Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, biedt opleidingen aan die sterk zijn georiënteerd op de beroepspraktijk. Dat geldt ook voor deze post-hbo-opleiding Teamcoaching.

De opleiding kent een stevige basis aan literatuur om theoretische kennis te combineren met het aanleren van vaardigheden door toepassing in casuïstiek en zelfstandig vorm te geven praktijkopdrachten.

Team coachen

Coachingsvaardigheden aanleren in theorie en in de praktijk is een proces van jezelf ontwikkelen als teamcoach. Door het begeleiden van groepsprocessen. Door het observeren en analyseren van de groepsdynamica. Door om te gaan met diversiteit. Door de onder- en bovenstroom te herkennen en te interpreteren. In de opleiding ga je zelfstandig aan de slag met 2 teamcoachtrajecten. Je bespreekt en reflecteert de opdrachten onder de deskundige begeleiding van een gecertificeerd supervisor. In die trajecten krijg je alle gelegenheid om de kennis en ervaring die je hebt opgedaan in de colleges en tijdens de practica toe te passen. Op deze manier ontwikkel je stapsgewijs een eigen stijl: die van een professionele teamcoach.

Verbreding

De Haagse Hogeschool Pro biedt jou de kans om je kennis en vaardigheden te verbreden in andere toepassingen. Als je wilt, kun je de opleiding Teamcoaching uitbreiden met Individueel Coaching en/of Organisatiecoaching.

Iets voor jou?

Je bent een professional op hbo-werk- en denkniveau. Bijvoorbeeld: teamleider, coach, begeleider, HR-professional, agile/lean-coach, consultant, change agent, verandermanager of studentcoach. Je werkt met teams en wilt interveniëren in samenwerkingsprocessen, zodat het team beter gaat functioneren en beter presteert. Je zoekt een opleiding waarin je je teamcoachingsvaardigheden stevig oefent. Waarin je die ook theoretisch leert onderbouwen. Je wilt daarom een erkende opleiding gaan doen. Die vind je bij De Haagse Hogeschool Pro.

Om goed toegerust aan deze opleiding te beginnen, heb je minimaal 4 jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen is hiervan af te wijken. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om toegelaten te worden tot de post-hbo-opleiding Teamcoaching dienen kandidaten werk- en denkniveau te hebben op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden.

Waarom deze opleiding?

  • Je wilt de interactie en samenwerking vergroten in jouw team.
  • Je beseft dat een goed team de prestaties van de medewerker én de organisatie verhoogt.
  • Je wilt gedegen theoretische kennis combineren met praktische vaardigheden.

Hoe kan je als teamcoach een bijdragen leveren aan het beter functioneren van teams? Hoe laat je je team aansluiten op voortdurende verandering waaraan een organisatie onderhevig is? Je ondersteunt en faciliteert het leren van teams. Een goed geolied team is van levensbelang voor een vitale organisatie. Het is de motor van een organisatie en kent een hoog bedrijfseconomische risico. Waar samenwerking succesvol verloopt, kan sprake zijn van een ontwikkeling van zelfsturing naar effectieve samensturing. Wil je leren hoe jij een bedrage kan leveren aan je team of als een teamcoach aan de slag te gaan? Kom het vak leren door je aan te melden voor de post-hbo-opleiding Teamcoaching van De Haagse Hogeschool Pro, een onderdeel van De Haagse Hogeschool.

In de podcast 'Understand what matters' wordt er gesproken over het coachingsvak en alles wat daarbij komt kijken. Bekijk ook de podcast van onze studenten.

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 30 januari 2024
Duur 5 maanden
Lessen Om de week 6 uur op dinsdag 
Zelfstudie 7 uur per week
Totale tijdsinvestering gemiddeld 13 uur per week
Kosten in één keer € 4.745
Kosten in termijnen € 4.895
Boekengeld € 160

Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Je organisatie kan de kosten van de opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Donderdag 5 oktober

Bezoek onze voorlichting

Donderdag 5 oktober

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de post-hbo Teamcoaching komen de volgende onderwerpen aan bod:

Jaar 1
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van jouw organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Je wordt getoetst op de onderdelen intervisie, portfolio en assessment. Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond:

  • krijg je het post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool;
  • heb je de kennis om teams effectief en professioneel te begeleiden in een snel veranderende omgeving;
  • kun je doorgroeien naar een functie als intern teamcoach. Veel HR-professionals, consultants of adviseurs kiezen ervoor om teamcoach in te zetten als hun specialisatie;
  • kun je doorgaan met de opleiding Individueel Coaching of Organisatiecoaching;