International Public Management studenten doen met succes mee aan essaywedstrijd voor de Internationale Dag van de Geweldloosheid

Op maandag 4 oktober 2021 werd in het Vredespaleis in Den Haag de Internationale Dag van Geweldloosheid gevierd. Twee tweedejaars International Public Management studenten, Kevin Eustatia - Palm en Rianne Jenner woonden de viering bij omdat zij deelnamen aan de Ghandi Essay Competition. Het essay van Rianne werd uiteindelijk gekozen als het winnende essay.

IMG-20211004-WA0072 - Copy

Beide studenten schreven over onderwerpen die te maken hebben met Mahatma Ghandi en zijn ideeën. Kevin: “in mijn essay getiteld ‘Listen to the poor, not the rich; a lesson from Gandhi on safeguarding our world’s future’ concentreerde ik me op de hypothetische vraag wat er zou gebeuren als Gandhi vandaag zou leven. In mijn essay stel ik de vraag welk effect hij zou hebben op de moderne wereld en de uitdagingen waar we in de 21e eeuw voor staan, zoals de coronacrisis en klimaatverandering.” Rianne pakte het anders aan en schreef over hoe we in de toekomst geweldloosheid kunnen bereiken door de onderwijssector te hervormen. "In mijn essay genaamd ' The future of non-violence: how cultivating non-violence in our children will pave the way to a peaceful planet', heb ik me gericht op de noodzaak om onderwijsprogramma's te veranderen en kinderen vanaf jonge leeftijd te leren hoe ze om kunnen gaan met gevoelens en emoties zonder daarbij geweld te gebruiken. Dit kunnen ze bijvoorbeeld leren door les te geven over sociale vaardigheden, gedragsbeheersing en vreedzame conflictoplossing. Uiteindelijk zal dit leiden tot een geweldloze planeet, omdat mensen hebben geleerd hoe ze conflicten op een vreedzame manier kunnen oplossen.”

Alle studenten die deelnamen aan de essaywedstrijd waren uitgenodigd om de Internationale Dag van Geweldloosheid te vieren in het Vredespaleis. Oud-minister Bruno Bruins en de ambassadeur van India in Nederland waren aanwezig om een toespraak te geven. Rianne en Kevin vonden het geweldig om naar het Vredespaleis te gaan. Kevin: “Het was een fantastische ervaring. We waren allebei nog nooit binnen geweest en nu kregen we de kans om een kijkje te nemen. Ik kom zelf van een klein eiland en was enorm onder de indruk van het Vredespaleis.” Rianne schreef het winnende essay en werd gevraagd een toespraak te houden. “In het Vredespaleis was ik nerveus, maar als ik er nu aan terugdenk ben ik enorm trots. Ik sprak over de belangrijkste punten die ik gemaakt heb in mijn essay, waaronder het belang van meditatie, iets waarvan ik denk dat het ons allemaal ten goede komt.”

Na de toespraken vond een netwerkreceptie plaats. Rianne: “De netwerkreceptie was geweldig. Ik heb met een paar ambassadeurs gesproken en met directeuren van de basisschool. Sommigen van hen vertelden me dat ze meditatie al in hun schoolcurriculum aan het implementeren zijn, wat geweldig was om te horen!” Ook Kevin genoot van de netwerkreceptie. “We werden omringd door belangrijke en interessante mensen. Ik ben zo blij dat we deze kans hebben gekregen!”