Week 17

Van XpertHR naar Brightmine: praktische HRM informatie

Brightmine is het vernieuwde merk achter het voormalige XpertHR. Het platform is vernieuwd om meerdere producten op gelijke wijze aan te kunnen bieden; waarbij XpertHR overeenkomt met Brightmine HR & Compliance Center. Behalve de naam is ook de toegangs-URL veranderd, maar de inhoud van deze databank is hetzelfde gebleven: HR-wetgeving, arbeidsmarkt- en cao-data, analyses en menselijke expertise. Brightmine is wereldwijd marktleider met meer dan 10.000 klanten in de Verenigde Staten, Engeland en Nederland. Onze licentie biedt toegang tot voornamelijk Nederlandse informatie.

Brightmine bevat actuele, praktische informatie over alle aspecten van het vakgebied van human resources. De informatie is logisch ingedeeld: over strategie, in dienst treden, arbeidsvoorwaarden, in dienst zijn tot uit dienst gaan. Praktijkcases die over deze thema’s gaan worden aangevuld met up-to-date gegevens. Met onderwerpen als personeelsplanning, vitaliteit, het voeren van gesprekken, grensoverschrijdend werken, stappenplannen en checklists. Tevens Nederlandse en Europese arbeidsvoorwaarden (cao's, OR) in combinatie met juridische informatie.

De functionaliteiten in Brightmine worden stapsgewijs verder uitgebreid met (generatieve) AI. Daardoor is het binnenkort mogelijk om de content in natuurlijke taal te bevragen via vraag-en-antwoord.

Zie Actueel voor Nieuws en de Wetgevingskalender met de complete tekst van het wetsvoorstel, wat de vorderingen zijn, uitleg van de inhoud en de betekenis voor de praktijk. De databank bevat ook  webinars die je kunt volgen of waarvan je de opnames kunt bekijken zoals: “Optimaliseer jouw aannamebeleid met nieuwe arbeidsmarktontwikkelingen en AI”.