Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

De Haagse Hogeschool Pro, onderdeel van De Haagse Hogeschool, legt de lat erg hoog. Ook als het gaat om de kwaliteit van de opleiding Internal Auditing. Periodiek ondergaat deze opleiding daarom een strenge kwaliteitstoets. 

Dit is een van de redenen om te kiezen voor De Haagse Hogeschool Pro wanneer je deze opleiding overweegt.

Grote toegevoegde waarde

Stakeholders van grote ondernemingen zien – net als onze ervaren docenten uit de praktijk – de grote toegevoegde waarde van een gedegen uitgevoerde interne audit. Zo’n onderzoek speelt een belangrijke rol bij het identificeren en beheersen van de risico’s die een onderneming loopt. Risico’s die overal in de organisatie kunnen liggen en die een goede auditor aan het licht brengt.

De Haagse Hogeschool Pro wil graag prima auditors leveren aan het bedrijfsleven en instellingen. Professionals die kunnen argumenteren, presenteren en interviewen: de vaardigheden waarin een goede auditor moet uitblinken. Onze studenten leren hoe zij de deugdelijke onderzoeken kunnen uitvoeren naar de kwaliteit van bedrijfsprocessen en werkelijke beheersingsproblemen.

Dicht bij de werkvloer

De post-hbo-opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro sluiten altijd goed aan bij de beroepspraktijk. Dit geldt ook voor de opleiding Internal Auditing. Onze docenten kennen de beroepspraktijk erg goed. Zij vragen van jou als student om in een bedrijf een praktijkaudit uit te voeren, samen met een aantal medestudenten. Concreet betekent dit dat je met medestudenten een auditteam vormt dat de grote toegevoegde waarde van een interne audit aantoont. Hiermee benaderen wij de moderne praktijk zo dicht mogelijk. Tijdens dit praktijkonderzoek doorloop je onder begeleiding van een ervaren coach alle stappen van het auditproces. Het cijfer dat het team krijgt voor dit praktijkonderzoek bepaalt samen met het mondeling examen jouw eindcijfer.

Voor deze opleiding maken we gebruik van het boek Internal auditing; een managementkundige benadering van A.J.G. Driessen en A. Molenkamp.

Iets voor jou?

In je huidige functie laat je zien dat je oog en oor hebt voor signalen vanuit de organisatie. Dat je alert bent op mogelijke risico’s in de bedrijfsvoering. Dat continu verbeteren als het ware in je DNA zit. Deze kwaliteiten wil je graag professioneel inzetten in het vervolg van je carrière. Je werkt en denkt op hbo-niveau. Je hebt na je vroegere opleiding al de nodige werkervaring opgedaan binnen het bedrijfsleven of een overheidsinstelling. Dit alles maakt je een veelbelovende kandidaat voor de post-hbo-opleiding Internal Auditing.

Om goed toegerust aan de post-hbo-opleiding Internal Auditing te beginnen, heb je in principe een hbo-diploma. Is dat niet het geval, maar heb je wél een hbo werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring? Dan krijg je een intakegesprek, waarin onder andere je motivatie en startkwalificaties worden getoetst. Dit intakegesprek vindt telefonisch plaats of bij De Haagse Hogeschool Pro.

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

HBO-diploma met minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Indien niet aan (één van) deze criteria voldaan wordt, moet een individueel gesprek plaatsvinden met de kerndocent.

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Waarom deze opleiding?

 • De opleiding combineert theorie en praktijk optimaal.
 • Met deze opleiding leg je een uitstekende basis voor een auditcarrière.
 • Je wordt op zeer deskundige wijze begeleid gedurende het hele auditproces.

Voor bestuurders en directeuren is de interne audit een onpartijdig en objectief feedbackmechanisme. Als internal auditor laat je hen zien wat de kwaliteit is van interne beheersing (control) en welke verbeteringen binnen een onderneming nodig zijn. Hoe is het gesteld met risicobeheersing? Verloopt de bedrijfsvoering zoals beoogd en bedoeld? Ieder aspect van de bedrijfsvoering kan het object van onderzoek zijn tijdens een interne audit. In de post-hbo-opleiding Internal Auditing leer je hoe je zo’n intern onderzoek gedegen vormgeeft en uitvoert.

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Maandag 17 juni

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Werkvormen

Blended Learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

  Een oplossing op maat
  Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Kosten

  Wat kost de opleiding per jaar?

  Kosten in één keer*€ 7.250
  Kosten in termijnen**€ 7.500
  Kosten studiemateriaal€ 80

  * Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

  **Wanneer de opleiding in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen. Let op: wanneer de opleiding door je werkgever wordt bekostigd kan deze alleen in één keer worden betaald.

  Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

  Jouw tijdsinvestering

  1

  lesdag per week (7 uur op vrijdag)

  11

  uur per week

  Praktische info

  Wat moet je verder nog weten?

  Diploma en erkenning

  Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond: 

  • kun je zelfstandig of in teamverband een internal audit uitvoeren; 
  • ben je voor beheersingsvraagstukken een volwaardige sparringpartner van het management;
  • ontvang je een waardevol post-hbo-diploma van De Haagse Hogeschool.
  • Deze opleiding geeft vrijstelling voor het onderdeel Internal Auditing bij de MBA Internal Auditing.
  Hulp bij studiekeuze

  We helpen je graag de juiste keuze maken

  Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur. 

  Hulp tijdens je studie

  Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

  Toch op zoek naar een andere opleiding?

  Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

  Ga naar Business Controller A group of 4 people having a meeting in a large room

  Business Controller

  • Post-hbo
  • deeltijd
  • 9 - 12 maanden
  Na deze Engelstalige studie ben jij dé schakel in de bedrijfsvoering en de sturing van de organisatie door het management.
  Ga naar Risicomanagement A proffesional female presenting data on a large screen with one male reviewing her presentation

  Risicomanagement

  • Post-hbo
  • deeltijd
  • 9 maanden
  Als specialist geef je het management van jouw organisatie straks onderbouwde adviezen op het gebied van risicomanagement.
  Ga naar Master of Business Administration Internal Auditing A male and Female looking over a laptop, while the man is pointing is Pen towards the screen

  Master of Business Administration Internal Auditing

  • Master
  • deeltijd
  • 2 jaar
  Wil je je verdiepen met je MBA-opleiding? Volg dan de MBA met specialisatie internal auditing van De Haagse Hogeschool.