Heb je een vraag?

We helpen graag!

Iets voor jou?

Stippel jouw reis door de digitale wereld uit met de opleiding Online Marketing. Wil je het vakgebied Online Marketing verder verkennen en de diepere laag begrijpen? En zoek je een leerroute die goed in je leven past? Je vindt het in hbo-opleiding Online Marketing (Ad).

Deze opleiding voelt als een ontdekkingsreis door de digitale wereld, omdat je onderweg veel vernieuwende inzichten opdoet. Maar wel eentje met een gids en een duidelijke richting. De bestemming is een erkend hbo Associate degree-diploma. En dat bereik je in slechts twee jaar tijd. 

In een Associate degree leer je terwijl je werkt. Daardoor ontwikkel je skills die je direct kunt inzetten. Juist in het vakgebied van Online Marketing biedt dat kansen. Want online trends veranderen continu. In deze hbo Associate degree aan De Haagse Hogeschool leer je hoe je bewezen marketingprincipes toepast op nieuwe ontwikkelingen. En je ontdekt ook waarom het effect daarvan zo belangrijk is. Als je na het afstuderen verder wil leren, kun je naar diverse bachelors doorstromen. Dat hoeft niet meteen; het kan ook later. Wie wil, gaat daarna zelfs op doorreis naar de master. Jij bepaalt welke afslag je neemt en wanneer. Een hbo Associate degree-diploma is dus niet alleen een bestemming, maar kan ook je tussenstation zijn.

Inhoudelijk gaat de hbo-opleiding Online Marketing (Ad) verder dan het beheersen van marketingtools. Want jij wil niet alleen weten hoe iets werkt, maar ook waarom dat zo is. Je ontwikkelt je eigen visie en leert ook vanuit andere invalshoeken kijken. Welke rol speelt Online Marketing bijvoorbeeld in een businessmodel? Aan welke doelen draag je bij als Online Marketeer? En hoe benut je data om tot effectieve content, websites en campagnes te komen? Samen met studiegenoten werk je aan dit soort vraagstukken. Omdat zij inzichten opdoen bij andere werkgevers, leer je ook van elkaars ervaringen. Dat is een groot voordeel van een Associate degree.

Waar jouw ontdekkingsreis door de digitale wereld toe leidt? Dat bepaal jij, want je stippelt hem zelf uit. Daardoor is één ding zeker... Dankzij de hbo-opleiding Online Marketing (Ad) kom jij precies waar je wilt zijn.

Bekijk onze opleidingsvideo.

Alles over toelating

Toelatingseisen
Vooropleiding Vereiste profiel
Havo
 • C&M 
 • E&M
 • N&G 
 • N&T
Vwo
 • C&M
 • E&M
 • N&G
 • N&T
Mbo Niveau 4

Naast je vooropleiding (mbo-4 of havo/vwo) is het een vereiste dat je, bij aanvang van de studie, een (leer)werkplek hebt op een relevante werkplek waarbij je commerciële activiteiten uitvoert, minimaal 24 uur per week betaald of met een stage. Lees meer hierover onder "Studeren naast je werk".

Aanmelden, hoe doe je dat?
 1. Open Studielink en log in met je DigiD. Heb je geen DigiD? Vraag er dan eentje aan (5 werkdagen), of maak een Studielink-account aan. 
 2. Selecteer de juiste vooropleiding en doe een inschrijvingsverzoek. 
 3. Jouw gegevens worden automatisch aan ons doorgegeven. Mochten we nog documenten van je nodig hebben, dan krijg je een e-mail met een link waar je deze kunt uploaden. Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 4. Optioneel: intakegesprek. Als je toelaatbaar bent op basis van vooropleiding, relevante werkervaring, motivatie en eventueel Engelse taalvaardigheid, dan word je bij sommige Associate degrees uitgenodigd voor een intakegesprek. Dat vindt plaats op De Haagse Hogeschool of online. Hierin bekijkt de programmamanager of jij en het programma een match zijn. Na ongeveer 2 weken krijg je terugkoppeling op het gesprek. 
 5. Kies je voor de duale studie? Dan sluit je een tripartiete overeenkomst (leerwerkovereenkomst) af tussen jou – je bedrijf en De Haagse. Kies je voor de deeltijdstudie? Toon dan in je CV relevante werkervaring aan.  
 6. Betaal het collegegeld. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde garantieverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Ga voor meer informatie naar de collegegeld pagina.  

Wil je in september starten, dan moet je uiterlijk op 15 augustus via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 augustus moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld. Wil je in februari starten, dan moet je uiterlijk op 15 januari via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 januari moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld. 

Studeren naast je werk

In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Marketing Management – deeltijd een baan/werk nodig voor minimaal 24 uur per week. Bij voorkeur heb je minimaal 2 jaar werkervaring op tenminste mbo 4-niveau voor gemiddeld 24 uur per week.  

Geschikte werkplek

Dit zijn voorbeelden van geschikte/passende werkplekken die kunnen aansluiten bij jouw opleiding.

 • Teamleider retail
 • Ondernemer / zzp’er (eigen bedrijf)
 • Verkoopspecialist
 • Retailmedewerker
Overige situaties

Niet rechtstreeks toelaatbaar?

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Je wilt overstappen naar De Haagse

Zit je nu op een universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse, dan geldt een aparte regeling. Iedere overstap wordt individueel bekeken. Voor meer informatie kan je contact opnemen met ons via de rode button ‘vragen?’.

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen. 

