Vragen?

Neem contact op

Introductie

In veel sectoren groeit de behoefte aan risicomanagement op een hoger niveau. De Master Risicomanagement is een professionele, praktijkgerichte deeltijdstudie die jou opleidt tot een breed georiënteerde risicomanager.

In die functie ben je voortdurend bezig om risico’s te identificeren en te beoordelen en om vervolgstappen te definiëren. Risicomanagement kun je toepassen op verschillende gebieden. Om deze aanpak van risicomanagement te integreren in de bedrijfsvoering, is het van belang dat organisaties hun risicobereidheid samen met hun doelstellingen bepalen, communiceren en monitoren.

De insteek van de Master Risicomanagement is bedrijfskundig. We besteden aandacht aan de inhoudelijke beheersing van risicomanagement en zeker ook aan interpersoonlijke vaardigheden. Denk daarbij aan adviesvaardigheden, beïnvloeden, overtuigen en communiceren. Met deze Master Risicomanagement verleg je jouw grenzen, verdiep je je kennis en vergroot je je vaardigheden. Door praktijkgericht bezig te zijn, verrijk je dagelijks je ervaring. Zo til je het risicobeleid van jouw organisatie naar een hoger niveau.

Iets voor jou?

De meeste studenten die ervoor kiezen om de Master Risicomanagement in deeltijd te gaan volgen, werken al een paar jaar bij een grote organisatie. De master heeft een brede scope. We leiden je op voor een risicomanagementfunctie, waarin je een duidelijke visie hebt op alle facetten van risicomanagement. Primair richt onze opleiding zich op medewerkers die actief zijn binnen de tweede lijn van het Three Lines Model en die graag nauwer samen willen werken met de eerste en tweede lijn van dit model. Uitgangspunt is dat je – na een succesvolle afronding van de Master Risicomanagement – binnen jouw organisatie nog meer kunt betekenen bij de toepassing van risicomanagement in de praktijk. Daarbij is de focus gericht op wat de organisatie met risicomanagement wil bereiken.

Alles over toelating

Toelatingseisen

Om de Master Risicomanagement te mogen volgen, heb je een hbo- of wo-diploma nodig en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Daarnaast krijg je een intakegesprek, waarin onder meer je motivatie en ambities aan bod komen. We bespreken daarin ook de relevantie van deze opleiding voor je werkomgeving.

Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

  • Je legt hiermee een uitstekende basis voor je verdere loopbaan.
  • Je implementeert straks een professionele risicomanagementaanpak binnen je eigen organisatie.
  • Met een brede scope ontwikkel je een visie op alle facetten van risicomanagement binnen een organisatie.
  • Je verdiept jezelf in interpersoonlijke vaardigheden.

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 22 september 2023
Duur 24 maanden
Lessen Elke vrijdag (9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur)
Tijdsinvestering 15 tot 20 uur per week (6 uur les, 9 tot 14 uur zelfstudie)
Kosten in één keer € 21.999
Kosten in termijnen € 22.499
Boekengeld € 750

 

De kosten voor deze masteropleiding bedragen € 21.999 als je in één keer betaalt tot € 22.499 als je kiest voor betaling in termijnen. Daarover hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze master integraal als zakelijke onkosten opvoeren. Reken daarnaast op een bedrag van € 750 voor de boeken.

Ben je geïnteresseerd in een lening? Lees dan meer over ‘LevenLangLerenKrediet’ bij de Dienst Uitvoerend Onderwijs.

Heb je een onderwijsbevoegdheid óf ben je leraar in het hbo en heb je minimaal een diploma op bachelorniveau, dan kun je aanspraak maken op de lerarenbeurs.

Inhoud van de studie

In de Master Risicomanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:
Jaar 1
Jaar 2
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je deze master succesvol hebt afgerond:

  • krijg je het diploma Master Risicomanagement en mag je de titel Master of Science voeren;
  • inventariseer je de belangrijkste risico’s in je organisatie en signaleer je de trends daarin;
  • adviseer je je medemanagers over hoe de organisatie de strategische doelstellingen kan behalen;
  • ontwerp en implementeer je de beheersmaatregelen die daarvoor nodig zijn.