Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Centraal tijdens de opleiding staat het action learning-model. Je krijgt een mix van literatuur, kennis, vaardigheden en technieken aangeboden, die je steeds koppelt aan je eigen ervaring als professional.

De competenties die nodig zijn om een veranderproces te begeleiden, oefen je samen met je medestudenten. Naast de opleiding werk je aan een praktijkopdracht. Op de lesdagen krijg je de gelegenheid de werkzaamheden te bespreken in je eigen leergroep. Na deze opleiding ben je prima in staat om als gesprekspartner van bestuurder, directie en managementteam een veranderproces te begeleiden.

Je hebt veel ervaring opgedaan als adviseur, manager, directeur of stafmedewerker. Binnen je organisatie staat een verandertraject voor de deur. Dat zal een beroep doen op een aantal vaardigheden die je nog niet of nauwelijks hebt ontwikkeld. Deze competenties wil je verstevigen in een passende studie. Daarbij hoop je op een opleidingstraject met zeer ervaren docenten en gedreven professionals als medestudenten. Je wilt kennismaken met verschillende methoden om teams effectiever te laten functioneren in een veranderende omgeving. Je wilt alvast gaan werken aan een concreet veranderplan. Herken je dit? Schrijf je dan in voor de opleiding Advies & Verandermanagement.

Toelatingseisen

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • Je wilt optimaal veranderprocessen leren begeleiden of leiden.
 • Je wilt effectief kunnen adviseren, begeleiden en sturen in een veranderende organisatie.
 • Je wilt je licht graag opsteken bij zeer ervaren docenten.
 • Je wilt je oriënteren op je loopbaan als professional in een adviserende of leidinggevende rol.
 • Deze opleiding is een officieel erkende post-hbo-opleiding. Je ontvangt naast het diploma van De Haagse Hogeschool een officieel erkend getuigschrift van de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs (SPHBO) en wordt opgenomen in het Abituriëntenregister. Dit is een openbaar register dat CPION beheert en werkgevers en opdrachtgevers kunnen raadplegen.

In een wereld van digitalisering en disruptieve technologieën zijn continue veranderprocessen in een organisatie eerder regelmaat dan uitzondering. Artificial Intelligence, robotisering, fusies, cultuurveranderingen, resultaatgericht werken, het zijn allemaal middelen om de klant zo efficiënt en up- to-date mogelijk van dienst te zijn. Om verandertrajecten succesvol te begeleiden, is de rol van een adviseur of verandermanager bepalend. In de post-hbo-opleiding Advies & Verandermanagement werk je doelgericht aan je competenties om verandertrajecten succesvol te laten zijn. Je brengt de opgedane kennis direct in de praktijk.

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum26 april 2024
Duur10 maanden
LessenOm de week 7 uur op vrijdag
TijdsinvesteringCirca 10 uur per week (circa 7 uur zelfstudie)
Kosten in één keer€ 11.170
Kosten in termijnen€ 11.670
Boekengeld€ 300

Je kosten voor deze opleiding bedragen € 11.170 wanneer je in 1 keer betaalt. Kies je voor een betaling in termijnen, dan wordt de prijs € 11.670. Deze prijs is opgebouwd uit de kosten voor de 4 losse modules en € 125 examengeld. De prijs is exclusief € 300 boekengeld en inclusief € 500 korting, omdat je je direct voor de volledige opleiding (alle modules) inschrijft. Je kunt ook kiezen voor een of meerdere losse modules. 

Over deze post-hbo-opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de Post-hbo Advies & Verandermanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:

Modules
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je de post-hbo opleiding succesvol hebt afgerond:

 • Krijg je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool (wanneer je alle modules succesvol hebt afgerond). Heb je een losse module gevolgd? Dan ontvang je een waardevol certificaat.
 • Krijg je een officieel erkend getuigschrift van de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs (SPHBO) en word je opgenomen in het Abituriëntenregister. Dit is een openbaar register dat CPION beheert en werkgevers en opdrachtgevers kunnen raadplegen. Dit geldt wanneer je alle modules succesvol hebt afgerond.
 • Kun je als schoolleider in het primair onderwijs overtuigend aantonen dat je competent genoeg bent voor een herregistratie in het Schoolleidersregister PO;
 • Kun je op beleids- en operationeel niveau als adviseur en/of als verandermanager een essentiële rol spelen in elke verandersituatie binnen je organisatie;
 • Ben je binnen je organisatie een deskundige gesprekspartner op het gebied van verandervraagstukken.