Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Wil je je vaardigheden in risicobeoordeling en managementcontrol verbeteren? De mastermodule Bedrijfskunde & Management biedt je de kans om bedrijfsvraagstukken en risico’s te analyseren. Leer welke controlemiddelen je kunt toepassen en hoe je een managementcontrolsysteem ontwerpt.

In deze module draait het niet alleen om resultaten en acties, maar vooral om inzicht in de soft controls binnen een bedrijf. Hoe ziet de huidige bedrijfscultuur eruit, en welke aspecten moeten verbeterd worden? Sluit de aansturing (tone at the top) wel aan bij het gewenste gedrag binnen de onderneming? Welke competenties hebben medewerkers en hoe stimuleer je gewenste gedrag?

Met een bedrijfskundige insteek en praktische casuïstiek beoordeel je ondernemingen op hun controlesysteem. Je analyseert de zwakheden binnen deze systemen vanuit managementtheorieën en doet aanbevelingen voor betere risicobeheersing. Met diepgaande casestudies leer je hoe je effectieve controlemechanismen kunt ontwerpen en implementeren die aansluiten bij de missie en doelstellingen van de onderneming.

Ben je een ervaren professional en wil je je kennis verdiepen? Of ben je een student en overweeg je een carrière in bedrijfsmanagement? Onze mastermodule Bedrijfskunde en Management (B&M) biedt  waardevolle inzichten en praktische vaardigheden. Je ontwikkelt je vermogen om kritisch te denken, problemen op te lossen en effectieve aanbevelingen te doen. En daarmee kun je de prestaties van een onderneming effectief verbeteren. De module helpt je ook om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen, waardoor je theoretische concepten direct kunt toepassen in echte bedrijfsomgevingen.

Schrijf je in voor de module B&M en til je carrière naar een hoger niveau. Krijg een diepgaand begrip van risicobeheersing en managementcontrol en word een waardevolle asset voor elke organisatie! 

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de mastermodule Bedrijfskunde & Management moet je een werk- en denkniveau hebben op hbo-niveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Alleen in uitzonderlijke kun je hiervan afwijken. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure. 

Aanmelden, hoe doe je dat?

Volg onderstaand stappenplan om je aan te melden voor de module. 

  1. Ga naar Osiris voor Professionals (OvP), ons inschrijfsysteem. 
  2. Als je nog niet bekend bent bij De Haagse Hogeschool kies je voor registreren. Ben je wel al bekend, log dan in met je account. Je ontvangt vervolgens berichten op het geregistreerde emailadres. 
  3. Eenmaal ingelogd volg je de stappen op het scherm om de relevante documenten aan te leveren. 
  4. Vervolgens dien je je aanmelding in. 
  5. Hierna volgt het toelatingsproces waarbij de programmanager beoordeelt of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende module.  
  6. Na toelating ontvang je informatie over de betaling. Om je definitief in te schrijven moet je de instructies op de betaalpagina doorlopen. Tijdens het doorlopen krijg je de optie om zelf direct te betalen of een factuur te laten versturen. Wanneer je voor de optie “Direct betalen” kiest, heb je na betaling je aanmelding helemaal afgerond. 

    a) Betaal je liever via een factuur of betaalt je werkgever? Kies dan op de betaalpagina voor “Factuur” en vervolgens bij “Wie betaalt” voor jezelf of voor “Mijn werkgever”. Wanneer je kiest voor “Mijn werkgever” vul je de gegevens van je werkgever in. De factuur wordt na de startdatum verstuurd. Heb je gekozen om de factuur naar je werkgever te laten sturen? Dan is het belangrijk dat je je, volgens bovenstaand stappenplan, minimaal 3 weken vóór de startdatum inschrijft. 

Als je vragen hebt over de inhoud van het onderwijs, mogelijkheden om je na het startmoment aan te melden, of je wilt je aanmelding annuleren, neem dan contact op met de LLO-coördinator: [email protected].

Aan een inschrijving als student bij De Haagse Hogeschool is een aantal voorwaarden verbonden. Bekijk de inschrijfvoorwaarden.

Meld je aan voor deze module

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Kosten en startdata

Wat kost de module?

Startdatum30 januari 2026
Kosten*€ 2.995
Boekengeld€ 70

*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Waarom deze module?

  • Je wilt je vaardigheden in risicobeoordeling en managementcontrol versterken door diepgaand inzicht te krijgen in soft controls en bedrijfscultuur. 
  • Je wilt leren hoe je effectieve managementcontrolsystemen ontwerpt en implementeert, die de prestaties van een onderneming verbeteren. 
  • Je wilt praktische ervaring opdoen met casuïstiek om zwakheden in controlsystemen te analyseren en concrete aanbevelingen te doen voor risicobeheersing. 
  • Je wilt je kritisch denkvermogen ontwikkelen en leren hoe je problemen in managementcontrol aanpakt. 

Inhoud van de module

Wat ga je doen?

Module

Doorstuderen

Heb je deze mastermodule succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen. Volg dan onze 2-jarige master Risicomanagement.  

Praktische info

Diploma en erkenning

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:  

  • krijg je een waardevol deelnamecertificaat van De Haagse Hogeschool;  
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken  

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.