Process & Food Technology - Engels - 4 jaar - Voltijd

De opwarming van de aarde beperken: dat is het doel voor het jaar 2100. Dat hebben we samen afgesproken in het Akkoord van Parijs. Ambitieus? Absoluut. Onmogelijk? Zeker niet! Steeds meer bedrijven gaan met klimaatverandering aan de slag. Ze produceren efficiënter en milieuvriendelijker en richten zich op duurzame voeding en gebruiksproducten. Jij barst van de ideeën over duurzaamheid. En je hebt een wiskundeknobbel en een voorliefde voor natuur- en scheikunde. Dat komt bij de Engelstalige opleiding Process and Food Technology (PFT) goed van pas.

Kom kijken of het klikt

Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.

 • Stel je vragen op onze social media
  Heb je nog vragen over de opleiding? Vuur ze digitaal af op onze studenten via WhatsApp, Instagram of YouTube.

 • Online meelopen bij de opleiding? Kom kijken of het klikt!
  Een dag proefstuderen is een prima middel om te weten te komen of het klikt tussen jou en de opleiding. Met deze digitale variant van proefstuderen via Instagram of YouTube ontdek je dat ook. Schrijf je nu in. 

 • Twijfel je of deze opleiding bij je past? Klik hier voor een studiekeuzegesprek
  Je voert dat gesprek met een van onze studiekeuzeadviseurs. Hij kan je ook uitnodigen voor een studiekeuzetest als je dat wilt. Wij geven je graag helderheid.

Studenten aan het woord

Je kan niet anders dan gewoon Engels spreken. Iedereen zit in hetzelfde schuitje.

Assia Aouichi

Over Engels spreken

Kanyanat Piwmao

Over haar studiekeuze

Assia Aouichi

Over nieuwsgierig zijn

Sleep opzij

Toelatingseisen

Process and Food Technology 4 jaar, 2020-2021

De Engelstalige opleiding Process and Food Technology heeft een 4-jarig én een 3-jarig programma. Wil je het 4-jarige programma volgen? Dan heb je een havo-middelbareschooldiploma nodig, of een gelijkwaardig buitenlands diploma. Het is een vereiste dat je je Engels goed beheerst. Ook houd je van wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Goede cijfers voor die vakken komen van pas tijdens de colleges en de praktijkopdrachten.

Handig: de app Prapp. Hiermee check je of deze opleiding iets voor jou is. De app is in het Nederlands, dus klik op Chemische Technologie; de Nederlandstalige versie van de 4-jarige opleiding Process and Food Technology.
HAVO
N&G
N&T
C&M
E&M
VWO
N&G
N&T
C&M
E&M
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Kijk wat in jouw situatie geldt

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

 • Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
 • Een Europees of International Baccalaureate diploma

Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding Process & Food Technology heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om de opleiding succesvol te doorlopen, moet je goed zijn in wiskunde, natuurkunde, scheikunde en (micro)biologie. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

7 november 2020

Open Dag

Tijdens onze Open Dag neem je een kijkje op De Haagse Hogeschool.
Je kunt een presentatie bijwonen over de opleiding, je ontmoet studenten, docenten en ons eigen team van studieadviseurs.
Onze studenten kunnen je alles vertellen over de sfeer bij de opleiding, de inhoud van de opleiding en de projecten die ze uitvoeren zoals het brouwen van bier, maken van kaas en het bouwen van een waterzuiveringsinstallatie. Ook vertellen we je over de vele mogelijkheden die je hebt na je opleiding. Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Process & Food Technology - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan