Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, biedt opleidingen aan die sterk zijn georiënteerd op de beroepspraktijk. Dat geldt ook voor deze post-hbo-opleiding Individuele Coaching.

Tijdens deze erkende coachopleiding ga je 2 eigen coachtrajecten, van elk 10 uur, professioneel vormgeven. Uniek voor deze opleiding is de ontwikkeling van je eigen persoonlijke coachstijl en het leren reflecteren met een klein groepje studiegenoten onder begeleiding van gecertificeerde supervisoren.

2 trajecten

Je krijgt de opdracht om zelfstandig 2 trajecten vorm te geven waarin je op professionele manier een persoon coacht. Je krijgt alle gelegenheid om de kennis en ervaring die je hebt opgedaan in de colleges en in de intervisie praktisch toe te passen op een coachee. Op deze manier ontwikkel je stapsgewijs een eigen stijl van coaching.

Verbreding

De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, biedt jou de kans om je kennis en vaardigheden te verbreden in andere toepassingen. Als je wilt, kun je de opleiding Individueel Coaching uitbreiden met Teamcoaching en/of Organisatiecoaching. De post-hbo Individuele Coaching van De Haagse Hogeschool Pro is St!R-erkend.

Iets voor jou?

Je bent een professional op hbo-werk- en denkniveau. Het kan zijn dat je teamleider, coach, begeleider, HR-professional, agile/lean-coach, consultant, change agent, verandermanager of studentcoach bent. Je werkt altijd met mensen en wilt graag focussen op de relatie tussen mens en werk. Hoe halen mensen het beste uit zichzelf in hun werkomgeving? Dat is voor jou een belangrijke vraag. Je zoekt een opleiding waarin je je coachingsvaardigheden stevig oefent. Waarin je die ook theoretisch leert onderbouwen. Je wilt daarom een erkende opleiding gaan doen. Die vind je bij De Haagse Hogeschool Pro. De post-hbo-opleiding Individuele Coaching is zeer praktijk- en resultaatgericht, theoretisch goed onderbouwd en erkend door de ST!R, hét onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland.

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om toegelaten te worden tot de post-hbo-opleiding Individuele Coaching dienen kandidaten werk- en denkniveau te hebben op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring (hoeft niet als coach). In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de Inschrijfvoorwaarden.

Waarom deze opleiding?

 • Je hebt de ambitie om het beste uit jezelf en de ander te halen. 
 • Je wilt je ontwikkelen tot een professionele coach.
 • Je wilt resultaatgericht coachen met kennis van ambitie en talenten. 
 • Je wilt een erkende individuele coaching opleiding volgen (ST!R).

Je wilt het beste uit de medewerker halen die optimaal wil functioneren. Je wilt belemmerende overtuigingen die van invloed zijn op het functioneren wegnemen. Je wilt graag de kennis en vaardigheden opdoen om over een gereedschapskist aan coachingstechnieken te bezitten. Je wilt op maat gemaakte gesprekstechnieken leren, zodat je kunt aansluiten op de behoefte van een coachee. Door de registratie bij de ST!R weet je dat je een erkende coachopleiding volgt en daarmee een kwalitatief hoogstaande opleiding met uitstekende docenten.

In de podcast 'Understand what matters' wordt gesproken over het coachingsvak en alles wat daarbij komt kijken.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Donderdag 5 oktober

Bezoek onze voorlichting

Donderdag 5 oktober

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 9 oktober 2023
Duur 5 maanden
Lessen om de week 6 uur op maandag
Tijdsinvestering gemiddeld 12 uur per week
Kosten in één keer € 4.745
Kosten in termijnen € 4.895
Boekengeld circa € 160

Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Inhoud van de studie

In de post-hbo Individuele Coaching komen de volgende onderwerpen aan bod:

Jaar 1
Werkvormen

Blended Learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

  Een oplossing op maat
  Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Het resultaat

  Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:

  • krijg je het post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool; 
  • kun je je met dit diploma laten inschrijven bij de St!R. Je bent dan erkend coach; 
  • kun je doorgaan met de opleiding Teamcoaching of de Master Organisatiecoaching.