Robert Duiveman, eerste associate lector binnen De Haagse Hogeschool!

Robert Duiveman is vanaf 1 november 2020 aangesteld als associate lector Urban Governance bij het Kenniscentrum Governance of Urban Transitions (GUTs). In deze nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor praktijkgericht onderzoek naar nieuwe vormen van governance rondom grootstedelijke vraagstukken.

robert duiveman

Een belangrijk onderwerp daarbinnen is de ontwikkeling van stadslabs. Een onderwerp waar Robert als coördinator van de GUTs stadslabs en projectleider van het Raak Publiek project “De stad als Lab” goed bekend mee is.

Associate lector is een nieuwe functie binnen De Haagse Hogeschool. De leeropdracht van Robert, Urban Governance, valt binnen het lectoraat Public Governance van de leading lector van het kenniscentrum GUTs, Henno Theissens. 

Robert is sinds 2016 werkzaam als senior onderzoeker bij De Haagse Hogeschool. In de nieuwe rol van associate Lector zal hij onder meer (docent)onderzoekers en senior onderzoekers begeleiden in hun onderzoek en bij hun professionele ontwikkeling. Robert wordt verantwoordelijk voor het aansturen grotere onderzoeksprojecten en zal nieuwe projecten initiëren in en met de stad. Het versterken van de verbinding tussen onderzoek en onderwijs blijft het centrale thema in het werk van Robert. Binnen Urban Governance betekent dit concreet dat meer interactie komt tussen het kenniscentrum, docenten en studenten. Bijvoorbeeld door expertise te delen via minoren, maar ook door actuele ontwikkelingen en leerprocessen in de stad toegankelijk te maken voor stages- en afstudeer trajecten. 

Wil je meer weten? Dan kun je gerust contact opnemen met Robert.