Week 5

 • Euromonitor Passport, een visualisatietool voor bedrijfsgegevens

Euromonitor Passport is een databank voor wereldwijd marktonderzoek met statistieken, analyses, rapporten, enquêtes en nieuws over industrieën, landen en consumenten. Gebruikers kunnen visualisaties maken van de vele aanwezige datasets. De databank biedt:

 • marktgroottes van bedrijfstakken (op categorie-niveau, volledige verticale toegang voor ongeveer tien bedrijfstakken)
 • aandeel in verkoop en groeiprognoses
 • bedrijfsstrategieën, positionering, sterke en zwakke punten
 • toekomstgerichte analyses van consumenten- en industriële markten
 • landenrapporten met visualisaties (grafieken, etc.)
 • economische factoren en opkomende consumententrends

Interactieve dashboards

Euromonitor Passport is inzetbaar bij B2C en B2B marktonderzoek. De dashboards voor industrieën en consumentengedrag met interactieve functies stellen gebruikers in staat om bij een gekozen grote dataset in te zoomen op marktomvang, merkaandeel, geografische regio, land, evenals historische verkoop- en groeipercentages. Klik hier voor het dashboard waarin voor de consumentenelektronica-industrie de marktomvang per hoofd van de bevolking en groeipercentages per land wordt getoond. Waarin je in de databank bij dit dashboard (via Industries > Appliances and electronics > Consumer electronics > Consumer electronics overview > Go > Klik op Nederland in de kaart) op het analysepictogram voor de naam van het land klikt, kun je het laatste landrapport met verschillende grafieken bekijken.

En klik hier voor een consumentengedragsgrafiek met milieubewuste activiteiten waarbij het tegengaan van voedselverspilling wordt uitgelicht. Door specifieke gebieden te kiezen om te vergelijken, kun je een grafiek samenstellen van 30-44-jarigen, met een opleiding op universitair niveau en uitgesplitst naar specifieke landen.

Gebruikers kunnen vanuit elk van de interactieve grafieken terugkeren naar de ruwe statistieken.

Waar vind je wat?

 • Zoek via het zoekvenster op onderwerp/bedrijfstak of browse of bedrijfstak. Per bedrijfstak vind je een overzicht van de (sub)bedrijfstak(ken) in de vorm van interactieve dashboards, analyserapporten en statistieken. Bij de bedrijfstakken vind je de belangrijkste tendensen binnen vier strategische thema’s. Bij de subbedrijfstakken vind je een overzicht van recentste rapporten.
 • Gebruik de tabs Economies, Consumers en Channel voor socio-demografische-, socio-economische- en (detail)handelsgegevens.
 • Zoek via de Company-tegel op de homepagina op bedrijfsnaam voor de landenprofielen van de bedrijfstakken waarin het bedrijf actief is. Open het Company Dashboard voor een interactieve kaart, spreidingsdiagram of staafdiagram met omzet, aandeel, ranking en een regionale vergelijking.
 • Gebruik de tegel Search all categories om stapsgewijs te zoeken, tegelijk te zoeken op meerdere bedrijfstakken of bedrijven, en om te zoeken op merken.

Accepteer de algemene voorwaarden om Euromonitor Passport te gebruiken. Registreer gratis om content te delen en op te slaan. Account is niet vereist om content te downloaden. Klik hier om een online videotutorial te bekijken waarin Euromonitor Passport wordt geïntroduceerd.

 

 • Facto.nl : multimediaal platform voor facility professionals

Facto.nl is een multimediaal platform van uitgeverij Vakmedianet voor facility professionals. Op de website kun je de vakinformatie goed vinden met de eenvoudige zoekfunctie. De informatieve artikelen zijn ingedeeld naar thema's: werkplek, hospitality, duurzaamheid, Smart FM, schoonmaak, catering, management & organisatie, young fm en 1,5m kantoor.

Het digitale Facto Magazine verschijnt 8 keer per jaar en is online op Facto.nl te lezen. In het magazine lees je onder meer praktijkverhalen, visie van experts, columns en contacten & contracten. Dit e-journal staat ook in het Vakbase portal, maar is daar alleen te downloaden als pdf. Op Facto.nl vind je verder whitepapers, digimagazines en je kunt je op diverse nieuwsbrieven abonneren.

Facto Magazine richt zich op visie en strategie en fungeert tegelijkertijd als sparringpartner voor de dagelijkse praktijk. Geen wetenschappelijk jargon, maar duidelijke taal. Het biedt korte nieuwsberichten, signaleert de nieuwste trends en ontwikkelingen en geeft concrete achtergrondreportages over praktijksituaties bij collega’s. Hét vakblad voor de facilitaire professional!

Het inrichten van een gezonde werkplek voor mensen die veel zittend werk achter een beeldscherm doen, vraagt zo nu en dan om een frisse blik. In het recente artikel Checklist beeldschermplek: hoe gezond is jouw werkplek? staan aandachtspunten om na te gaan of je werkplekinrichting (nog) ergonomisch verantwoord is.