Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

De Haagse Hogeschool Pro, onderdeel van De Haagse Hogeschool, legt de lat erg hoog. Ook als het gaat om de kwaliteit van de opleiding Internal Auditing. Periodiek ondergaat deze opleiding daarom een strenge kwaliteitstoets. 

Dit is een van de redenen om te kiezen voor De Haagse Hogeschool Pro wanneer je deze opleiding overweegt.

Grote toegevoegde waarde

Stakeholders van grote ondernemingen zien – net als onze ervaren docenten uit de praktijk – de grote toegevoegde waarde van een gedegen uitgevoerde interne audit. Zo’n onderzoek speelt een belangrijke rol bij het identificeren en beheersen van de risico’s die een onderneming loopt. Risico’s die overal in de organisatie kunnen liggen en die een goede auditor aan het licht brengt.

De Haagse Hogeschool Pro wil graag prima auditors leveren aan het bedrijfsleven en instellingen. Professionals die kunnen argumenteren, presenteren en interviewen: de vaardigheden waarin een goede auditor moet uitblinken. Onze studenten leren hoe zij de deugdelijke onderzoeken kunnen uitvoeren naar de kwaliteit van bedrijfsprocessen en werkelijke beheersingsproblemen.

Dicht bij de werkvloer

De post-hbo-opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro sluiten altijd goed aan bij de beroepspraktijk. Dit geldt ook voor de opleiding Internal Auditing. Onze docenten kennen de beroepspraktijk erg goed. Zij vragen van jou als student om in een bedrijf een praktijkaudit uit te voeren, samen met een aantal medestudenten. Concreet betekent dit dat je met medestudenten een auditteam vormt dat de grote toegevoegde waarde van een interne audit aantoont. Hiermee benaderen wij de moderne praktijk zo dicht mogelijk. Tijdens dit praktijkonderzoek doorloop je onder begeleiding van een ervaren coach alle stappen van het auditproces. Het cijfer dat het team krijgt voor dit praktijkonderzoek bepaalt samen met het mondeling examen jouw eindcijfer.

Voor deze opleiding maken we gebruik van het boek Internal auditing; een managementkundige benadering van A.J.G. Driessen en A. Molenkamp.

Iets voor jou?

In je huidige functie laat je zien dat je oog en oor hebt voor signalen vanuit de organisatie. Dat je alert bent op mogelijke risico’s in de bedrijfsvoering. Dat continu verbeteren als het ware in je DNA zit. Deze kwaliteiten wil je graag professioneel inzetten in het vervolg van je carrière. Je werkt en denkt op hbo-niveau. Je hebt na je vroegere opleiding al de nodige werkervaring opgedaan binnen het bedrijfsleven of een overheidsinstelling. Dit alles maakt je een veelbelovende kandidaat voor de post-hbo-opleiding Internal Auditing.

Om goed toegerust aan de post-hbo-opleiding Internal Auditing te beginnen, heb je in principe een hbo-diploma. Is dat niet het geval, maar heb je wél een hbo werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring? Dan krijg je een intakegesprek, waarin onder andere je motivatie en startkwalificaties worden getoetst. Dit intakegesprek vindt telefonisch plaats of bij De Haagse Hogeschool Pro.

Alles over toelating

Toelatingscriteria

HBO-diploma met minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Indien niet aan (één van) deze criteria voldaan wordt, moet een individueel gesprek plaatsvinden met de kerndocent.

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • De opleiding combineert theorie en praktijk optimaal.
 • Met deze opleiding leg je een uitstekende basis voor een auditcarrière.
 • Je wordt op zeer deskundige wijze begeleid gedurende het hele auditproces.

Voor bestuurders en directeuren is de interne audit een onpartijdig en objectief feedbackmechanisme. Als internal auditor laat je hen zien wat de kwaliteit is van interne beheersing (control) en welke verbeteringen binnen een onderneming nodig zijn. Hoe is het gesteld met risicobeheersing? Verloopt de bedrijfsvoering zoals beoogd en bedoeld? Ieder aspect van de bedrijfsvoering kan het object van onderzoek zijn tijdens een interne audit. In de post-hbo-opleiding Internal Auditing leer je hoe je zo’n intern onderzoek gedegen vormgeeft en uitvoert.

Jouw investering 

Startdatum20 september 2024
Duur13 weken
Lessen7 uur op vrijdag
Tijdsinvestering11 uur per week
Kosten in één keer€ 7.250
Kosten in termijnen€ 7.500
Boekengeldcirca € 80

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 23 januari

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 23 januari

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de post-hbo Internal Auditing komen de volgende onderwerpen aan bod:

Jaar 1
Werkvormen

Blended Learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

  Een oplossing op maat
  Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Het resultaat

  Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond: 

  • kun je zelfstandig of in teamverband een internal audit uitvoeren; 
  • ben je voor beheersingsvraagstukken een volwaardige sparringpartner van het management;
  • ontvang je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool.