Vragen?

Neem contact op

Introductie


Een praktische insteek is eigen aan iedere master en post-hbo-opleiding van De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool.

Voor de opleiding Business Controller betekent dit dat je kennis opdoet die je direct kunt toepassen in controllervraagstukken in je eigen werkomgeving.

Tijdens de colleges werk je samen met medestudenten uit diverse organisaties, zowel in de profit- als de not-for-profitsectoren. Zo krijg je als vanzelf een brede blik op de toepasbaarheid van de theorie in een diversiteit aan organisaties.

Iets voor jou?

Je werkt al 2 jaar of langer in een financiële functie op een uitvoerend niveau. Het is je ambitie om door te groeien naar een functie op tactisch niveau. Om als controller vanuit een bedrijfskundig perspectief het management te kunnen adviseren. Je hebt een (bedrijfs-)economische, financiële of bedrijfskundige achtergrond. In de achterliggende jaren heb je ook in de praktijk laten zien dat je kunt werken en denken op hbo-niveau. De post-hbo-opleiding Business Controller aan De Haagse Hogeschool Pro is voor jou een logische keuze.

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om de post-hbo-opleiding Business Controller te mogen volgen, moet je beschikken over een bachelordiploma en minimaal 2 jaar relevante werkervaring.

Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

  • De functie van Business Controller wordt steeds belangrijker.
  • Je wilt je graag ontwikkelen van uitvoerend niveau naar tactisch niveau.
  • De opgedane kennis wil je direct combineren met een control vraagstuk op je werk.
  • Deze opleiding is een mooie opstap naar een master in het domein Finance & Control.

Het beroep van Business Controller wordt steeds belangrijker. In die functie ben je een onmisbare schakel in de bedrijfsvoering en de sturing van de organisatie door het management. Je doet je werk onafhankelijk en gedegen. Niet voor niets is de Business Controller een deskundige sparringpartner, informant en adviseur voor de board van ieder groot bedrijf. De post-hbo-opleiding Business Controller bereid je diepgaand voor op deze boeiende functie.

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 1 september 2023
Introductieweek 30 augustus - 1 september 2023
Duur 9 - 12 maanden
Lessen 32 uur per module (colleges en werkgroepen)
Zelfstudie 108 uur per module
Tijdsinvestering 420 uur, naast je werk 
Kosten in één keer

€ 6.950

Kosten in termijnen € 7.200
Boekengeld circa € 225

Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Inhoud van de studie

Tijdens de opleiding Business Controller komen de volgende onderwerpen aan bod:
Beschrijving
Modulen
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:

  • krijg je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool;
  • kun je op beleidsniveau advies geven op basis van grondige analyse van de bedrijfsprocessen;
  • ben je binnen je eigen organisatie of voor de klant een deskundige gesprekspartner op het gebied van financiën en bedrijfsprocessen;
  • heb je 3 van de 9 modules van de master Financial Management and Control afgerond. Deze resultaten blijven 5 jaar geldig, mocht je besluiten alsnog de volledige masteropleiding te volgen.