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichtingsavond

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichtingsavond

Bezoek onze voorlichtingsavond

Maandag 17 juni

Ben je op zoek naar een studie naast je werk maar twijfel je nog over je keuze? Tijdens onze online voorlichtingsavond helpen we je graag op weg.

Go to Bezoek onze voorlichtingsavond
Groepje studenten zit buiten bij elkaar

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Go to Meelopen

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Geen op maat gemaakt programma, gewoon de studie zoals die echt is. Loop een dagje mee met een student.

Go to Meelopen
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Studie in cijfers

1

lesdag per week: dinsdag of vrijdag van 08.45 tot 16.15

8

uur onderwijs per week

4

werkdagen per week

16

uur zelfstudie per week

60

studiepunten per jaar

Inhoud van de studie

Wat ga je doen? Kies jouw module per semester.

Jaar 1 en 2
Flexibilisering

De hbo-opleiding Online Marketing (Ad) werkt met flexibele modules, waardoor je kunt aansluiten met jouw ervaring en op jouw ontwikkelpunten. Je hebt niet alleen veel meer inspraak op wat je wilt leren, maar ook op welke manier, waar en wanneer je dat wilt doen. Zo kun je bijvoorbeeld even pauze nemen van de opleiding als het op je werk te druk is of versnellen als je daar ruimte voor ziet.

Individuele vrijheid

De opleiding is opgebouwd rond leeruitkomsten; kennis, houding en vaardigheden die je in de praktijk moet beheersen om een bepaalde module af te kunnen ronden. Die leeruitkomsten worden getoetst. Hoe je je op die toets voorbereidt, bepaal je zelf. Je richt je eigen leeromgeving in met een mix van praktijkleren, onderwijs op school en online activiteiten. Via zelfstudie, met experts (op school en praktijk) en samen met andere professionals (medestudenten). Flexibel onderwijs betekent bij ons nog steeds veel persoonlijk contact met medestudenten, docenten en studiecoaches.

Je eigen tempo

Het standaardprogramma is 2 jaar, maar je kunt de opleiding sneller afronden. Dat is afhankelijk van je voortraject, je al ontwikkelde competenties en je keuzes. Elders verworven competenties kun je aantonen en hiermee sneller door de opleiding gaan. Bij je planning krijg je ondersteuning van een studiecoach. Je doorloopt het programma in je eigen tempo. Wil je graag sneller je studie afronden? Er zijn meerdere inlevermogelijkheden waarin je alle leeruitkomsten die we toetsen met beroepsproducten mag aanleveren.

Flexibele toetsing

Voorafgaand aan elk semester krijg je informatie over de module en de toetsen. Je kunt zelf kiezen met welke beroepsproduct je je verworven competenties wilt laten toetsen. Met je studiecoach maak je vervolgens afspraken over hoe je gebruik maakt van de leeractiviteiten (op school, in de praktijk of online) en de momenten waarop je de toetsen inlevert. Je krijgt begeleiding om je eigen studieprogramma en planning op te stellen.

Beroepsperspectief

Aansluitende functies

 • Online marketeer

 • Marketingspecialist

 • Digital marketingmanager

 • Marketingcommunicatieadviseur

 • Socialmediamanager

 • Contentmarketeer

 • Campaignmanager

Doorstuderen

Aan De Haagse Hogeschool

Heb je je Ad-diploma op zak en wil je verder studeren? In 2 jaar kun je bijvoorbeeld een bachelordiploma Commerciële Economie halen.

 

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?  Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze deeltijdopleiding start zowel in februari als in september.

Studiekosten- en financiering

Collegegeld
Als je je aan het begin van het studiejaar inschrijft, doe je dat in principe voor een heel jaar, onafhankelijk van het aantal vakonderdelen dat je in dat jaar volgt. Je betaalt dan ook voor een heel jaar. Als je je later in het studiejaar inschrijft, betaal je een evenredig deel van het collegegeld.

Studiefinanciering
Studenten die in deeltijd studeren komen niet in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Er worden dus ook geen studieschulden opgebouwd.

Vergoedingen
Vaak zijn werkgevers bereid (een deel van) de kosten voor hun rekening te nemen. Wij adviseren je daarom eerst met je werkgever te overleggen. De kosten die je voor je opleiding maakt, zijn aftrekbaar bij je belastingaangifte. Als je geen baan hebt en je positie op de arbeidsmarkt wil verbeteren, kun je in enkele gevallen een opleiding in deeltijd volgen met behoud van uitkering. Misschien kom je in aanmerking voor bepaalde vergoedingen (boeken/materiaalkosten). Je kunt hierover contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken in je woonplaats.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan een voorlichtingsavond of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je over de juiste papieren, de relevantie van je werkplek of werkervaring om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief! Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Aan het begin van je deeltijd hbo-opleiding Online Marketing (Ad) maak je kennis met je studiecoach. Je kunt bij je coach aankloppen als je vragen hebt. Heb je behoefte aan extra hulp? Dan ben je altijd welkom bij onze decaan, vertrouwenspersoon of psycholoog.

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):

 • Officiële opleidingsnaam: Ad Online Marketing
 • Naam internationaal: n.v.t.
 • Opleidingscode (Isat): 80189
 • Instellingscode (Brin): 27UM 

 

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld. 

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Downloads
Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (ECTS) behalen. Daarnaast stellen sommige opleidingen extra eisen om je door te laten naar het tweede studiejaar. Bijvoorbeeld een bepaald vak dat je behaald moet hebben en dat meetelt binnen de 50-puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA).  

Behaal je minder dan 50 studiepunten en voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort bijzondere omstandigheden zich voordoen, dit meteen doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies. 

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.