illustratie studenten

Welkom!

Je gaat beginnen aan een nieuwe fase in je leven. Je gaat studeren, misschien wel op kamers, je kent de stad misschien nog niet zo goed, je werkt naast je studie en je krijgt heel wat meer verantwoordelijkheid. Best spannend toch?

Dat begrijpen wij heel goed. En als alles nieuw is kan je best wat tips & tricks gebruiken hoe je iets moet aanpakken, of waar je dingen kan vinden. Kortom, hoe jij jouw studietijd aan De Haagse Hogeschool lekker doorkomt.

Daarom krijg je van ons 23 tips voor een perfecte studiestart. Bij iedere tip vind je links naar pagina’s waar je meer kunt lezen.

Succes en veel plezier!

Onze 23 tips voor een perfecte studiestart!

Illustratie

Tip 1 |  Succesvol studeren, hoe pak ik dit aan?

Studeren in het hbo is misschien even wennen. Veel dingen zal je zelf moeten regelen en te weten moeten komen maar wat is voor jou nou de beste aanpak? Hoe zorg je ervoor dat je studieplanning op rolletjes loopt en hoe pak je projecten aan? 

Gelukkig kun je bij jouw opleiding met vragen over je studie terecht bij de studieloopbaanbegeleider. Maar De Haagse biedt ook praktische trainingen zoals omgaan met uitstelgedrag als je elke dag mañana, mañana denkt of als je spreken in het openbaar best spannend vindt. 

Op het Serviceplein op het studentennet vind je een overzicht van alle ondersteuning en voorzieningen die jou helpen bij het succesvol studeren op De Haagse!

Meer weten?

Tip 2 | Should I stay or should I go?

Blijf je comfortabel thuis wonen? Of is dit de kans om op eigen benen te staan? Kies je ervoor om het comfortabele nest te verlaten omdat je niet meer je moeder wilt appen of je thuis eet? 

Beantwoord je de laatste twee vragen met een dikke YES? Begin dan op tijd met zoeken en schrijf je in bij DUWO of bij de lokale woningbouwvereniging. En wie weet heb je binnenkort je eigen ‘crib’ en kan je zelf bepalen hoe laat en met wie je eet. 

Meer weten?

Tip 3 | Join de introductie en leer je medestudenten kennen

Elk collegejaar op De Haagse Hogeschool begint met een introductie. In deze periode leer je je medestudenten, docenten, de hogeschool en de stad (beter) kennen. Dan weet je ook wie je kan appen als je verdwaald bent in het gebouw. 

De introductie legt de basis voor jouw tijd op De Haagse want je krijgt dan alle informatie die je nodig hebt om jouw eerste jaar goed te starten. Alle opleidingen hebben hun eigen invulling van de introductie. Informatie hierover krijg je van je opleiding. 

De introductietijd is ook hét moment om jouw studentenstad (beter) te leren kennen. In Delft doe je dat door mee te doen aan de OWee en in Den Haag kun je meedoen aan de activiteiten van HI The Hague.

Meer weten?

Tip 4 | Leer jouw studentenstad (beter) kennen

Den Haag 

Je gaat natuurlijk niet de hele tijd studeren, ontspannen is ook zeker zo belangrijk! En dat kan volop in Den Haag, de snelst groeiende studentenstad van Nederland. Met meer dan 30.000 andere (internationale) studenten kun jij je tijdens je studietijd aan De Haagse echt in het studentenleven storten. 

Op www.studyinthehague.com/nl vind je alles over studeren, wonen, werken, gezondheidszorg, sport, verenigingsleven en vrije tijd in Den Haag. 

Delft

Misschien ken je Delft als De Prinsestad, de stad van Delfts Blauw en van Innovatie en Techniek. Maar natuurlijk staat Delft ook bekend als een van de leukste studentensteden van Nederland. Benieuwd wat er in Delft allemaal te beleven is? Kijk dan op delftstudentenstad.nl

Zoetermeer

Bijkomen na een week hard studeren? Of je nu toe bent aan ontspanning of inspanning: in Zoetermeer is altijd iets te beleven. Kijk eens op www.ditisdeplek.nl.

Meer weten?

Illustratie

Tip 5 | Ga langs bij Campus Student Life & Sports

Ja hoor, er is ook nog een wereld buiten de collegezalen! 

Loop eens langs bij het team van Campus Student Life & Sports. Daar organiseren ze leuke activiteiten en weten ze alles over studentensport op de hogeschool en in de stad, studentenvoorzieningen, studie- en studentenverenigingen, student community en evenementen in en rondom Den Haag. Heb je zelf ideeën voor feestjes of activiteiten? Kom maar op, je bent van harte welkom om het te delen! 

Je vindt Campus Student Life & Sports schuin tegenover de hoofdingang van de hoofdvestiging op het Johanna Westerdijkplein 66. En volg ze ook op Insta: @campushhs. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten. 

Meer weten?

 

Tip 6 | Zorg dat je weet waar je moet zoeken

Als je studeert, moet je continu van alles weten. Over tentamendata, roosterwijzingen, events op school, nieuws en meer. 

Studentennet

Dit is het intranet voor hhs-studenten. Inloggen doe je met je username en wachtwoord dat je van ons hebt ontvangen. Via Studentennet kan je je jaar- en toetsrooster inzien, maar ook statuten, leerplannen en de studiegids bekijken. Via ‘Nieuws’ van jouw opleiding kom je te weten of er lessen uitvallen en of er roosterwijzigingen zijn. Op het Studenten Serviceplein vind je waar je terecht kunt voor studenten services en support, zoals de decaan, trainingen en wat je moet doen bij een ontruiming. De Hogeschoolkalender geeft je een overzicht van alle events op en rond De Haagse. Via Studentennet surf je ook makkelijk naar infovoorzieningen zoals Brightspace en Osiris. 

Brightspace

Brightspace is onze digitale leeromgeving. Je vindt er informatie over studieopdrachten, blokinformatie, documenten en meer. Brightspace bereik je via de homepage van Studentennet of rechtstreeks: https://brightspace.hhs.nl.

Osiris

Via Osiris schrijf je je in voor tentamens, kan je je cijfers bekijken en je studievoortgang checken. Ook vind je hier je persoonlijke gegevens in, zoals je studentnummer. 

Studentenapp
Ben je vergroeid met je telefoon en wil je dus liever hierop je roosters en je cijfers inzien? Download dan de mijnhhs-studentenapp. Daar vind je ook je digitale collegekaart. 

Meer weten?

Tip 7 | Word lid van een studie- of studentenvereniging

Lid worden van een vereniging hoeft niet natuurlijk, maar is wel een leuke manier om nieuwe vrienden te maken. Studieverenigingen zijn direct verbonden aan jouw opleiding en bij studentenverenigingen kom je studenten van verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen tegen.

Studievereniging 

Als je lid wordt van een studievereniging krijg je vaak korting op studieboeken, deel je inhoudelijke kennis met elkaar en heb je bijna altijd wel een studybuddy. 

Studentenvereniging 

De studentenverenigingen zijn er in alle soorten en maten. Leer nieuwe buddy’s kennen door je aan te sluiten bij een gezelligheidsvereniging, de roeivereniging of het studentenorkest. 

Meer weten?

Tip 8 | Kom sporten bij De Haagse Hogeschool en blijf in shape

Nog geen #fitgirl of #fitboy? Of juist wel en wil je naast je studie lekker blijven sporten? Dat kan gewoon! 

Op de hoofdvestiging is een sporthal en fitnesszaal waar je mee kan doen aan groepslessen zoals yoga of boksen of individueel kan trainen. Maar heb jij een sportieve stok achter de deur nodig om spierballen te kweken of calorieën te verbranden? Don’t worry, er is ook een instructeur aanwezig als je motivatie, advies of begeleiding nodig hebt. 

Bij Campus Student Life & Sports kan je een sport- en fitnesspas kopen. Dan heb je onbeperkt toegang tot de fitness en alle activiteiten in de sporthal en gymzaal.  

Sport je liever in Delft? Als Haagse Hogeschool student kun je ook terecht bij de TU Delft voor sport & fitness.

Meer weten?

Tip 9 | Maak gebruik van de bibliotheek

In de bibliotheek vind je veel (digitale) boeken, kranten en tijdschriften die je nodig hebt voor je studie en er zijn ook werkplekken met comfortabele stoelen. Het gebruik van de bibliotheek is gratis en in Delft kan je ook een gratis lenerspas aanvragen voor de bibliotheek van de TU Delft. De bibliotheek op de hoofdvestiging is ook ’s avonds en in het weekend open. 

