risicomanagement – binnen jouw organisatie nog meer kunt betekenen bij de toepassing van risicomanagement in de praktijk. Daarbij is de focus gericht op wat de organisatie met risicomanagement wil bereiken.

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Om de Master Risicomanagement te mogen volgen, heb je een hbo- of wo-diploma nodig en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Daarnaast krijg je een intakegesprek, waarin onder meer je motivatie en ambities aan bod komen. We bespreken daarin ook de relevantie van deze opleiding voor je werkomgeving.

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Kosten en startdata

Wat kost de opleiding per jaar?

Startdatum27 september 2024
Kosten in één keer*€ 21.999
Kosten in termijnen**€ 22.499
Boekengeld€ 750

*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

**Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen. Let op: wanneer de opleiding door je werkgever wordt bekostigd kan deze alleen in één keer worden betaald.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Heb je een onderwijsbevoegdheid óf ben je leraar in het hbo en heb je minimaal een diploma op bachelorniveau, dan kun je aanspraak maken op de lerarenbeurs.

Waarom deze opleiding?

 • Je legt hiermee een uitstekende basis voor je verdere loopbaan.
 • Je implementeert straks een professionele risicomanagementaanpak binnen je eigen organisatie.
 • Met een brede scope ontwikkel je een visie op alle facetten van risicomanagement binnen een organisatie.
 • Je verdiept jezelf in interpersoonlijke vaardigheden.

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Jouw tijdsinvestering

De lesdagen voor deze opleiding vinden plaats op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur en 13.00 en 16.00 uur.

24

maanden

6

lesuren per week

9-14

uur zelfstudie per week

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Diploma en erkenning

Wanneer je deze master succesvol hebt afgerond:

 • krijg je het diploma Master Risicomanagement en mag je de titel Master of Science voeren;
 • inventariseer je de belangrijkste risico’s in je organisatie en signaleer je de trends daarin;
 • adviseer je je medemanagers over hoe de organisatie de strategische doelstellingen kan behalen;
 • ontwerp en implementeer je de beheersmaatregelen die daarvoor nodig zijn.
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Risicomanagement A proffesional female presenting data on a large screen with one male reviewing her presentation

Risicomanagement

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 9 maanden
Als specialist geef je het management van jouw organisatie straks onderbouwde adviezen op het gebied van risicomanagement.
Ga naar Financial Controller A women sitting behind a table with her laptop holding a red pen

Financial Controller

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 9 - 12 maanden
Een praktische insteek is eigen aan iedere master en post-hbo-opleiding van De Haagse Hogeschool Pro.
Ga naar Cyber Security Management Student staat voor de klas en presenteert data op schermen.

Cyber Security Management

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 15 weken
Je verdiept je verder in cybersecurity en leert hoe je adequate maatregelen treft tegen risico's en cyberdreigingen.