Leren van elkaar. Dat is waar de Haagse Innovatie Parade VD voor staat. Een middag waarin het werkveld, studenten en docenten Voeding en Diëtetiek samenkomen om elkaar in te inspireren en informeren. Samen werken we naar een toekomst vol innovatie! Dit jaarlijks terugkomend event is gericht op de dietist, voedingskundige en al onze netwerkpartners. Meld je alvast aan via onderstaande button. 

Meld je aan

Het programma

12.30 - 13.00Inloop
13.00 - 13.25Opening met Chermaine Kwant - Diëtist, Spreker, Rebel voor het leven, Voedingswetenschapper, Auteur, PhD student
13.30 - 14.10 Workshop ronde 1
14.15 - 15.10Pauze en Innovation market, Netwerkhubs & Cinema experience 
15.15 - 15.55 Workshop ronde 2  
16.00 - 16.45

De betekenis van AI voor de voedingskundige/diëtist – Peter Becker 

Discussie en plenaire afsluiting 

16.50 - 17.30    Borrel

Workshoprondes 

Tijdens interactieve workshops worden de mooiste innovaties besproken die ontstaan zijn in cocreatie tussen (4e jaars) studenten, docentonderzoekers en het werkveld. De workshops richten zich op innovatie binnen:  

  • diëtistische behandeling  
  • duurzaamheid  
  • e-health 
  • nutritional assessment 
  • preventie/public health  
  • productontwikkeling 

Natuurlijk is er tijdens de workshops ruimte voor vragen en interactie. Een mooie mogelijkheid om inzicht te krijgen in nieuwe ontwikkelingen en om van en met elkaar te leren! 

Innovation Market 

Studenten uit jaar één en twee zullen in groepen hun innovatieve producten presenteren.  Je kunt hier echt ervaren wat deze studenten allemaal kunnen en zij zullen jou meenemen in hun vernieuwde kijk op het werkveld. Ook hier kun je leuke interacties verwachten en wellicht een lekker innovatief hapje! 

Netwerkhubs 

Wil jij jouw netwerk verbreden en vragen kunnen stellen uit experts uit het werkveld? Dat kan tijdens het speednetwerken in onze netwerkhubs! Meld je hier aan.

Netwerkhubs experts 

  • De ontwikkeling van medische voedingen: Sabine Pronk (Sales Manager bij Abbott, medische voeding)
  • Emotie eten: oorzaken en oplossingen: Sara van Grootel (Diëtist en eigenaar bij Emotie-eten de baas)
  • Digitale tools voor gedragsverandering en coaching: Kim Jansen (Interventie Ontwikkelaar en Diëtist bij Ancora Health, technologie inzetten voor gezondheid)
  • Gedragstherapie binnen de dietetiek: Bianca Hermans-Flaton (Gedragstherapeut en Gespecialiseerd Diëtist bij Compleat Coaching)
  • Klinisch diëtist Oncologie: Marieke van Beijnum (Diëtist bij Erasmus MC, specialisatie oncologie)

Cinema experience 

Jaar drie hebben wij gevraagd op camera vast te leggen wat zij meemaken tijdens hun praktijkervaring. Welke producten zij als derdejaarsstudent ontwikkelen voor het werkveld en hoe zij hun generieke competenties evalueren aan de hand van praktijkervaring. Neem dus een kijkje achter de schermen en laat je inspireren. 

Spreker Chermaine Kwant  

Chermaine Kwant was net als diëtist afgestudeerd toen ze haar eigen praktijk startte. Ze dacht dat ze supergezond was, ze at immers gezond. Tot ze op vakantie een longontsteking krijgt die maar niet over gaat. Ze blijkt dodelijk en niet te genezen ziek. Dertien jaar later is Chermaine net klaar met haar proefschrift, heeft ze nog steeds haar eigen praktijk en staat ze als professioneel spreker op het podium. Volgens haar mag en kan iedereen wel een beetje meer rebel zijn. Rebellen leven namelijk vanuit hun hart. En dat is, zo zegt Chermaine, een voorwaarde om innovaties en transities te kunnen realiseren in een wereld waar verandering een constante is geworden. Een inspirerend verhaal wat perfect aansluit bij onze Haagse Innovatie Parade. 

Spreker Peter Becker 

De opkomst van ChatGPT heeft veel professionals aan het denken gezet over Artificial Intelligence (AI). Wat kun je ermee, hoe werkt het en wat zijn de risico’s?  Daarbij wordt er volgens Peter Becker, informatiewetenschapper en docent bij de nieuwe opleiding Applied Data Science & AI, nogal eens geheimzinnig gedaan over begrippen als Machine Learning en algoritmen.  Dat probeert Peter in zijn presentatie te doorbreken. Aan de hand van voorbeelden uit de voeding- en diëtetiekpraktijk zal hij uitleggen hoe AI werkt en ingaan op de kansen en risico’s.