H Library app 
Wil je snel weten of een boek beschikbaar of uitgeleend is dan kun je de Library App gebruiken. Ook kun je instellen dat je een alert ontvangt als de uitleentermijn bijna verstreken is. De Library app is te downloaden voor Android (Google Play) en iOS (App Store).

Digitale bibliotheek 
Naast de werkplekken en papieren collectie hebben we een hele uitgebreide digitale collectie. Raadpleeg daarvoor onze website www.dehaagsehogeschool.nl/over-de-haagse/faciliteiten/bibliotheek. Daar vind je ook de boekenlijst voor jouw opleiding.

Vragen?
Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de goede bronnen? Neem dan contact op via biblioheek@hhs.nl 

Meer weten?

illustratie frontoffice

Tip 10 | Profiteer van de IT-faciliteiten

Maak jij liever je aantekeningen ‘old school’ met pen en papier? Maar heb je soms toch even een computer nodig? Of gewoon even geen zin om je laptop mee te nemen? Dan kan dat gelukkig gewoon. Er zijn op De Haagse meerdere werkplekken met vaste pc’s. Bijvoorbeeld in de bibliotheek, computerlokalen of in de Study Plaza. 

Frontoffice FZ&IT

Bij de Frontoffice FZ&IT helpen ze je graag met al je IT-vragen. Je kunt hier terecht om audiovisuele middelen te lenen (gratis) als je bijvoorbeeld voor een vak een video moet maken. In het iFrontoffice selfservice portaal vind je allerlei IT-handleidingen en kun je een melding doen als iets even niet zo lekker werkt. 

Ook met vragen over je Campuscard kun je bij de Frontoffice terecht.

Wachtwoord vergeten? 

Heb je een nachtje doorgehaald om een deadline te halen? En heb je zo’n warrig hoofd dat je niet meer weet wat je wachtwoord is? Loop dan ook even langs bij de Frontoffice FZ&IT. 

De Frontoffice FZ&IT medewerkers vind je op de hoofdlocatie in het Ovaal op de eerste etage (1.69), in Delft op de begane grond (D0.116), in Zoetermeer op de eerste etage (DIF1.01) en op de Sportcampus op de eerste etage (D1.292). 

Meer weten?

Tip 11 | Negeer je knorrende maag niet

Ben je hangry? Van die emotie hebben we allemaal weleens last. Iedereen weet: op een lege maag kan niemand zich concentreren. Gelukkig zijn er op elke vestiging een of meerdere eetgelegenheden en automaten vol met warme dranken, frisdrank en snacks om deze trek te stillen.  

Hoofdgebouw

Op de hoofdvestiging heb je meerdere eetgelegenheden. In het centrale restaurant hebben ze het meest uitgebreide assortiment. Je vindt er halalmaaltijden, warme maaltijden, luxe broodjes maar ook fruit en salades. Naast het centrale restaurant is de Salad & Sandwich bar ideaal om snel een gezonde maaltijd te scoren. Ook vind je in gebouwdeel Slinger op de derde etage een lunchcorner; The Bridge. Als kers op de taart is er bij de hoofdingang nog Café WEST75. Hier kan je heerlijke latté ’s en cappuccino’s halen als je de automatenkoffie zat bent. In het hoofdgebouw kan je betalen met je campuscard of pinpas. 

Delft, Zoetermeer en Sportcampus

Het restaurant in Delft vind je op de begane grond en er worden onder andere soepen, broodjes en warme snacks verkocht. 

In Zoetermeer kan je een kop thee of koffie drinken en lekker lunchen in het Innovation Café. 

In het Zuiderpark vind je op de begane grond van de Sportcampus het restaurant. Je kan hier gezonde broodjes en salades kopen en ’s avonds worden er verse maaltijden geserveerd. Betalen kan hier alleen met je pinpas. 

Meer weten?

Tip 12 | Bespaar euro's want: 'More Money = Less problems'

Altijd ‘Hocus Pocus Brokus’? Alle studenten hebben hier weleens last van! Maar wat kan je doen om hier een beetje verandering in te brengen? Nou, dit dus bijvoorbeeld: 

Boeken 

Boeken zijn belangrijk voor je studie, daar kunnen wij niks anders van maken. Maar wat wel helpt, is om niet direct al je boeken te kopen. Wacht even tot je zeker weet welke boeken je nodig hebt. Als je dan boeken moet kopen, kan je vaak tweedehandsjes vinden die goedkoper zijn (let wel op dat je de juiste druk koopt). 

Campusshop en Surfspot 

Bij de Campusshop.nl kan je met leuke studentenkortingen laptops, Macbooks en accessoires voor je laptop kopen. Bij Surfspot.nl kan je als student software zoals Photoshop en Indesign met flinke korting kopen. Ook kun je er een laptop huren. 

Saldobaas app

Saldobaas is een handige app, waarmee jij overzicht krijgt over je financiën. Gebruik je Saldobaas  regelmatig, dan kun je zien hoeveel jij maandelijks uit kunt geven. De app helpt je om je budget goed in de gaten te houden, en te zorgen dat je iedere maand uitkomt met je budget. Met Saldobaas wordt jij dus baas over je eigen budget.

Too Good to Go app 

Weggooien van goed eten is toch echt een verspilling? Bij veel winkels en restaurants kun je aan het einde van de dag eten kopen dat nog over is. Gered van de vuilnisbak en dat voor een mooi prijsje. Win-win toch? Download eerst even de Too Good to Go app. 

Knaek app 

Met je Knaek-ID krijg je exclusieve studentenkortingen en kan je ook veel euro's besparen via de Knaek cashback. Dat heb je wel verdiend na al het harde studeren. 

Swapfiets 

Voor een vast bedrag per maand huur je een fiets via Swapfiets (die met die blauwe voorband). Dat is inclusief onderhoud. Hoe handig: Swapfiets zit zelfs op onze campus Den Haag en in Delft.

Meer weten?

Tip 13 | Steek je handen uit je mouwen

The studentlife is geen goedkope lifestyle. Boeken, collegegeld, laptop: allemaal duur. Om het dan nog niet eens te hebben over die afterschool borrels. 

Uitzendbureau

Duizend-en-een mogelijkheden om geld te verdienen naast je studie. Je kan iets zoeken in de horeca, achter de kassa van de supermarkt of als huishoudelijke hulp aan de slag bij ouderen. Als je niet zo goed weet wat je wilt doen naast je studie of je wilt niet te lang hetzelfde doen, dan is het een goede optie om je in te schrijven bij een studentenuitzendbureau. Kijk op de websites studyinthehague.com en delftstudentenstad.nl. Daar vind je info over werken naast je studie.

Werken als studentambassadeur

Je kan ook studentambassadeur worden voor De Haagse. Dit is niet betaald, maar je kan vaak studiepunten mee verdienen, het staat goed op je CV en je leert nieuwe medestudenten kennen. Als ambassadeur neem je deel aan promo-activiteiten binnen en buiten de hogeschool. Je helpt bijvoorbeeld mee tijdens de Open Dagen om aankomende studenten te woord te staan en rond te leiden of je geeft voorlichtingspresentaties om te vertellen over jouw ervaring als student. Aanmelden kan via SAT@hhs.nl.  

Meer weten?

Tip 14 | Geef aan hoe we kunnen helpen als je een ondersteuningsvraag hebt

Kun jij wel een beetje hulp bij het studeren gebruiken? Bijvoorbeeld omdat je dyslectisch bent of ADHD hebt? Of misschien omdat je sport op topniveau?

Studeren met een functiebeperking

De Haagse heeft allerlei voorzieningen en aanpassingen om studeren met een functiebeperking mogelijk te maken. Om goed van start te gaan, maak je zo snel mogelijk een afspraak met de studentendecaan van jouw opleiding. Samen bekijken jullie welke voorzieningen en aanpassingen nodig zijn om studeren voor jou mogelijk of makkelijker te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan extra tijd bij het maken van tentamens, extra begeleiding, maar ook aan een speciaal ingerichte rustruimte. 

Topsport

Als topsporter heb je misschien vragen over hoe jij jouw sport combineert met je studie. Ook hiervoor kun je terecht bij de studentendecaan. Hij/ zij kan je helpen met het aanvragen van speciale studiefaciliteiten zoals het volgen van lessen op afstand.

Studentennetwerk

De Haagse heeft ook een netwerk van en voor studenten dat opkomt voor de belangen van studenten met een functiebeperking. Je kan ze bereiken via disabilitynetwork@hhs.nl.

Meer weten?

Student in gesprek illustratie

Tip 15 | Maak gebruik van de hulplijnen

Dipje. Twijfels. Ziekte. Of iets anders. Door allerlei oorzaken gaat studeren soms even niet vanzelf. Dan heb je wellicht een luisterend oor nodig, hulp of gewoon advies. Ook daarvoor kan je terecht op De Haagse.

Studentendecaan en –psycholoog

Tijdens je opleiding kunnen er soms dingen spelen, thuis of in je studie, waar je even niet zelf uitkomt. Het kan ook zijn dat je studievertraging oploopt, door ziekte of omdat je mantelzorger bent. Of misschien heb je vragen over je studiefinanciering of geldzorgen. In deze en andere gevallen ben je welkom bij je studentendecaan.

Met meer persoonlijke problemen kan je terecht bij een studentenpsycholoog.

Vertrouwenspersoon

Als je tijdens je opleiding te maken krijgt met ongewenst gedrag, dan kan je terecht bij een van onze vertrouwenspersonen. Met de vertrouwenspersoon zoek je naar manieren om aan een oplossing te werken.

Study & Career Center

Stel dat je tijdens je studie ontdekt dat je liever een andere opleiding volgt. Dan kunnen de studiekeuzeadviseurs je helpen een andere studie- en beroepsrichting te bepalen. Ze kunnen je testen, maar ook een persoonlijk gesprek met een van de adviseurs is mogelijk.

Stagepunt – voor gelijke stagekansen

Heb jij moeite om een stage te vinden, ook al zet je je 100% in? Het Stagepunt is er om jou te helpen. Mail naar stagepunt@hhs.nl of loop vrijblijvend bij ze langs voor tips. Je vindt het Stagepunt in de Innovation Playground-rechts in het hoofdgebouw.

Meer weten?

Tip 16 - Weet waar je terecht kunt met vragen

Als alles nieuw is heb je vast vragen, dan is het handig om te weten bij wie je terecht kunt.

Jouw opleiding

Met vragen over je studie, planning, het curriculum of meer persoonlijke omstandigheden, kun je terecht bij jouw studieloopbaanbegeleider. Vragen over cijfers, roosters, inschrijving voor toetsen stel je bij de Frontoffice van jouw faculteit.

Student Services Desk

Hier kun je terecht met al je vragen over Student Services op de hogeschool; inschrijving, toelating, collegegeld, studiekeuze, (internationale) beurzen, studentendecanen en –psychologen. Je vind de Student Services Desk in het hoofdgebouw op de eerste etage in Ovaal 1.10.

Loket Rechtsbescherming

Stel: tijdens je studie ben je van mening dat je bent benadeeld door een besluit. In zo’n geval kan je een bezwaar, beroep of klacht sturen naar Loket Rechtsbescherming. Uiteraard hoef je bij een meningsverschil niet direct een beroeps- of bezwaarprocedure te beginnen. Praten met degene die het besluit heeft genomen kan vaak al tot een oplossing leiden.

Ombudsfunctionaris voor studenten

Als je een beroep of bezwaar hebt ingediend bij het Loket Rechtsbescherming, dan kun je een beroep doen op de ombudsfunctionaris. De ombudsfunctionaris kan je bijstaan, je vragen beantwoorden en bemiddelen.

Frontoffice FZ&IT

Vragen over je studentenaccount, Campuscard, printen en kopiëren of het lenen van IT-middelen? Daarvoor kun je terecht bij de Frontoffice FZ&IT. In het hoofdgebouw in het Ovaal op de eerste etage (1.69), in Delft op de begane grond (D0.116), in Zoetermeer op de eerste etage (DIF1.01) en op de Sportcampus op de eerste etage (D1.292).

Check ook TIP 15: Maak gebruik van de hulplijnen.

Meer weten?

Tip 17 - Vind jouw studenten community

Op De Haagse vind je studenten uit alle delen van de wereld. Wil je naast je studiegenoten ook mensen van andere opleidingen leren kennen? Dan kun je natuurlijk lid worden van een studentenvereniging (zie tip 7) maar ook op de hogeschool zijn er mogelijkheden genoeg!

CarE Network

CarE is een netwerk van Caribisch Nederlandse studenten die elkaar ondersteunen bij uitdagingen zoals heimwee en de Nederlandse taal en cultuur. Wil je in contact komen met CarE? Stuur een mailtje naar: CarE@hhs.nl of volg ze op Insta:@care_hhs.

Medezeggenschap

Wil je meepraten en meebeslissen over belangrijke ontwikkelingen en het beleid van de hogeschool? Dan is de medezeggenschap misschien iets voor jou. Je kunt bijvoorbeeld student-lid worden van de opleidingscommissie of van de faculteitsraad.

S.N.A.P. studenten support netwerk

S.N.A.P. (Student-led Network for Assault Protection) creërt bewustwording over consent, intimidatie, omstander interventie en misbruik. S.N.A.P. biedt ondersteuning aan studenten die behoefte hebben aan een vertrouwelijke uitlaatklep, van student tot student. Wil jij met ze in gesprek? Dat kan via sasn.hhs@gmail.com.

Studentenpanel

Meedenken met De Haagse Hogeschool én een Bol.com-tegoedbon verdienen? Word lid van ons studentenpanel!  

  • Word lid van het grootste panel van De Haagse Hogeschool 
  • Beïnvloed de toekomst van De Haagse Hogeschool 
  • Spaar met je deelname punten voor Bol.com-bonnen 

Meer weten? 

Tip 18 - Werk aan je skills

Wil jij werken aan je vaardigheden? Dat kan! De Haagse Hogeschool heeft een breed aanbod van trainingen en workshops voor studenten op allerlei onderwerpen. Èn het is nog gratis ook…

Persoonlijke ontwikkeling

Iedereen heeft wel iets waar hij aan wil werken. Misschien ben jij iemand die alles op het laatste moment moet doen omdat je het te lang voor je uitgeschoven hebt, of zou je wel een beetje assertiever willen zijn? Volg dan één van de workshops zoals 'Zeker Spreken' of 'Mindfullness'. Helemaal gratis. Je kunt je online opgeven op het serviceplein op het Studentennet.

Taalpunt

Het Taalpunt is dé plek waar je terechtkunt als je je Nederlandse taalvaardigheid wilt versterken. Er is een spreekuur, er zijn workshops en een website met uitleg, oefeningen en handige tools waarmee je direct zelf aan de slag kunt.

Schrijfcentrum

Werk je aan een schrijfopdracht voor je opleiding en kun je hulp gebruiken? Bij het Schrijfcentrum van De Haagse kun je een afspraak maken met een schrijfcoach. De schrijfcoach kijkt met je mee naar je tekst en stelt vragen, waardoor je leert en verder kunt. De schrijfcoach helpt je met de structuur van je tekst, met het formuleren van hoofd- en deelvragen en met de formulering.

Study & Career Centre

Twijfel je of je de juiste studie hebt gekozen of weet je gewoon niet zo goed wat je wilt? Het Study & Career Centre biedt workshops & trainingen om uit te vinden wat het beste bij jou past.

Meer weten?

Tip 19 - Check regelmatig wat er te doen is bij The Lighthouse

Wist je dat De Haagse een eigen debatcentrum heeft? Het hele jaar door staan er exposities, filmfestivals, debatten en lezingen op de agenda. The Lighthouse organiseert deze activiteiten het liefst samen met studenten, docenten en onderzoekers. Activiteiten die je aan het denken zetten en die het gesprek op gang brengen over maatschappelijke en politieke vraagstukken, de wereld en de toekomst.

De evenementen van The Lighthouse vinden vooral plaats op en rond het centrale plein van het hoofdgebouw. Aan dit plein vind je naast de Aula de Speakers’ Corner, de Innovation Playground en de ruimte grenzend aan Café WEST75. Alle activiteiten zijn gratis en open voor àlle studenten van De Haagse, dus ook als je studeert in Delft, Zoetermeer of op onze locatie in het Zuiderpark! Check Lighthouse.

Illustratie telefoon

Tip 20 | Volg De Haagse op de socials

Wil je, naast je eigen klas, De Haagse beter leren kennen? Volg ons dan op Facebook, Instagram en TikTok. 

We laten je zien wat studenten en medewerkers allemaal doen op en buiten de hogeschool. Ook geven studenten een inkijkje in hun studentenleven en kan je ontdekken welke evenementen we organiseren. 

