Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, biedt opleidingen aan die sterk zijn georiënteerd op de beroepspraktijk. Dat geldt ook voor deze post-hbo-opleiding Individuele Coaching.

Tijdens deze erkende coachopleiding ga je 2 eigen coachtrajecten professioneel vormgeven. Uniek voor deze opleiding is de ontwikkeling van je eigen persoonlijke coachstijl en het leren reflecteren met een klein groepje studiegenoten onder begeleiding van gecertificeerde supervisoren.

2 trajecten

Je krijgt de opdracht om zelfstandig 2 trajecten vorm te geven waarin je op professionele manier een persoon coacht. Je krijgt alle gelegenheid om de kennis en ervaring die je hebt opgedaan in de colleges en in de intervisie praktisch toe te passen op een coachee. Op deze manier ontwikkel je stapsgewijs een eigen stijl van coaching.

Verbreding

De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, biedt jou de kans om je kennis en vaardigheden te verbreden in andere toepassingen. Als je wilt, kun je de opleiding Individueel Coaching uitbreiden met Teamcoaching en/of Organisatiecoaching. 

Iets voor jou?

Je bent een professional op hbo-werk- en denkniveau. Het kan zijn dat je teamleider, coach, begeleider, HR-professional, agile/lean-coach, consultant, change agent, verandermanager of studentcoach bent. Je werkt altijd met mensen en wilt graag focussen op de relatie tussen mens en werk. Hoe halen mensen het beste uit zichzelf in hun werkomgeving? Dat is voor jou een belangrijke vraag. Je zoekt een opleiding waarin je je coachingsvaardigheden stevig oefent. Waarin je die ook theoretisch leert onderbouwen. Je wilt daarom een erkende opleiding gaan doen. Die vind je bij De Haagse Hogeschool Pro. De post-hbo opleiding Individuele Coaching is theoretisch goed onderbouwd en zeer praktijk- en resultaatgericht.

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de post-hbo-opleiding Individuele Coaching dienen kandidaten werk- en denkniveau te hebben op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring (hoeft niet als coach). In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Kosten en startdata

Wat kost de opleiding?

Startdatum23 september 2024
Kosten in één keer*€ 4.745
Kosten in termijnen**€ 4.895
Boekengeldcirca € 220

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

**Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen. Let op: wanneer de opleiding door je werkgever wordt bekostigd kan deze alleen in één keer worden betaald.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Waarom deze opleiding?

 • Je hebt de ambitie om het beste uit jezelf en de ander te halen. 
 • Je wilt je ontwikkelen tot een professionele coach.
 • Je wilt resultaatgericht coachen met kennis van ambitie en talenten. 

Je wilt het beste uit de medewerker halen die optimaal wil functioneren. Je wilt belemmerende overtuigingen die van invloed zijn op het functioneren wegnemen. Je wilt graag de kennis en vaardigheden opdoen om over een gereedschapskist aan coachingstechnieken te bezitten. Je wilt op maat gemaakte gesprekstechnieken leren, zodat je kunt aansluiten op de behoefte van een coachee.

In de podcast 'Understand what matters' wordt gesproken over het coachingsvak en alles wat daarbij komt kijken.

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Werkvormen

Blended Learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bij de opleiding Individuele coaching krijg je naast les in een groep ook nog intervisie. Intervisie is een werkvorm voor reflectie en leren samen met anderen. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een supervisor en van je medestudenten. Intervisie gebeurt in een kleine groep. Er is veel individuele aandacht en ruimte voor verdieping. Tijdens de intervisie staan de eigen leerdoelen, de zogeheten vlieguren als coach en de reflectie hierop centraal. De zes bijeenkomsten voor intervisie sluiten aan op de lesdagen, van 17.30 – 19.30 uur. 

LVSC erkenning

De opleiding Individuele Coaching is bekroond met de LVSC erkenning. Na het succesvol afronden van deze gedegen en kwalitatieve opleiding is het mogelijk je te laten registreren bij LVSC als Registercoach.

LVSC logo overleg twee personen

Jouw tijdsinvestering

De lesdagen voor deze opleiding vinden plaats op maandag tussen 9.30 en 16.30 uur. Verder is er 6 maandagavonden intervisie van 17.30 tot 19.30 uur.

5

maanden

10

lesdagen

12

uur zelfstudie per week

6

avonden intervisie

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Diploma en erkenning

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:

Hulp bij je studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Teamcoaching A proffesional setting between four people in a meetingroom

Teamcoaching

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 5 maanden
Je ontwikkelt je in je werk tot een professionele teamcoach met een eigen stijl, die observeert, analyseert en begeleidt.
Ga naar Organisatie Coaching A meeting between 4 people in a proffesional setting

Organisatie Coaching

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 1 jaar
Na deze deeltijdopleiding heb je een essentiële rol in elke organisatieontwikkeling. Ontdek meer over deze post-hbo.
Ga naar Advies & Verandermanagement Two females having a meeting in a small conference room

Advies & Verandermanagement

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 10 maanden
Word dé deskundige die processen leidt in een veranderende organisatie. Je voegt waarde toe met jouw advies en begeleiding.