Week 39

Emerald Insight : e-books en e-journals over breed scala aan onderwerpen

Emerald Insight is het platform van uitgeverij Emerald waar de content geïntegreerd wordt aangeboden: e-journals, e-books, case studies en expert briefings. Onze licentie biedt toegang tot 50 ebooks en ca. 311 lopende en 98 afgesloten Emerald e-journals. Hierin zijn de resultaten opgenomen van wetenschappelijk en toegepast onderzoek in een breed scala van vakgebieden, van management en financiën tot criminologie en sociale media.

De collectie is vooral relevant voor de volgende onderwerpsgebieden: Bibliotheek & Informatiewetenschappen, Boekhouding & Financiën, Economie, Engineering, Gezondheid & Sociale zorg, HR & Organisatiegedrag, Informatie & Kennismanagement, Managementwetenschappen & Bedrijfsvoering, Marketing, Onderwijs, Onderzoeksmethoden, Overheidsbeleid & milieubeheer, Sociologie, Strategie, Toerisme & gastvrijheid, Vastgoedbeheer & Gebouwde omgeving, en Vervoer.

Het is mogelijk om eenvoudig en geavanceerd te zoeken op auteur, trefwoord, ISBN, DOI en meer. Bij geavanceerd zoeken kun je vooraf selecteren op alleen die content waar wij conform onze licentie full text toegang toe hebben. Gebruik dubbele aanhalingstekens (“) om exact te zoeken en de asterisk (*) om te zoeken op de woordstam. Je kunt items in de resultatenlijst markeren om de citaties als RIS-bestand op te slaan voor gebruik in bibliografische tools zoals RefWorks.

De browse functie biedt drie opties. 

  1. Filteren op de titel van het ebook of ejournal en vervolgens door de jaargangen en afleveringen bladeren
  2. Alfabetische titellijst 
  3. Relevante titels vinden door onderwerpsgebieden te selecteren en daarbinnen verder te verfijnen.

Ook kunnen gebruikers zich registreren voor een gratis Emerald Profile. Daarmee kunnen ze zoekacties bewaren. Ook kunnen zij email alerts ontvangen met de inhoudsopgave (TOC) wanneer een nieuwe aflevering van een tijdschrift verschijnt, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen zonder te hoeven zoeken.

Over een hot topic als Artificial Intelligence en ChatGPT is veel relevante informatie te vinden. Zoals het recente artikel: "Exploring the integration of ChatGPT in education: adapting for the future”.