Vragen?

Neem contact op

Introductie

Deze unieke master bereidt jou uitstekend voor op je rol in een turbulente omgeving. Je verdiept je in de nieuwste cocreatieve methoden in organisatiecoaching en leert deze toe te passen. 

Je ontwikkelt de vaardigheden om draagvlak te creëren en zo de betrokkenen mee te krijgen, overziet het hele werk-leertraject en weet op de juiste wijze invloed uit te oefenen. Zo haal je maximaal rendement uit je eigen expertise en zorg je voor maximale vernieuwing met minimale onrust.

Je leert productief en creatief met stakeholders te werken aan vraagstukken als visievorming, strategieontwikkeling (fit for the future), transformatie, cultuur- en organisatieverandering, procesontwerp, samenwerkingsprocessen en innovatie.

Grenzen oprekken, buiten je comfortzone 

Organisatiecoaches richten zich op het spannende snijvlak tussen verandermanagement, expertadvisering, opleiding en professionele begeleiding. Dit vraagt om bereidheid de grenzen van het vakgebied op te rekken, om buiten je comfortzone te treden en soms een sprong in het diepe te wagen. Dat is aan jou wel toevertrouwd! 

Iets voor jou? 

De Master Organisatie Coaching (MOC) is een opleiding voor iedereen die zich met veranderen, innoveren en ontwikkelen van organisaties bezighoudt of wil houden. Voor change agents zoals consultants, agile-lean professionals, verandermanagers, managers, hr-functionarissen, professioneel begeleiders en opleiders. 

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Om deel te nemen aan de Master Organisatie Coaching heb je een hbo- of wo-diploma nodig en minimaal 2 jaar werkervaring. Ervaring met coachen is een pre. Je krijgt een intakegesprek waarin we onder meer je motivatie en startkwalificaties toetsen. Een capaciteitentest, met bijkomende kosten, kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de Inschrijfvoorwaarden 

Waarom deze opleiding?

 • Je wilt je ontwikkelen tot facilitator voor beter samenwerken, leren en innoveren.
 • Je wilt onderzoekend veranderen, mét mensen in plaats van óver mensen.
 • Je wilt leren hoe je een interactief ontwikkel- en/of verandertraject ontwerpt en uitvoert.
 • Je wilt handen en voeten geven aan cocreatie, zelfsturing en organisatieleren.
 • Je wilt het leer- en innovatievermogen vergroten voor een wendbare organisatie.

Organisaties worden complexer, wat het steeds lastiger maakt om de interne processen te overzien en beheersen. Een uitdaging voor jou als organisatiecoach, een rol waar jij je grondig op voorbereidt. Daarvoor biedt De Haagse Hogeschool Pro de Master Organisatie Coaching, die met de snelle veranderingen meebeweegt en ze zelf ook initieert. Als organisatiecoach help je ondernemingen en instellingen beter te functioneren en presteren door gezamenlijk te leren en innoveren. En jij weet: dat vraagt niet om standaardoplossingen maar om maatwerk. Maatwerk dat jij dankzij je NVAO-erkende Master of Arts kunt leveren. Gedurende de twee jaar van de opleiding ontwikkel jij je tot een deskundige facilitator om alle belanghebbenden lerend te laten samenwerken aan complexe vraagstukken. Een organisatiecoach die organisaties beter maakt, hoe weerbarstig de praktijk vaak ook is.

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

 

Startdatum September 2023
Duur 24 maanden
Lessen fysieke lessen op maandag en dinsdag en eens per maand op maandagmiddag een Learning Community (online).
Tijdsinvestering 14 tot 18 uur per week
Kosten in één keer € 20.995
Kosten in termijnen

€ 21.495

Boekengeld € 800
Je investering in geld

De kosten voor deze master bedragen € 20.995 (in termijnen: € 21.495). Het boekengeld bedraagt € 800. Over deze master hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze master integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Inhoud van de studie

In de master Organisatie Coaching komen de volgende onderwerpen aan bod:

Werkvormen

Blended learning

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Zodra je deze master succesvol hebt afgerond:

 • krijg je het diploma Master Organisatie Coaching (Master Organizational Learning & Development);
 • mag je de titel Master of Arts (MA) voeren;
 • kun je je registreren als organisatiebegeleider bij de beroepsvereniging LVSC;
 • kun je het verschil maken door complexe veranderprocessen succesvol te begeleiden;
 • kun je leidinggeven aan zo’n veranderproces;
 • ben je op strategisch en operationeel niveau een deskundige gesprekspartner voor beleidsmakers en bestuurders die een veranderproces willen doorvoeren.