Vragen?

Neem contact op

Introductie

De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, biedt opleidingen aan die sterk zijn georiënteerd op de beroepspraktijk. Dat geldt ook voor deze post-hbo-opleiding Teamcoaching.

De opleiding kent een stevige basis aan literatuur om theoretische kennis te combineren met het aanleren van vaardigheden door toepassing in casuïstiek en zelfstandig vorm te geven praktijkopdrachten.

Team coachen

Coachingsvaardigheden aanleren in theorie en in de praktijk is een proces van jezelf ontwikkelen als teamcoach. Door het begeleiden van groepsprocessen. Door het observeren en analyseren van de groepsdynamica. Door om te gaan met diversiteit. Door de onder- en bovenstroom te herkennen en te interpreteren. In de opleiding ga je zelfstandig aan de slag met 2 teamcoachtrajecten. Je bespreekt en reflecteert de opdrachten onder de deskundige begeleiding van een gecertificeerd supervisor. In die trajecten krijg je alle gelegenheid om de kennis en ervaring die je hebt opgedaan in de colleges en tijdens de practica toe te passen. Op deze manier ontwikkel je stapsgewijs een eigen stijl: die van een professionele teamcoach.

Verbreding

De Haagse Hogeschool Pro biedt jou de kans om je kennis en vaardigheden te verbreden in andere toepassingen. Als je wilt, kun je de opleiding Teamcoaching uitbreiden met Individueel Coaching en/of Organisatiecoaching. Ook deze opleidingen zijn erkend door de St!R.

Iets voor jou?

Je bent een professional op hbo-werk- en denkniveau. Bijvoorbeeld: teamleider, coach, begeleider, HR-professional, agile/lean-coach, consultant, change agent, verandermanager of studentcoach. Je werkt met teams en wilt interveniëren in samenwerkingsprocessen, zodat het team beter gaat functioneren en beter presteert. Je zoekt een opleiding waarin je je teamcoachingsvaardigheden stevig oefent. Waarin je die ook theoretisch leert onderbouwen. Je wilt daarom een erkende opleiding gaan doen. Die vind je bij De Haagse Hogeschool Pro. De post-hbo-opleiding Teamcoaching is zeer praktijk- en resultaatgericht, theoretisch goed onderbouwd en erkend door de ST!R, hét onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland.

Om goed toegerust aan deze opleiding te beginnen, heb je minimaal 4 jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen is hiervan af te wijken. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om toegelaten te worden tot de post-hbo-opleiding Teamcoaching dienen kandidaten werk- en denkniveau te hebben op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

  • Je wilt de interactie en samenwerking vergroten in jouw team.
  • Je beseft dat een goed team de prestaties van de medewerker én de organisatie verhoogt.
  • Je wilt gedegen theoretische kennis combineren met praktische vaardigheden.
  • Je wilt een gecertificeerde St!R-opleiding volgen.

Hoe kan je als teamcoach een bijdragen leveren aan het beter functioneren van teams? Hoe laat je je team aansluiten op voortdurende verandering waaraan een organisatie onderhevig is? Je ondersteunt en faciliteert het leren van teams. Een goed geolied team is van levensbelang voor een vitale organisatie. Het is de motor van een organisatie en kent een hoog bedrijfseconomische risico. Waar samenwerking succesvol verloopt, kan sprake zijn van een ontwikkeling van zelfsturing naar effectieve samensturing. Wil je leren hoe jij een bedrage kan leveren aan je team of als een teamcoach aan de slag te gaan? Kom het vak leren door je aan te melden voor de post-hbo-opleiding Teamcoaching van De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool.

In de podcast 'Understand what matters' wordt er gesproken over het coachingsvak en alles wat daarbij komt kijken. Bekijk ook de podcast van onze studenten.

Hulp bij studiekeuze

Met onze voorlichtingsactiviteiten helpen we je graag om te ontdekken welke opleiding het best bij jou en jouw (werk)situatie past.
Studenten aan tafel

Kom naar onze online voorlichting

Donderdag 22 juni

Kom naar onze online voorlichting
Donderdag 22 juni

Ben je op zoek naar een studie naast je werk maar twijfel je nog over je keuze? Tijdens onze online informatiesessies helpen we je graag op weg.

Go to Kom naar onze online voorlichting

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 19 september 2023
Duur 5 maanden
Lessen 6 uur per week op dinsdag
Zelfstudie 7 uur per week
Totale tijdsinvestering gemiddeld 13 uur per week
Kosten in één keer € 4.745
Kosten in termijnen € 4.895
Boekengeld € 160

Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Je organisatie kan de kosten van de opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Inhoud van de studie

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Werkvormen

Blended learning

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

 Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van jouw organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Je wordt getoetst op de onderdelen intervisie, portfolio en assessment. Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond:

  • krijg je het post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool;
  • kun je je met dit diploma laten inschrijven bij de St!R. Je bent dan erkend teamcoach;
  • heb je de kennis om teams effectief en professioneel te begeleiden in een snel veranderende omgeving;
  • kun je doorgroeien naar een functie als intern teamcoach. Veel HR-professionals, consultants of adviseurs kiezen ervoor om teamcoach in te zetten als hun specialisatie;
  • kun je doorgaan met de opleiding Individueel Coaching of Organisatiecoaching;