Ontdek meer op onze Open Dag

Past iets met Overheid bij jou?

Je bent betrokken bij de wereld om je heen. Vrede. Veiligheid. Vluchtelingen. De opwarming van de aarde. De wereldwijde COVID-crisis. De digitalisering van de samenleving. Je wilt erover meepraten en – als het kan – meebeslissen.

In het hart van de politiek
De wereld een beetje beter maken? Jij draagt jouw steentje daar graag aan bij. De opleidingen binnen het interessegebied Overheid bieden je daarvoor alle kansen. Je raakt steeds meer vertrouwd met politicologie, met sociologie, economie, organisatie en management en/of recht. Voor zo’n opleiding overheid zit je natuurlijk helemaal goed in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, het politieke hart van Nederland. Een stad waar je zomaar onze minister-president tegen het lijf kunt lopen.

Kortom, jij ...

 • wil meepraten en -beslissen over maatschappelijke vraagstukken

 

 • wil de wereld een beetje beter maken

 

 • wil beleid maken dat recht doet aan de samenleving

Beroepen binnen het interessegebied Overheid

 • Beleidsmedewerker

 • Projectmanager

 • Adviseur

 • Coördinator crisisbeheersing

 • Risicomanager/analist

 • Consultant

 • Organisatieadviseur

 • Veranderaar

 • Compliance Officer

 • International Liaison

 • Europaspecialist

 • Adviseur duurzaamheid

 • Accountmanager

 • Lobbyist

 • Politiek adviseur

Welke opleidingen over overheid heeft De Haagse?

Binnen de opleidingen overheid houden we ons bezig met veel vragen. Misschien ook wel jóuw vragen. Hoe kunnen we wat doen aan de eenzaamheid onder ouderen? Of aan een evenwichtig klimaatbeleid? Vragen waarmee je te maken kunt krijgen bij de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Met de Engelstalige opleiding International Public Management houd je je met internationale overheidskwesties bezig. Hoe kun je het beste samen de grote uitdagingen in Europa aanpakken? Hier ga je mee aan de slag bij de Engelstalige opleiding European Studies. Hoe voorkom je bomaanslagen die de samenleving even lamleggen? Het is een boeiende vraag die bij de opleiding Safety and Security Management Studies speelt. De overheid wil dat onze samenleving veilig is. Hoe kun je dan zo goed mogelijk veiligheidsrisico’s inschatten en daar samen wat tegen doen? Hier zet je onder andere je tanden in bij de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Welke opleiding je ook kiest in het interessegebied Overheid, je bent altijd bezig met het beter organiseren van de samenleving. Daar kom je iedere dag graag je bed voor uit!

Welke vorm opleiding past bij jou?

Ook als het gaat om studievorm of -taal geeft het interessegebied veel mogelijkheden. Sommige opleidingen doe je voltijd, andere in deeltijd of duaal. Je doet je opleiding in het Engels of in het Nederlands. In 3 of 4 jaar. Kijk welke vorm van de opleidingen overheid het beste bij jouw situatie past.

Wat kun je worden met een opleiding overheid?

Als je een opleiding hebt afgerond in het interessegebied Overheid, kun je in heel veel functies aan het werk gaan. Als ambtenaar bij een ministerie, provincie of gemeente kun je daadwerkelijk iets gaan doen aan dingen die mensen bezighouden: van parkeerproblemen in de stad tot de gezondheid van kinderen en de hangjongeren in het park. Misschien opent de wereld zich voor jou als exportmanager bij Unilever of als Europa-specialist bij een grote krant. Of je gaat werken bij de politie, de douane of de marechaussee. Je wordt manager luchtvaartbeveiliging of consultant bij een internationaal bureau. Een opleiding in het interessegebied Overheid kan het begin zijn van een prachtige loopbaan in eigen land of daarbuiten.

Waarom een opleiding aan De Haagse Hogeschool?

Alle opleidingen in het interessegebied Overheid verzorgen we in de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool. Onze hogeschool is een wereld op zich. Je vindt er studenten uit Nederland en veel andere landen. Je maakt kennis met verschillende culturen en leert van verschillende kanten naar jouw vakgebied te kijken. Met je docenten bouw je al heel snel een leuke band op. Studeren op De Haagse betekent ook dat je heel snel kennismaakt met het bedrijfsleven. En dat je samen met anderen boeiende projecten uitvoert, waar je óók nog eens veel van opsteekt.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Wil je meer informatie over de opleidingen binnen het interessegebied Overheid? Klik dan door naar de opleidingspagina's. Laat je inspireren door de verhalen van de studenten. Vaak is het mogelijk om contact te zoeken met huidige studenten. Blijf je het lastig vinden om een keuze te maken? Bekijk dan hoe wij je kunnen helpen bij je studiekeuze.