Iets voor jou?
Wil je leren hoe je een organisatienalyse aanpakt in je eigen organisatie of die van je opdrachtgever? In deze module leer je om samen met betrokkenen een gezamenlijk beeld te krijgen van complexe vraagstukken en te adviseren over een leer- en ontwikkelrichting.
Je leert om met zelfvertrouwen, handelingsbekwaam en een stevige theoretische basis je rol te nemen in de begeleiding van gezamenlijk organisatieanalyse. Je maakt direct de vertaling naar je eigen praktijk. Hierbij ontwikkel je jezelf als professional en organisatiecoach.
Deze module is los te volgen maar maakt ook onderdeel uit van de Master- en Post-HBO opleiding Organisatie Coaching. Wil je na afloop verder studeren? Dan krijg je vrijstelling voor deze module.
Alles over toelating en aanmelden
Toelatingseisen
Om toegelaten te worden tot de module organisatieonderzoek dienen kandidaten werk- en denkniveau te hebben op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.
Aanmelden, hoe doe je dat?
Volg onderstaand stappenplan om je aan te melden voor de module.
- Ga naar Osiris voor Professionals (OvP), ons inschrijfsysteem.
- Als je nog niet bekend bent bij De Haagse Hogeschool kies je voor registreren. Ben je wel al bekend, log dan in met je account. Je ontvangt vervolgens berichten op het geregistreerde emailadres.
- Eenmaal ingelogd volg je de stappen op het scherm om de relevante documenten aan te leveren.
- Vervolgens dien je je aanmelding in.
- Hierna volgt het toelatingsproces waarbij de programmanager beoordeelt of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende module.
-
Na toelating ontvang je informatie over de betaling. Om je definitief in te schrijven moet je de instructies op de betaalpagina doorlopen. Tijdens het doorlopen krijg je de optie om zelf direct te betalen of een factuur te laten versturen. Wanneer je voor de optie “Direct betalen” kiest, heb je na betaling je aanmelding helemaal afgerond.
a) Betaal je liever via een factuur of betaalt je werkgever? Kies dan op de betaalpagina voor “Factuur” en vervolgens bij “Wie betaalt” voor jezelf of voor “Mijn werkgever”. Wanneer je kiest voor “Mijn werkgever” vul je de gegevens van je werkgever in. De factuur wordt na de startdatum verstuurd. Heb je gekozen om de factuur naar je werkgever te laten sturen? Dan is het belangrijk dat je je, volgens bovenstaand stappenplan, minimaal 3 weken vóór de startdatum inschrijft.
Als je vragen hebt over de inhoud van het onderwijs, mogelijkheden om je na het startmoment aan te melden, of je wilt je aanmelding annuleren, neem dan contact op met de LLO-coördinator: [email protected].
Aan een inschrijving als student bij De Haagse Hogeschool is een aantal voorwaarden verbonden. Bekijk de inschrijfvoorwaarden.
Uitspraken over je toelating
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Kosten en startdata
Wat kost de module?
Startdatum | 1 september 2025 |
Kosten* | € 4.195 |
Boekengeld | € 200 |
* Over deze module hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze module integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.
Inhoud van de module
Wat ga je doen?
Werkvormen
Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.
Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden
Inhoud
Organisatie Coaching is een opleiding voor iedereen die zich met veranderen, innoveren en ontwikkelen van organisaties bezighoudt of wil houden. Voor change agents zoals consultants, agile-lean professionals, verandermanagers, managers, hr-functionarissen, professioneel begeleiders en opleiders.
Jouw tijdsinvestering
De lesdagen van deze opleiding zijn van 9.30 tot 17.00 uur (2 sep, 3 sep, 7 okt, 8 okt, 4 nov en 5-nov). Verder zijn er 4 Online Learning Communities op maandag van 14.00 en 16.30 uur (16 dec, 30 sep, 14 okt en 11 nov).
Praktische info
Wat moet je verder nog weten?
Certificaat
Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:
- ga je met meer zelfvertrouwen en met de juiste vaardigheden het gezamenlijke proces van organisatieanalyse in;
- ken je de theorie van organisatieonderzoek;
- kun je op organisatieniveau als organisatiecoach een gedegen organisatieanalyse uitvoeren en adviseren over de te nemen vervolgstappen;
- ben je binnen jouw organisatie een deskundige gesprekspartner en coach op het gebied van complexe organisatievraagstukken;
- krijg je een waardevol deelnamecertificaat van De Haagse Hogeschool;
- kan je de module verzilveren als microcredential;
- kan je altijd doorstuderen naar een volwaardige Master of gecertificeerde Post HBO opleiding Organisatie Coaching.
Hulp bij studiekeuze
We helpen je graag de juiste keuze maken
- Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.
- Heb je vragen over toelating, collegegeld of aanmelden? Neem dan contact op met onze Centrale Studenten Inschrijving (CSI).
Hulp tijdens je studie
Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.
Toch op zoek naar een andere opleiding?
Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!