Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Organisaties zijn vrijwel continu in ontwikkeling. Innovaties en veranderingen volgen elkaar snel op en de 
begeleiding hiervan is complex en vraagt om specifieke scholing. 

De post HBO Organisatie Coaching biedt je een goede basis om medewerkers, groepen en organisaties te begeleiden 
bij ontwikkel- en verandervraagstukken. Je maakt kennis met verschillende co-creatieve methoden en leert deze toe te passen.

Je ontwikkelt de kennis, kunde en vaardigheid om stakeholders te begeleiden bij integrale vraagstukken als 
visievorming, strategieontwikkeling (fit for future), transformatie, cultuur- en organisatieverandering, procesontwerp, samenwerking en innovatie.

Veranderen en ontwikkelen gaat niet vanzelf. Dit betekent ook iets voor jou als begeleider, je gaat naar 'de plek der moeite'. 
Waarbij je je eigen overtuiging over wat wel en niet werkt moet durven loslaten, je moet de confrontatie willen en durven aangaan met houding en gedrag in de organisatie, met je opdrachtgever maar vooral ook met jezelf (Wierdsma).

In de Post HBO organisatie coaching leer je om authentiek, met zelfvertrouwen en beheersing een veilige leeromgeving te creëren waarin je samen met betrokkenen werkt aan organisatieontwikkeling.

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om toegelaten te worden tot de post HBO opleiding Organisatie Coaching dienen kandidaten werk- en denkniveau te hebben op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Iets voor jou?

De post HBO Organisatie Coaching is een opleiding voor iedereen die zich met veranderen,  innoveren en ontwikkelen van organisaties bezighoudt of wil houden. Voor change agents zoals consultants, agile-lean professionals, verandermanagers, managers, hr-functionarissen, professioneel begeleiders en opleiders. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • Je wilt je ontwikkelen tot facilitator voor beter samenwerken, leren en innoveren.
 • Je wilt onderzoekend veranderen, mét mensen in plaats van óver mensen.
 • Je wilt leren hoe je een interactief ontwikkel- en/of verandertraject ontwerpt en uitvoert.
 • Je wilt handen en voeten geven aan co-creatie, zelfsturing en organisatieleren.
 • Je wilt het leer- en innovatievermogen vergroten voor een wendbare organisatie.
 • Met het behalen van het diploma van de post HBO Organisatie Coaching kan je instromen in het tweede jaar van de Master Organisatie Coaching. Dit is een NVAO-erkende opleiding met de titel Master of Arts.

De omgeving stelt steeds weer nieuwe en andere eisen aan organisaties. Dit maakt het complexer en steeds lastiger om de interne organisatie in te richten en medewerkers mee te nemen in de continue veranderingen.  

Een uitdaging voor jou als organisatiecoach, een rol waar jij je grondig op voorbereidt. Daarvoor biedt De Haagse Hogeschool Pro de Post HBO Organisatie Coaching. 

Als organisatiecoach help je ondernemingen en instellingen beter te functioneren en te presteren door gezamenlijk te leren, te veranderen en te innoveren. En jij weet: dat vraagt niet om standaardoplossingen maar om maatwerk. Maatwerk dat jij kunt leveren. Gedurende het één-jarige opleidingstraject ontwikkel jij je tot een deskundige facilitator om alle belanghebbenden lerend te laten samenwerken aan complexe vraagstukken. Een organisatiecoach die organisaties beter maakt, hoe weerbarstig de praktijk vaak ook is.

 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum2 september 2024
Duur12 maanden
Lessen1x per maand lesdagen op maandag en dinsdag, en 1x per maand een online Learning Community op maandagmiddag
Tijdsinvestering14 tot 18 uur per week
Kosten in één keer€ 10.995
Kosten in termijnen€ 11.495
Boeken€ 800

* Over deze post HBO hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze master integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de post-hbo Organisatie Coaching komen de volgende onderwerpen aan bod:

Beschrijving
Methoden
VUCA
Begeleiding
Werkvormen

Blended Learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

Een oplossing op maar
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

LVSC erkenning

De opleiding Organisatie Coaching is bekroond met de LVSC erkenning. Na het succesvol afronden van deze gedegen en kwalitatieve opleiding is het mogelijk je te laten registreren bij LVSC als Registercoach.

LVSC logo overleg twee personen

Het resultaat

Zodra je deze post HBO succesvol hebt afgerond:

 • krijg je het diploma post HBO Organisatie Coaching;
 • kun je je registreren als organisatiebegeleider bij de beroepsvereniging LVSC;
 • kun je het verschil maken door complexe veranderprocessen succesvol te begeleiden;
 • kun je leidinggeven aan zo’n veranderproces;
 • ben je op strategisch en operationeel niveau een deskundige gesprekspartner voor beleidsmakers en bestuurders die een veranderproces willen doorvoeren;
 • kan je instromen in het tweede jaar van de Master Organisatie Coaching. Dit is een NVAO-erkende opleiding met de titel Master of Arts.