Events tijdens De Maand van Living Labs and Methodology

In april 2022 is het De Maand van Living Labs and Methodology. Dat betekent dat we dee hele maand interessante kennis delen over dit onderwerp. Dat doen we met interviews en artikelen (hou onze sociale media vooral in de gaten), maar ook met evenementen. Kijk hieronder welke evenementen er op dit moment gepland zijn.

Mission Zero

20 april: “Een lab voor elke smaak?”

Webinar, 10:30 – 12:00 uur

Meedoen? Via deze Butterlink doe je gelijk mee month of living labs and methodology

Living labs lijken in vorm en context heel erg te verschillen, maar ons onderzoek laat zien dat er een aantal vaste elementen zijn die elke experimenteeromgeving moet hebben om ruimte te maken voor een succes versprekende innovatie.

Daarnaast hebben verschillen tussen labs vaak te maken met kenmerken van de initiërende stakeholdergroep.

Tijdens deze kennissessie van Future-Proof Labs (Click.nl gefinanceerd project) delen en bespreken 5 onderzoekers hun inzichten.

Met onderzoekers:
Gabriela Bustamante
Janneke Sluijs
Fenne van Doorn
Alice Schut
Anja Overdiek
Moderatie: Katinka Bergema

11 april: “Living labs als tool voor innovatief onderwijs”

Digitale lunchbijeenkomst, 12:00 uur – 13:30 uur

Meedoen? Via deze Teams-link kom je direct in de bijeenkomst

Praktijkleren in labs wordt steeds populairder, en terecht. Het is dé manier om studenten skills te laten ontwikkelend die ze direct in hun toekomstige werkpraktijk kunnen inzetten. Maar het gaat niet altijd goed. Welke knelpunten en oplossingen zien we in de praktijk van praktijkleren? Hoe kijken studenten, docenten en lab coördinatoren hier tegen aan?

Samen met een panel van experts beantwoorden we deze en andere vragen over het leren in living labs.

Het panel van experts

drs. Eveline Kapteijn, docentonderzoeker Living Labs