Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Centraal tijdens de opleiding staat het action learning-model. Je krijgt een mix van literatuur, kennis, vaardigheden en technieken aangeboden, die je steeds koppelt aan je eigen ervaring als professional.

De competenties die nodig zijn om een veranderproces te begeleiden, oefen je samen met je medestudenten. Naast de opleiding werk je aan een praktijkopdracht. Op de lesdagen krijg je de gelegenheid de werkzaamheden te bespreken in je eigen leergroep. Na deze opleiding ben je prima in staat om als gesprekspartner van bestuurder, directie en managementteam een veranderproces te begeleiden.

Je hebt veel ervaring opgedaan als adviseur, manager, directeur of stafmedewerker. Binnen je organisatie staat een verandertraject voor de deur. Dat zal een beroep doen op een aantal vaardigheden die je nog niet of nauwelijks hebt ontwikkeld. Deze competenties wil je verstevigen in een passende studie. Daarbij hoop je op een opleidingstraject met zeer ervaren docenten en gedreven professionals als medestudenten. Je wilt kennismaken met verschillende methoden om teams effectiever te laten functioneren in een veranderende omgeving. Je wilt alvast gaan werken aan een concreet veranderplan. Herken je dit? Schrijf je dan in voor de opleiding Advies & Verandermanagement.

Alles over toelating en aanmelden

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Intakeprocedure

Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen. 

Waarom deze opleiding?

 • Je wilt optimaal veranderprocessen leren begeleiden of leiden.
 • Je wilt effectief kunnen adviseren, begeleiden en sturen in een veranderende organisatie.
 • Je wilt je licht graag opsteken bij zeer ervaren docenten.
 • Je wilt je oriënteren op je loopbaan als professional in een adviserende of leidinggevende rol.
 • Deze opleiding is een officieel erkende post-hbo-opleiding. Je ontvangt naast het diploma van De Haagse Hogeschool een officieel erkend getuigschrift van de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs (SPHBO) en wordt opgenomen in het Abituriëntenregister. Dit is een openbaar register dat CPION beheert en werkgevers en opdrachtgevers kunnen raadplegen.

In een wereld van digitalisering en disruptieve technologieën zijn continue veranderprocessen in een organisatie eerder regelmaat dan uitzondering. Artificial Intelligence, robotisering, fusies, cultuurveranderingen, resultaatgericht werken, het zijn allemaal middelen om de klant zo efficiënt en up- to-date mogelijk van dienst te zijn. Om verandertrajecten succesvol te begeleiden, is de rol van een adviseur of verandermanager bepalend. In de post-hbo-opleiding Advies & Verandermanagement werk je doelgericht aan je competenties om verandertrajecten succesvol te laten zijn. Je brengt de opgedane kennis direct in de praktijk.

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de Post-hbo Advies & Verandermanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:

Modules
Werkvormen

Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kosten

Wat kost de opleiding per jaar?

Kosten in één keer*€ 11.170
Kosten in termijnen**€ 11.670
Kosten studiemateriaal€ 300

*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.  

**Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen. Let op: wanneer de opleiding door je werkgever wordt bekostigd kan deze alleen in één keer worden betaald.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Jouw tijdsinvestering

Deze opleiding bestaat uit 21 lesdagen tussen 9.30 en 17.00 uur. Zie de modules voor de exacte lesdata.

20-9

startdatum

7

uur zelfstudie per week

21

lesdagen

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Diploma en erkenning

Wanneer je de post-hbo opleiding succesvol hebt afgerond:

 • Krijg je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool (wanneer je alle modules succesvol hebt afgerond). Heb je een losse module gevolgd? Dan ontvang je een waardevol certificaat.
 • Krijg je een officieel erkend getuigschrift van de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs (SPHBO) en word je opgenomen in het Abituriëntenregister. Dit is een openbaar register dat CPION beheert en werkgevers en opdrachtgevers kunnen raadplegen. Dit geldt wanneer je alle modules succesvol hebt afgerond.
 • Kun je als schoolleider in het primair onderwijs overtuigend aantonen dat je competent genoeg bent voor een herregistratie in het Schoolleidersregister PO;
 • Kun je op beleids- en operationeel niveau als adviseur en/of als verandermanager een essentiële rol spelen in elke verandersituatie binnen je organisatie;
 • Ben je binnen je organisatie een deskundige gesprekspartner op het gebied van verandervraagstukken.
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Adviseren bij organisatieverandering Module Adviseren bij organisatieverandering groepsfoto

Adviseren bij organisatieverandering

 • Module
 • deeltijd
 • 3 maanden
In deze post-hbo-module werk je aan een praktijkopdracht binnen een veranderende omgeving en ontwikkel je een eigen profiel als verandermanager.
Ga naar Organisatie Coaching A meeting between 4 people in a proffesional setting

Organisatie Coaching

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 1 jaar
Na deze deeltijdopleiding heb je een essentiële rol in elke organisatieontwikkeling. Ontdek meer over deze post-hbo.
Ga naar Teamcoaching A proffesional setting between four people in a meetingroom

Teamcoaching

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 5 maanden
Je ontwikkelt je in je werk tot een professionele teamcoach met een eigen stijl, die observeert, analyseert en begeleidt.