Process & Food Technology - Engels - 4 jaar - Voltijd

De opwarming van de aarde beperken: dat is het doel voor het jaar 2100. Dat hebben we samen afgesproken in het Akkoord van Parijs. Ambitieus? Absoluut. Onmogelijk? Zeker niet! Steeds meer bedrijven gaan met klimaatverandering aan de slag. Ze produceren efficiënter en milieuvriendelijker en richten zich op duurzame voeding en gebruiksproducten. Jij barst van de ideeën over duurzaamheid. En je hebt een wiskundeknobbel en een voorliefde voor natuur- en scheikunde. Dat komt bij de Engelstalige opleiding Process and Food Technology (PFT) goed van pas.

Studenten aan het woord

Je kan niet anders dan gewoon Engels spreken. Iedereen zit in hetzelfde schuitje.

Assia Aouichi

Over Engels spreken

Kanyanat Piwmao

Over haar studiekeuze

Assia Aouichi

Over nieuwsgierig zijn

Sleep opzij

Toelatingseisen

Process and Food Technology 4 jaar, 2019 – 2020

De Engelstalige opleiding Process and Food Technology heeft een 4-jarig én een 3-jarig programma. Wil je het 4-jarige programma volgen? Dan heb je een havo-middelbareschooldiploma nodig, of een gelijkwaardig buitenlands diploma. Het is een vereiste dat je je Engels goed beheerst. Ook houd je van wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Goede cijfers voor die vakken komen van pas tijdens de colleges en de praktijkopdrachten.

Handig: de app Prapp. Hiermee check je of deze opleiding iets voor jou is. De app is in het Nederlands, dus klik op Chemische Technologie; de Nederlandstalige versie van de 4-jarige opleiding Process and Food Technology.
HAVO
N&G
N&T
C&M
E&M
VWO
N&G
N&T
C&M
E&M
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het meest geschikte profiel om de opleiding Process and Food Technology te kunnen volgen is N&T.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding Process & Food Technology heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om de opleiding succesvol te doorlopen, moet je goed zijn in wiskunde, natuurkunde, scheikunde en (micro)biologie. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010? Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving (CSI) via het contactformulier.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

3 april 2020

Open Dag

Tijdens onze Open Dag neem je een kijkje op De Haagse Hogeschool.
Je kunt een presentatie bijwonen over de opleiding, je ontmoet studenten, docenten en ons eigen team van studieadviseurs.
Onze studenten kunnen je alles vertellen over de sfeer bij de opleiding, de inhoud van de opleiding en de projecten die ze uitvoeren zoals het brouwen van bier, maken van kaas en het bouwen van een waterzuiveringsinstallatie. Ook vertellen we je over de vele mogelijkheden die je hebt na je opleiding.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Process & Food Technology - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan