Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?


Een praktische insteek is eigen aan iedere master en post-hbo-opleiding van De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool.

Voor de opleiding Business Controller betekent dit dat je kennis opdoet die je direct kunt toepassen in controllervraagstukken in je eigen werkomgeving.

Tijdens de colleges werk je samen met medestudenten uit diverse organisaties, zowel in de profit- als de not-for-profitsectoren. Zo krijg je als vanzelf een brede blik op de toepasbaarheid van de theorie in een diversiteit aan organisaties.

Je werkt al 2 jaar of langer in een financiële functie op een uitvoerend niveau. Het is je ambitie om door te groeien naar een functie op tactisch niveau. Om als controller vanuit een bedrijfskundig perspectief het management te kunnen adviseren. Je hebt een (bedrijfs-)economische, financiële of bedrijfskundige achtergrond. In de achterliggende jaren heb je ook in de praktijk laten zien dat je kunt werken en denken op hbo-niveau. De post-hbo-opleiding Business Controller aan De Haagse Hogeschool Pro is voor jou een logische keuze.

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Om de post-hbo-opleiding Business Controller te mogen volgen, moet je beschikken over een bachelordiploma en minimaal 2 jaar relevante werkervaring.

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Waarom deze opleiding?

 • De functie van Business Controller wordt steeds belangrijker.
 • Je wilt je graag ontwikkelen van uitvoerend niveau naar tactisch niveau.
 • De opgedane kennis wil je direct combineren met een control vraagstuk op je werk.
 • Deze opleiding is een mooie opstap naar een master in het domein Finance & Control.

Het beroep van Business Controller wordt steeds belangrijker. In die functie ben je een onmisbare schakel in de bedrijfsvoering en de sturing van de organisatie door het management. Je doet je werk onafhankelijk en gedegen. Niet voor niets is de Business Controller een deskundige sparringpartner, informant en adviseur voor de board van ieder groot bedrijf. De post-hbo-opleiding Business Controller bereid je diepgaand voor op deze boeiende functie.

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Beschrijving
Modulen
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kosten

Wat kost de opleiding per jaar?

Kosten in één keer*€ 7.250
Kosten in termijnen**€ 7.500
Kosten studiemateriaal€ 225

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

**Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen. Let op: wanneer de opleiding door je werkgever wordt bekostigd kan deze alleen in één keer worden betaald.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Jouw tijdsinvestering

1

lesdag per week (maandag van 18.00 - 21.00 uur)

32

uur colleges en werkgroepen per module

108

uur zelfstudie per module

420

uur naast je werk

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Diploma en erkenning

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:

 • krijg je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool;
 • kun je op beleidsniveau advies geven op basis van grondige analyse van de bedrijfsprocessen;
 • ben je binnen je eigen organisatie of voor de klant een deskundige gesprekspartner op het gebied van financiën en bedrijfsprocessen;
 • heb je 3 van de 9 modules van de master Financial Management and Control afgerond. Deze resultaten blijven 5 jaar geldig, mocht je besluiten alsnog de volledige masteropleiding te volgen.
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Financial Controller A women sitting behind a table with her laptop holding a red pen

Financial Controller

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 9 - 12 maanden
Een praktische insteek is eigen aan iedere master en post-hbo-opleiding van De Haagse Hogeschool Pro.
Ga naar Big Data Analist A professional presenting data to three other people

Big Data Analist

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 9 maanden
Van grote hoeveelheden data maak jij in een handomdraai betekenisvolle informatie waar jouw organisatie écht iets aan heeft.
Ga naar Financial Management and Control A male presenting on a whiteboard holding a red pen

Financial Management and Control

 • Master
 • deeltijd
 • 2 jaar
In deze dynamische Engelstalige deeltijdmaster leer je complexe zaken te analyseren en strategische beslissingen te nemen.