Bijna alle opleidingen van De Haagse hebben ook een eigen Instagram account. En wil je meer weten over (sport)activiteiten en studentenevents op De Haagse? Volg dan ook de socials van Campus Student Life & Sports @campushhs. 
 
Ben je zelf actief op social media en heb je toffe ideeën? En wil je meedenken over de invulling van onze social media of een take-over doen op Instagram? Stuur dan een berichtje met jouw contactgegevens naar nieuws@hhs.nl

Meer weten?

Tip 21 - Denk internationaal

Steeds meer studenten volgen een gedeelte van hun opleiding in het buitenland of bij een internationale organisatie in Nederland. Als jij het vliegtuig wilt pakken om het internationale avontuur te beleven, dan kan dat. 

Buitenlandse stages 

Stagelopen of (af)studeren in het buitenland is avontuurlijk en verbreedt je horizon. Bovendien staat een periode in een ander land mooi op je CV. Je opleiding kan je informeren over de mogelijkheden van een minor of een (afstudeer)stage in het buitenland. Ons International Office kan je helpen zo’n internationale ervaring voor te bereiden. Je kan er namelijk terecht voor informatie over het aanvragen van een beurs en verzekeringen. 

Internationale medestudenten 

Ook als je heel je studie in Nederland blijft, kan je nog steeds je horizon verbreden. Want op De Haagse hebben we studenten uit meer dan 140 landen. Maak internationale vrienden en leer elkaars achtergrond kennen. Wie weet hou je er nog een leuk vakantieadresje aan over! Je kan natuurlijk ook aansluiten bij een internationale studentenvereniging als Interaccess.
 
Het International Office vind je bij de Student Services desk in Ovaal 1.10, op de hoofdvestiging. 

Meer weten?

Tip 22 - Lees dit nog eens door

We begrijpen dat je misschien nog wel wat meer vragen hebt. Over dingen die niet meteen met je studie te maken hebben, maar waarvan het wel fijn is om het antwoord te weten. Dus die informatie geven we je graag nog even mee. 

Vakanties 

Er zijn twee periodes waarin je echt vakantie hebt. Namelijk de zomer- en kerstvakantie. Alle andere vakanties die je hiervoor vrij had, zoals de herfstvakantie, zijn wel lesvrije weken. Hou er rekening mee dat je deze tijd nodig hebt om te studeren voor je tentamens of om projecten af te maken. Je kan in die periode gewoon gebruikmaken van de bibliotheek of studieruimtes. 

Locaties 

De Haagse heeft vier verschillende locaties: de hoofdvestiging aan het Johanna Westerdijkplein, de Sportcampus in het Zuiderpark, vestiging Delft en vestiging Zoetermeer. Wil je weten hoe je er komt? Check dan van tevoren je route. Dan weet je ook tot hoe laat je ’s morgens kan snoozen. 

Moeilijke woorden 

BSA, ECTS, Major, Minor en OER. Gaat er niet direct een belletje rinkelen bij het lezen van deze codetaal? Wees gerust want dat horen we vaker. Gelukkig hebben we een mooi online overzicht gemaakt waar alles staat uitgelegd. Dit kan je op je gemak doorlezen zodat je niet ineens denkt: ‘Waar hebben deze mensen het over!?’ 

Heb je na het lezen het antwoord op je vraag niet gevonden? Loop eens langs bij de Student Services Desk in het hoofdgebouw. Je vindt de desk in Ovaal 1.10. 

Meer weten?

Tip 23 - Favorieten

Onze laatste tip: voeg deze pagina toe aan je favorieten, zodat je snel weer bij de tips bent als je ze nodig hebt!

En heb je nog een tip voor ons? Altijd welkom! Stuur je tip naar campus@hhs.nl

Proef de sfeer

Een leuke studententijd beleven in Den Haag en Delft? Bekijk de video om alvast sfeer te proeven van de stad, het strand en activiteiten binnen en buiten De Haagse Hogeschool.

Neem een kijkje

Wil jij een kijkje nemen op onze vestigingen zonder dat je er echt bent? Dan is dit filmpje een goed alternatief! Bekijk de verschillende faciliteiten en studieplekken.

Onze locaties

Klik hieronder op jouw locatie, daar vind je het adres zodat jij alvast je route kan checken. Misschien kan je wel langer snoozen dan je denkt.