Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Wil je leren hoe je anderen kunt ondersteunen in hun ontwikkeling met coachende gesprekstechnieken en -vaardigheden? De mastermodule Coachende Gesprekstechnieken biedt je een praktijkgerichte training, waarbij je de essentiële basisvaardigheden en technieken voor effectieve coach- en begeleidingsgesprekken leert. Denk hierbij aan het stellen van de juiste vragen, actief luisteren en het constructief geven van feedback. 

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om toegelaten te worden tot deze module heb je werk- en denkniveau op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen wijken we hiervan af. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de Inschrijfvoorwaarden.

Waarom deze opleiding?

Je wilt bewust worden van je eigen houding en leren jezelf in te zetten als een instrument om anderen te helpen groeien. Tijdens deze mastermodule ontwikkel je oog voor de context en leer je om te gaan met uitdagende gesprekken. Bovendien krijg je inzicht in het stapsgewijs doorlopen van een coachtraject, van het maken van duidelijke afspraken tot de afronding van een traject.

De mastermodule Coachende Gesprekstechnieken is geschikt voor managers, HR business partners, talent managers, docenten, coaches, consultants, adviseurs en alle andere beroepen waar je anderen helpt of begeleid in hun ondersteuning.

De mastermodule is geaccrediteerd op niveau 7 (master) door de NVAO.

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum23 september 2024
Duur2 maanden
Lessen23 september, 7 oktober, 21 oktober, 4 november & 18 november
Zelfstudie7 uur per week 
TijdsinvesteringGemiddeld 13 uur per week
Kosten in één keer

In 1 keer: € 2.990

In termijnen: € 3.140

Boekengeld € 200
Meer over de kosten

Over deze mastermodule hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

Tijdens de mastermodule Coachende Gesprekstechnieken  pas je de geleerde vaardigheden direct toe in je eigen praktijk en oefen je met coachgesprekken. Met je docenten en medestudenten werk je interactief samen in een digitale leeromgeving. Je ontvangt begeleiding en feedback via intervisie, waardoor je vol vertrouwen de gesprekken kunt voeren na afronding van de training.

In de opleiding vinden wij het belangrijk om het gehele mensbeeld te betrekken, dus het hoofd, hart en handen. Kwaliteit leveren we door te werken vanuit een wetenschappelijke basis (evidence based), waarbij degelijkheid, methodisch werken, reflectie en praktijkgericht onderzoek de bouwstenen van de opleiding vormen. 

De nadruk ligt op praktische toepassing en het verbeteren van je vaardigheden. Veel oefeningen vinden zowel binnen als buiten de lessen plaats, waardoor je zelfvertrouwen in gespreksvoering wordt vergroot. Er is een interactieve samenwerking met docenten en medestudenten, ondersteund door een digitale leeromgeving met lesmateriaal, video's en oefeningen. Belangrijke waarden zoals diversiteit en inclusie worden sterk benadrukt in de opleiding van de Haagse Hogeschool Pro.

Deze mastermodule is in te brengen in vervolgopleidingen tot gecertificeerd Individueel Coach of Team Coach aan de Haagse Hogeschool, waarbij je vrijstelling voor deze module krijgt. Ook is de module als vrijstelling in te brengen bij de Master Organisatie Coaching.

Het programma
Werkvormen

Blended learning 

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro krijg je aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Het resultaat

Wanneer je de mastermodule Coachende Gesprekstechnieken succesvol hebt afgerond:

  • voer je met meer zelfvertrouwen en met de juiste vaardigheden coachende gesprekken;
  • ben je je bewust van je eigen grondhouding en het effect dat dit heeft in gesprekken;
  • ken je de theorie van coaching en het verschil met andere begeleidingsvormen;
  • weet je hoe je stapsgewijs een coachtraject doorloopt, van het maken van duidelijke afspraken tot de afronding van het traject;
  • erken je lastige gesprekssituaties en weet je hoe je hiermee moet omgaan;
  • ben je je bewust van de invloed van context en het systeem waarin je coacht;
  • leer je om de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en het leerproces bij de ander te laten;
  • krijg je een waardevol certificaat van deelname van De Haagse Hogeschool; 
  • kan je deze module inbrengen als vrijstelling bij de post-hbo opleidingen Individuele Coaching en Teamcoaching van de Haagse Hogeschool; 
  • kan je deze module inbrengen als vrijstelling bij de Master Organisatie Coaching van De Haagse Hogeschool.