Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Onze maatschappij en economie zijn volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Dat betekent dat een gerichte aanval door cybercriminelen kan leiden tot ontwrichting van maatschappelijke en bedrijfsprocessen. Tenzij die processen goed beschermd zijn.

Onze digitale veiligheid is in het geding. De ernst van de dreiging zal naar verwachting alleen maar toenemen.

Ervaren en betrokken 

De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, heeft deze dreiging al vroeg onderkend. Vanaf het begin zijn we intensief betrokken geweest bij de vorming van de Cyber Security Academy (CSA) en van The Hague Security Delta. De CSA is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de TU Delft en onze hogeschool. Het doel? Ontwikkelen van zo goed mogelijke leerprogramma’s op het gebied van cybersecurity. 

Het Europees veiligheidscluster The Hague Security Delta is een netwerkorganisatie waarin kennisinstellingen, publieke organisaties en bedrijven onderzoek doen en kennis delen op het brede terrein van veiligheid. 

Tijdens deze opleiding krijg je dus te maken met zeer ervaren en betrokken docenten. Zij delen hun kennis en ervaring, terwijl je heel dicht bij de praktijk op de werkvloer blijft. Ook dat is een waarde van onze hogeschool. 

Iets voor jou?

Binnen je huidige functie is het relevant om meer te weten te komen over cybersecurity. Want ook in jouw organisatie is de kans op een cyberaanval zeker niet ondenkbaar. Daarom wil je in je functie voldoende toegerust zijn met kennis en vaardigheden om deze dreiging het hoofd te bieden. Dat betekent dat je in je eigen werksituatie de risico’s van een cyberdreiging wilt kunnen inventariseren. Dat je vervolgens passende maatregelen kunt nemen om de cybersecurity naar een hoger plan te tillen. 

Ben je daarnaast een professional op hbo- of academisch niveau? En heb je na je opleiding de nodige relevante werkervaring opgedaan? Dan voldoet de opleiding Cyber Security Management geheel aan je wensen en ambities. 

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om de post-hbo-opleiding Cyber Security Management te mogen volgen, moet je beschikken over hbo-werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Daarnaast krijg je een (telefonisch) intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden onder andere jouw motivatie en startkwalificaties getoetst. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • Je wilt de cybersecurity in je organisatie naar een hoger plan tillen. 

 • Je wilt veel meer weten over dit actuele veiligheidsvraagstuk. 

 • Je wilt de expertise benutten die De Haagse Hogeschool Pro hierin heeft opgebouwd. 

 • Je voelt je verantwoordelijk voor de veiligheid van belangrijke bedrijfsgegevens. 

Vrijwel elke seconde krijgt de website van De Nederlandse Bank te maken met een DDoS-aanval. Ook instanties als de Belastingdienst en energiebedrijven vormen een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Bedrijfsspionage vindt tegenwoordig plaats langs digitale wegen. Een organisatie die niet voldoende beveiligd is, geeft misschien zonder dat zij het weet belangrijke data prijs. Al deze feiten bevestigen de noodzaak van goed gekwalificeerde professionals die een moderne cybersecurity vorm kunnen geven. Is dit jouw ambitie? Meld je dan aan voor de post-hbo-opleiding Cyber Security Management. 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum25 september 2024
Duur15 weken
Lessenelke week 6 uur op woensdag
Zelfstudie10 uur per week
Kosten in één keer€ 6.650
Kosten in termijnen€ 6.900
Boekengeld€ 250

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

Tijdens de opleiding Cyber Security Management komen de volgende onderwerpen aan bod:

Modulen
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:

 • krijg je het post-hbo-certificaat Cyber Security Management van De Haagse Hogeschool Pro;
 • kun je op operationeel niveau mensen aansturen in de beveiliging van data;
 • ben je een deskundige gesprekspartner op directieniveau als het gaat om cybersecurity.