Vragen?

Neem contact op

Introductie

Organisaties zijn vrijwel continu in ontwikkeling. Innovaties en veranderingen volgen elkaar snel op en de 
begeleiding hiervan is complex en vraagt om specifieke scholing. 

De post HBO Organisatie Coaching biedt je een goede basis om medewerkers, groepen en organisaties te begeleiden 
bij ontwikkel- en verandervraagstukken. Je maakt kennis met verschillende co-creatieve methoden en leert deze toe te passen.

Je ontwikkelt de kennis, kunde en vaardigheid om stakeholders te begeleiden bij integrale vraagstukken als 
visievorming, strategieontwikkeling (fit for future), transformatie, cultuur- en organisatieverandering, procesontwerp, samenwerking en innovatie.

Veranderen en ontwikkelen gaat niet vanzelf. Dit betekent ook iets voor jou als begeleider, je gaat naar 'de plek der moeite'. 
Waarbij je je eigen overtuiging over wat wel en niet werkt moet durven loslaten, je moet de confrontatie willen en durven aangaan met houding en gedrag in de organisatie, met je opdrachtgever maar vooral ook met jezelf (Wierdsma).

In de Post HBO organisatie coaching leer je om met authentiek, met zelfvertrouwen en beheersing een veilige leeromgeving te creëren waarin je samen met betrokkenen werkt aan organisatieontwikkeling.

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om toegelaten te worden tot de post HBO opleiding Organisatie Coaching dienen kandidaten werk- en denkniveau te hebben op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Iets voor jou?

De post HBO Organisatie Coaching is een opleiding voor iedereen die zich met veranderen,  innoveren en ontwikkelen van organisaties bezighoudt of wil houden. Voor change agents zoals consultants, agile-lean professionals, verandermanagers, managers, hr-functionarissen, professioneel begeleiders en opleiders. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

 • Je wilt je ontwikkelen tot facilitator voor beter samenwerken, leren en innoveren.
 • Je wilt onderzoekend veranderen, mét mensen in plaats van óver mensen.
 • Je wilt leren hoe je een interactief ontwikkel- en/of verandertraject ontwerpt en uitvoert.
 • Je wilt handen en voeten geven aan co-creatie, zelfsturing en organisatieleren.
 • Je wilt het leer- en innovatievermogen vergroten voor een wendbare organisatie.
 • Met het behalen van het diploma van de post HBO Organisatie Coaching kan je instromen in het tweede jaar van de Master Organisatie Coaching. Dit is een NVAO-erkende opleiding met de titel Master of Arts.

De omgeving stelt steeds weer nieuwe en andere eisen aan organisaties. Dit maakt het complexer en steeds lastiger om de interne organisatie in te richten en medewerkers mee te nemen in de continue veranderingen.  

Een uitdaging voor jou als organisatiecoach, een rol waar jij je grondig op voorbereidt. Daarvoor biedt De Haagse Hogeschool Pro de Post HBO Organisatie Coaching. 

Als organisatiecoach help je ondernemingen en instellingen beter te functioneren en te presteren door gezamenlijk te leren, te veranderen en te innoveren. En jij weet: dat vraagt niet om standaardoplossingen maar om maatwerk. Maatwerk dat jij kunt leveren. Gedurende het één-jarige opleidingstraject ontwikkel jij je tot een deskundige facilitator om alle belanghebbenden lerend te laten samenwerken aan complexe vraagstukken. Een organisatiecoach die organisaties beter maakt, hoe weerbarstig de praktijk vaak ook is.

 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum

4 september 2023

Duur

10 maanden

Lessen

1x per maand lesdagen op maandag en dinsdag, en 1x per maand een online Learning Community op maandagmiddag

Tijdsinvestering

14 tot 18 uur per week

Kosten in één keer

€ 10.995

Kosten in termijnen

€ 11.295

Boeken

€ 800

Meer over de kosten

De kosten voor deze post HBO bedragen € 10.995 (in termijnen: € 11.295). Het boekengeld bedraagt € 800. Over deze post HBO hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze master integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Inhoud van de studie

In de post HBO Organisatie Coaching komen de volgende onderwerpen aan bod:

Werkvormen

Blended Learning

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

Een oplossing op maar

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Zodra je deze post HBO succesvol hebt afgerond:

 • krijg je het diploma post HBO Organisatie Coaching;
 • kun je je registreren als organisatiebegeleider bij de beroepsvereniging LVSC;
 • kun je het verschil maken door complexe veranderprocessen succesvol te begeleiden;
 • kun je leidinggeven aan zo’n veranderproces;
 • ben je op strategisch en operationeel niveau een deskundige gesprekspartner voor beleidsmakers en bestuurders die een veranderproces willen doorvoeren;
 • kan je instromen in het tweede jaar van de Master Organisatie Coaching. Dit is een NVAO-erkende opleiding met de titel Master of Arts.