Leren van elkaar. Dat is waar de Haagse Innovatie Parade VD voor staat. Een middag waarin het werkveld, studenten en docenten Voeding en Diëtetiek samenkomen om elkaar in te inspireren en informeren. Samen werken we naar een toekomst vol innovatie! Dit jaarlijks terugkomend event is gericht op de dietist, voedingskundige en al onze netwerkpartners. Meld je alvast aan via onderstaande button. 

Meld je aan

Het programma

12.30 - 13.00Inloop
13.00 - 13.25Opening met plenaire spreker (volgt)  
13.30 - 14.10 Workshop ronde 1
14.15 - 15.10Pauze en Innovation market, Netwerkhubs & Cinema experience 
15.15 - 15.55 Workshop ronde 2  
16.00 - 16.45

De betekenis van AI voor de voedingskundige/diëtist – Peter Becker 

Discussie en plenaire afsluiting 

16.50 - 17.30    Borrel

Workshoprondes 

Tijdens interactieve workshops worden de mooiste innovaties besproken die ontstaan zijn in cocreatie tussen (4e jaars) studenten, docentonderzoekers en het werkveld. De workshops richten zich op innovatie binnen:  

  • diëtistische behandeling  
  • duurzaamheid  
  • e-health 
  • nutritional assessment 
  • preventie/public health  
  • productontwikkeling 

Natuurlijk is er tijdens de workshops ruimte voor vragen en interactie. Een mooie mogelijkheid om inzicht te krijgen in nieuwe ontwikkelingen en om van en met elkaar te leren! 

Innovation Market 

Studenten uit jaar één en twee zullen in groepen hun innovatieve producten presenteren.  Je kunt hier echt ervaren wat deze studenten allemaal kunnen en zij zullen jou meenemen in hun vernieuwde kijk op het werkveld. Ook hier kun je leuke interacties verwachten en wellicht een lekker innovatief hapje! 

Cinema experience 

Jaar drie hebben wij gevraagd op camera vast te leggen wat zij meemaken tijdens hun praktijkervaring. Welke producten zij als derdejaarsstudent ontwikkelen voor het werkveld en hoe zij hun generieke competenties evalueren aan de hand van praktijkervaring. Neem dus een kijkje achter de schermen en laat je inspireren. 

Spreker Peter Becker 

De opkomst van ChatGPT heeft veel professionals aan het denken gezet over Artificial Intelligence (AI). Wat kun je ermee, hoe werkt het en wat zijn de risico’s?  

Daarbij wordt er volgens Peter Becker, informatiewetenschapper en docent bij de nieuwe opleiding Applied Data Science & AI, nogal eens geheimzinnig gedaan over begrippen als Machine Learning en algoritmen.  

Dat probeert Peter in zijn presentatie te doorbreken. Aan de hand van voorbeelden uit de voeding- en diëtetiekpraktijk zal hij uitleggen hoe AI werkt en ingaan op de kansen en risico’s.