Centre of Expertise Cyber Security

DurableCASE: robotvoertuigen in de agrosector

Een groot aantal partijen, waaronder De Haagse Hogeschool via het lectoraat Network & Systems Engineering van het CoECS, gaat de komende jaren samen aan de slag om oplossingen te ontwikkelen voor samenwerkende robotvoertuigen in de agrosector. Op 1 oktober 2019 vond hiervoor de aftrap plaats van project DurableCASE. DurableCASE staat voor Durable Cooperative Agrobotics Systems Engineering.

Partners

In totaal 24 partners slaan in DurableCASE de handen ineen, waaronder boeren, machinebouwers, leveranciers van technologie en software gereedschappen en een aantal kennisinstellingen. DurableCASE is een RAAK PRO project, gesteund door NRPO SIA. Het heeft een looptijd van 4 jaar.

Rol lectoraat

Het lectoraat Network & Systems Engineering Cyber Security is vanuit het CoECS als kennispartner betrokken bij DurableCASE. Zij levert o.a. ondersteuning bij het opstellen van vereisten en het architectuurontwerp (security), security-by-design, neemt deel in de werkgroep Software Development Environment (SDE) en draagt bij aan security validatie.

DurableCASE overview