Integrale Veiligheidskunde - Duaal

Wil je bijdragen aan een leefbare en veilige samenleving? En wil je vanaf jaar 3 je studie combineren met een echte baan in de veiligheidswereld? Dan is de duale opleiding Integrale Veiligheidskunde iets voor jou. En waar kun je dat beter leren dan in Den Haag; de internationale stad van vrede, recht en veiligheid?

 

Kom kijken of het klikt

De scholen zijn dicht. Geen fysieke open dagen. Terwijl jij juist nú op zoek bent naar de opleiding die het beste bij jou past. We helpen je graag je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons!
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Vraag het aan een student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Onze studenten vertellen je graag wat zij vinden van deze studie.
 • Vraag het een docent.
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Volg ons op social media.
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!

Studenten aan het woord

Barry Visser

Over werken achter de schermen

Jana Bal

Over studeren en werken

Hidde vd Berg

Over keuze voor veiligheid

Sleep opzij

Toelatingseisen

Integrale Veiligheidskunde Duaal, 2021-2022

Om met de bacheloropleiding Integrale Veiligheidskunde Duaal te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Voor deze opleiding moet je goed zijn in de Nederlandse taal en Wiskunde A. Als IVK-student schrijf en analyseer je namelijk veel en doe je veel onderzoek. Meer weten? Neem dan contact op met de Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid via telefoon 070 - 445 8320 of mail brv@hhs.nl.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan meestal. Samen met onze studieadviseur bekijk je of en wanneer je het beste kunt instromen bij de opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK). Meer weten? Neem dan contact op met de Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid via telefoon 070 - 445 8320 of mail brv@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

11 mei 2021

Online Open Dag

We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!

Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.

Online meelopen

Ervaar hoe het is om IVK duaal te studeren op De Haagse. Je volgt online colleges en maakt kennis met echte studenten. Ziet hoe de studenten met elkaar en met de docenten omgaan. En krijgt meer gevoel bij de duale opzet van de opleiding. Vanwege het specifieke karakter van de opleiding vinden we het belangrijk dat je voorafgaand aan het meelopen een open dag hebt bezocht. En dat je daar ook de opleidingspresentatie van IVK duaal hebt gevolgd. 

Verken jouw interessegebied

Ben je nieuwsgierig, kijk je altijd vooruit en kun je risico’s goed inschatten? Vind je een veilige en leefbare samenleving belangrijk? En heb je oog voor de belangen en standpunten van anderen?  Een studie binnen het interessegebied Veiligheid, zoals Integrale Veiligheidskunde duaal, kan interessant zijn. Wil je weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen? Lees dan alles over veiligheid.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


 1. 11 mei 2021
  Bezoek onze online Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Integrale Veiligheidskunde - Duaal?

Meld je aan