Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Onze maatschappij en economie zijn volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Dat betekent dat een gerichte aanval door cybercriminelen kan leiden tot ontwrichting van maatschappelijke en bedrijfsprocessen. Tenzij die processen goed beschermd zijn.

Onze digitale veiligheid is in het geding. De ernst van de dreiging zal naar verwachting alleen maar toenemen.

Ervaren en betrokken 

De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, heeft deze dreiging al vroeg onderkend. Vanaf het begin zijn we intensief betrokken geweest bij de vorming van de Cyber Security Academy (CSA) en van The Hague Security Delta. De CSA is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de TU Delft en onze hogeschool. Het doel? Ontwikkelen van zo goed mogelijke leerprogramma’s op het gebied van cybersecurity. 

Het Europees veiligheidscluster The Hague Security Delta is een netwerkorganisatie waarin kennisinstellingen, publieke organisaties en bedrijven onderzoek doen en kennis delen op het brede terrein van veiligheid. 

Tijdens deze opleiding krijg je dus te maken met zeer ervaren en betrokken docenten. Zij delen hun kennis en ervaring, terwijl je heel dicht bij de praktijk op de werkvloer blijft. Ook dat is een waarde van onze hogeschool.

Binnen je huidige functie is het relevant om meer te weten te komen over cybersecurity. Want ook in jouw organisatie is de kans op een cyberaanval zeker niet ondenkbaar. Daarom wil je in je functie voldoende toegerust zijn met kennis en vaardigheden om deze dreiging het hoofd te bieden. Dat betekent dat je in je eigen werksituatie de risico’s van een cyberdreiging wilt kunnen inventariseren. Dat je vervolgens passende maatregelen kunt nemen om de cybersecurity naar een hoger plan te tillen. 

Ben je daarnaast een professional op hbo- of academisch niveau? En heb je na je opleiding de nodige relevante werkervaring opgedaan? Dan voldoet de opleiding Cyber Security Management geheel aan je wensen en ambities. 

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Om de post-hbo-opleiding Cyber Security Management te mogen volgen, moet je beschikken over hbo-werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Daarnaast krijg je een (telefonisch) intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden onder andere jouw motivatie en startkwalificaties getoetst. 

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Kosten en startdata

Wat kost de opleiding per jaar?

Startdatum25 september 2024
Kosten in één keer*€ 6.650
Kosten in termijnen**€ 6.900
Kosten studiemateriaal€ 250

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

**Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen. Let op: wanneer de opleiding door je werkgever wordt bekostigd kan deze alleen in één keer worden betaald.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Waarom deze opleiding?

 • Je wilt de cybersecurity in je organisatie naar een hoger plan tillen. 
 • Je wilt veel meer weten over dit actuele veiligheidsvraagstuk. 
 • Je wilt de expertise benutten die De Haagse Hogeschool Pro hierin heeft opgebouwd. 
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de veiligheid van belangrijke bedrijfsgegevens. 

Vrijwel elke seconde krijgt de website van De Nederlandse Bank te maken met een DDoS-aanval. Ook instanties als de Belastingdienst en energiebedrijven vormen een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Bedrijfsspionage vindt tegenwoordig plaats langs digitale wegen. Een organisatie die niet voldoende beveiligd is, geeft misschien zonder dat zij het weet belangrijke data prijs. Al deze feiten bevestigen de noodzaak van goed gekwalificeerde professionals die een moderne cybersecurity vorm kunnen geven. Is dit jouw ambitie? Meld je dan aan voor de post-hbo-opleiding Cyber Security Management. 

Inhoud van de studie

Wat ga je doen? 

Modules
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Jouw tijdsinvestering

De lesdagen van deze opleiding vinden plaats op woensdag.

1

lesdag per week

6

lesuren per week

10

uur zelfstudie per week

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Diploma en erkenning

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:

 • krijg je het post-hbo-certificaat Cyber Security Management van De Haagse Hogeschool Pro;
 • kun je op operationeel niveau mensen aansturen in de beveiliging van data;
 • ben je een deskundige gesprekspartner op directieniveau als het gaat om cybersecurity.
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Cyber Security Management Student staat voor de klas en presenteert data op schermen.

Cyber Security Management

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 15 weken
Je verdiept je verder in cybersecurity en leert hoe je adequate maatregelen treft tegen risico's en cyberdreigingen.
Ga naar Risicomanagement A proffesional female presenting data on a large screen with one male reviewing her presentation

Risicomanagement

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 9 maanden
Als specialist geef je het management van jouw organisatie straks onderbouwde adviezen op het gebied van risicomanagement.
Ga naar Integrale Bedrijfsvoering two professionals having a meeting

Integrale Bedrijfsvoering

 • Master
 • deeltijd
 • 2 jaar
Deze deeltijdmaster leert jou hoe je het overzicht bewaart, processen bewaakt en de managers in jouw organisatie aanstuurt.