Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Wil je effectief kunnen adviseren, begeleiden en sturen in een veranderende organisatie? In deze module wordt de basis gelegd om te adviseren met effect.

Je leert je rol in te nemen als adviseur of leidinggevende en krijgt daartoe een theoretisch fundament en handvatten voor de praktijk. Daarbij ontwikkel je je persoonlijk profiel als professional en adviseur. Ook in het kader van loopbaanoriëntatie kan deze module praktische betekenis hebben.

Deze module is afkomstig uit de volledige post-hbo-opleiding Advies & Verandermanagement. Wil je na afloop verder studeren? Dan krijg je vrijstelling voor deze module en kun je de volledige opleiding afronden.

Toelatingseisen

Toelatingscriteria

Om goed toegerust deze module te kunnen volgen, heb je een werk- en denkniveau op hbo-niveau en minimaal 4 jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

  1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
  2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
  3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
  4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum28 november 2024
Duur2 maanden
Lessen28 en 29 november 2024, 13 december 2024, 10 en 24 januari 2025, 7 februari 2025
Tijdsinvestering10 uur per week (circa 7 uur zelfstudie)
Kosten in één keer€ 2.995
Boekengeld€ 75

* Over deze module hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze module integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de module Adviseren als tweede beroep komen de volgende onderwerpen aan bod:

Onderwerpen
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:

  • krijg je een waardevol deelnamecertificaat van De Haagse Hogeschool.
  • kun je op beleids- en operationeel niveau als adviseur en/of als verandermanager een essentiële rol spelen in elke verandersituatie binnen jouw organisatie;
  • ben je binnen jouw organisatie een deskundige gesprekspartner op het gebied van verandervraagstukken.