Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Wil je leren hoe je vormgeeft aan organisatieontwikkeling in je eigen organisatie of die van je opdrachtgever? 

In deze mastermodule leer je over ontwerpprincipes en hoe je gebruik kunt maken van design thinking, actie onderzoek en appreciative inquiry bij het vormgeven van leer- en ontwikkeltrajecten met alle stakeholders.

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om toegelaten te worden tot de module organisatieonderzoek dienen kandidaten werk- en denkniveau te hebben op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum9 december 2024
Duur3 maanden
Lessen

6 lesdagen op locatie van 9.30 – 17.00 uur: maandag 9 december en dinsdag 10 december, maandag 6 januari en dinsdag 7 januari, maandag 3 februari en dinsdag 4 februari

4 Online Learning Communities van 14.00 – 16.30 uur: maandag 16 december, maandag 20 januari, maandag 10 februari, maandag 3 maart 

Tijdsinvestering14 tot 18 uur per week
Kosten€ 3.990
Boekengeld€ 200

*Over deze mastermodule hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de mastermodule Vormgeving aan organisatieontwikkeling komen de volgende onderwerpen aan bod:

Onderwerpen
Werkvormen

Blended learning 

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.  

Een oplossing op maat 

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond: 

 • ga je met meer zelfvertrouwen en met de juiste vaardigheden het gezamenlijke proces van vormgeving aan organisatieontwikkeling in;
 • ken je de theorie en methoden van organisatieontwikkeling;  
 • kun je op organisatieniveau als organisatiecoach een gedegen bijdrage leveren aan het vormgeven aan het organisatieontwikkeltraject en adviseren over de te nemen vervolgstappen;  
 • ben je binnen jouw organisatie een deskundige gesprekspartner en coach op het gebied van complexe organisatievraagstukken;  
 • krijg je een waardevol deelnamecertificaat van De Haagse Hogeschool;  
 • kan je de module verzilveren als microcredential;
 • kan je deze module inbrengen (als vrijstelling) en doorstuderen naar een volwaardige Master of gecertificeerde Post HBO opleiding Organisatie Coaching