Vragen?

Neem contact op

Introductie

De Haagse Hogeschool Pro, onderdeel van De Haagse Hogeschool, legt de lat erg hoog. Ook als het gaat om de kwaliteit van de opleiding Internal Auditing. Periodiek ondergaat deze opleiding daarom een strenge kwaliteitstoets. 

Dit is een van de redenen om te kiezen voor De Haagse Hogeschool Pro wanneer je deze opleiding overweegt.

Grote toegevoegde waarde

Stakeholders van grote ondernemingen zien – net als onze ervaren docenten uit de praktijk – de grote toegevoegde waarde van een gedegen uitgevoerde interne audit. Zo’n onderzoek speelt een belangrijke rol bij het identificeren en beheersen van de risico’s die een onderneming loopt. Risico’s die overal in de organisatie kunnen liggen en die een goede auditor aan het licht brengt.

De Haagse Hogeschool Pro wil graag prima auditors leveren aan het bedrijfsleven en instellingen. Professionals die kunnen argumenteren, presenteren en interviewen: de vaardigheden waarin een goede auditor moet uitblinken. Onze studenten leren hoe zij de deugdelijke onderzoeken kunnen uitvoeren naar de kwaliteit van bedrijfsprocessen en werkelijke beheersingsproblemen.

Dicht bij de werkvloer

De post-hbo-opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro sluiten altijd goed aan bij de beroepspraktijk. Dit geldt ook voor de opleiding Internal Auditing. Onze docenten kennen de beroepspraktijk erg goed. Zij vragen van jou als student om in een bedrijf een praktijkaudit uit te voeren, samen met een aantal medestudenten. Concreet betekent dit dat je met medestudenten een auditteam vormt dat de grote toegevoegde waarde van een interne audit aantoont. Hiermee benaderen wij de moderne praktijk zo dicht mogelijk. Tijdens dit praktijkonderzoek doorloop je onder begeleiding van een ervaren coach alle stappen van het auditproces. Het cijfer dat het team krijgt voor dit praktijkonderzoek bepaalt samen met het mondeling examen jouw eindcijfer.

Voor deze opleiding maken we gebruik van het boek Internal auditing; een managementkundige benadering van A.J.G. Driessen en A. Molenkamp.

Iets voor jou?

In je huidige functie laat je zien dat je oog en oor hebt voor signalen vanuit de organisatie. Dat je alert bent op mogelijke risico’s in de bedrijfsvoering. Dat continu verbeteren als het ware in je DNA zit. Deze kwaliteiten wil je graag professioneel inzetten in het vervolg van je carrière. Je werkt en denkt op hbo-niveau. Je hebt na je vroegere opleiding al de nodige werkervaring opgedaan binnen het bedrijfsleven of een overheidsinstelling. Dit alles maakt je een veelbelovende kandidaat voor de post-hbo-opleiding Internal Auditing.

Om goed toegerust aan de post-hbo-opleiding Internal Auditing te beginnen, heb je in principe een hbo-diploma. Is dat niet het geval, maar heb je wél een hbo werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring? Dan krijg je een intakegesprek, waarin onder andere je motivatie en startkwalificaties worden getoetst. Dit intakegesprek vindt telefonisch plaats of bij De Haagse Hogeschool Pro.

Alles over toelating

Toelatingscriteria
Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

 • De opleiding combineert theorie en praktijk optimaal.
 • Met deze opleiding leg je een uitstekende basis voor een auditcarrière.
 • Je wordt op zeer deskundige wijze begeleid gedurende het hele auditproces.

Voor bestuurders en directeuren is de interne audit een onpartijdig en objectief feedbackmechanisme. Als internal auditor laat je hen zien wat de kwaliteit is van interne beheersing (control) en welke verbeteringen binnen een onderneming nodig zijn. Hoe is het gesteld met risicobeheersing? Verloopt de bedrijfsvoering zoals beoogd en bedoeld? Ieder aspect van de bedrijfsvoering kan het object van onderzoek zijn tijdens een interne audit. In de post-hbo-opleiding Internal Auditing leer je hoe je zo’n intern onderzoek gedegen vormgeeft en uitvoert.

Jouw investering 

Startdatum

22 september 2023

Duur 13 weken
Lessen 7 uur op vrijdag
Tijdsinvestering 11 uur per week
Kosten in één keer € 6.950
Kosten in termijnen € 7.200
Boekengeld circa € 80

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Inhoud van de studie

In de post-hbo Internal Auditing komen de volgende onderwerpen aan bod:
Jaar 1
Werkvormen

Blended Learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

  Een oplossing op maat
  Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Het resultaat

  Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond: 

  • kun je zelfstandig of in teamverband een internal audit uitvoeren; 
  • ben je voor beheersingsvraagstukken een volwaardige sparringpartner van het management;
  • ontvang je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool.