Process & Food Technology - Engels - 4 jaar - Voltijd

De opwarming van de aarde beperken: dat is het doel voor het jaar 2100. Dat hebben we samen afgesproken in het Akkoord van Parijs. Ambitieus? Absoluut. Onmogelijk? Zeker niet! Steeds meer bedrijven gaan met klimaatverandering aan de slag. Ze produceren efficiënter en milieuvriendelijker en richten zich op duurzame voeding en gebruiksproducten. Jij barst van de ideeën over duurzaamheid. En je hebt een wiskundeknobbel en een voorliefde voor natuur- en scheikunde. Dat komt bij de Engelstalige opleiding Process and Food Technology (PFT) goed van pas.

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.

 • Stel je vragen op onze social media
  Heb je nog vragen over de opleiding? Vuur ze digitaal af op onze studenten via WhatsApp, Instagram of YouTube.

 • Online meelopen bij de opleiding? Kom kijken of het klikt!
  Een dag proefstuderen is een prima middel om te weten te komen of het klikt tussen jou en de opleiding. Met deze digitale variant van proefstuderen via Instagram of YouTube ontdek je dat ook. Schrijf je nu in. 

 • Twijfel je of deze opleiding bij je past? Klik hier voor een studiekeuzegesprek
  Je voert dat gesprek met een van onze studiekeuzeadviseurs. Hij kan je ook uitnodigen voor een studiekeuzetest als je dat wilt. Wij geven je graag helderheid.

Studenten aan het woord

Kanyanat Piwmao

Over haar studiekeuze

Je kan niet anders dan gewoon Engels spreken. Iedereen zit in hetzelfde schuitje.

Assia Aouichi

Over Engels spreken

Omid Ziai

Over lievelingsvakken

Sleep opzij

Toelatingseisen

Process and Food Technology 4 jaar, 2022-2023

De Engelstalige opleiding Process and Food Technology heeft een 4-jarig én een 3-jarig programma. Wil je het 4-jarige programma volgen? Dan heb je een havo-, vwo- of mbo-4 diploma nodig, of een gelijkwaardig buitenlands diploma. Het is een vereiste dat je je Engels goed beheerst. Ook houd je van wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Goede cijfers voor die vakken komen van pas tijdens de colleges en de praktijkopdrachten.

Denk je dat een hbo-opleiding in applied science iets voor jou is? Doe de test en kijk of er een match is.

HAVO
N&G
N&T
C&M
E&M
VWO
N&G
N&T
C&M
E&M
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Kijk wat in jouw situatie geldt

Als je geen Nederlandse vooropleiding hebt, zul je in veel gevallen een taaltoets aan moeten leveren. Afhankelijk van het soort diploma en waar het diploma is behaald kan het zijn dat je vrijstelling krijgt. Op onze toelatingseisen pagina kan je meer informatie vinden.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation Programme – bij The Hague Pathway College
Heb je hulp nodig met je Engels? Als je nog niet het juiste Engels niveau hebt dat nodig is voor de bachelor- of masteropleiding die je zou willen doen, kun je je inschrijven voor het English Academic Preparation Programme. Na succesvolle afronding van het programma ben je niet alleen klaar voor een bachelor- of masteropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool. 

Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding Process & Food Technology heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om de opleiding succesvol te doorlopen, moet je goed zijn in wiskunde, natuurkunde, scheikunde en (micro)biologie. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Deze opleiding biedt op dit moment geen online meelopen aan

13 november 2021

Open Dag

Kom naar ons toe op zaterdag 13 november tussen 10.00 en 15.00 uur en maak kennis met onze docenten, studenten en locaties. Onze Open Dag staat in het teken van ontmoeten, doen en kijken of De Haagse het voor jou heeft.

Online sessies
Start jouw Open Dag alvast online! In de week van 8 t/m 12 november worden door bijna alle opleidingen dagelijks online sessies aangeboden waar je vrijblijvend aan deel kan nemen. Door zo’n sessie (of meerdere) te volgen, bereid je je optimaal voor op je Open Dag bezoek van zaterdag 13 november.

Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.

16 december 2021

Proefstuderen

 In het studiejaar 2021-2022 zullen er weer Proefstudeerdagen georganiseerd worden.

Meelopen

In het studiejaar 2021-2022 zullen er weer meeloopdagen georganiseerd worden door de opleidingen.

Evenementen

 1. 13 november 2021
  Bezoek onze Open Dag
 2. 16 december 2021
  Proefstuderen
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Process & Food Technology - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan