Er zijn zo van die mensen in je leven die je verrassen. Mensen die je inspireren door wie ze zijn en wat ze doen. Mensen die het zware werk doen in de voor- en achtergrond maar van wie je als student misschien nog weinig hebt gehoord. Tot je een keer een boek leest of je verdiept in hun leven. Hier is je kans!  

Boris Dittrich zet zich al heel zijn leven onvermoeibaar in voor de publieke zaak en met name (seksuele) minderheden. Hij heeft een bijzondere carrière achter de rug waarbij we tijdens deze sessie ingaan op zijn ervaringen met de strijd voor lhbtiqa+ rechten vanuit de politiek en als Advocacy Director LGBT Rights Program voor Human Rights Watch in New York en Berlijn.  

First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win. Met deze aansporing als leidraad werkte Boris Dittrich met Human Rights Watch aan het versterken en verspreiden van rechten voor seksuele minderheden. Zijn missie was om met de universele verklaring van de rechten van de mens homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuele en transgender personen te beschermen tegen discriminatie, pesterij, verkrachting en moord. Aan de hand van enkele persoonlijke verhalen en ervaringen gaan we dieper in op deze rechten en koppelen die aan actuele gebeurtenissen. 

Het gesprek wordt gemodereerd door Marieke Kroneman, docent van de Minor Seksualiteit en Diversiteit en voorzitter van stichting Peer to Peer Interventie; studenten die peer education geven op het vmbo. Zij promoveerde in 2022 op ‘Peer education as an opportunity for practicing respect for sexual and gender diversity’ aan de Universiteit Leiden.

Deze sessie wordt georganiseerd door The Lighthouse van De Haagse Hogeschool als opmaat naar Pride The Hague dat plaatsvindt van 17 tot en met 19 mei 2024. Sharing Stories is het thema.

De voertaal is Nederlands en Engels. Aansluitend is er een borrel met Boris Dittrich. Kom gezellig langs!

Meld je aan!

Dit is een evenement van The Lighthouse

The Lighthouse biedt een programma vol interessante activiteiten over actuele vraagstukken en wereldwijde issues.

Ontdek meer
The Lighthouse - Ilja Leonard Pfeijffer